Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.252
Cevap
207
Favori
804.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LadyAmerica

quote:

Orijinalden alıntı: Burcusaklaman

quote:

Orijinalden alıntı: LadyAmerica

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: günEv

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar devlet memuruyum kardeşimle beraber 10 günlüğüne gitmek için başvuru yaptım. Kardeşim dersae öğrencisi ama babam sponsor oldu kendisi emekli , banka hesaplarımızı yüksek tuttuk. Artı almanyada yaşayan kardeşimiz davet belgesi göndermesine rağmen bugün madde 9 dan red aldığımızı öğrendik bu süreçte ne yapabiliriz?

Bana da red geldi .. uçak bileti rezarvasyonu yaptırdım bileti almadım .. bende bugün dilekçe yazıcam .. çok moralim bozuk

Burcu hanım bende red aldım dilekçeyi nasıl yazacaksanız bir de ben ankarada başvurdum ama ankaraya uzak bir şehirdeyim acenta itiraz etmeyin diyor red gelince daha büyük sıkıntı birde evraklarınızla tekrar ankaraya gelmem lazımmış itiraz etmem için böyle bir şey var mı ya

İdata itiraz etmemi söyledi bende dilekçe işiyle uğraşıyorum. Mail veya sosyal medyadan ulaşırsanız bana sevirim ..

Bende itiraz edecem ama hiç umudum yok kesin red alacam keşke hiç almanyadan başvurmasaydım. İtiraz dilekçesine farklı bir evrak ekleyecek misin ? Birde senin hangi nedenden red aldın

Ben araştırdım boşa itiraz etme bütün evrakları eksiksiz topla tekrar başvurunuzu yapın . 86 € gözden çıkart . Benim red alma sebebim uçak rezervasyonu yaptırdım ama almadım . Bunun için red kararı gelmiş . Kanıtlayıcı belge inandırıcı gelmemiş . İdatayla konuştum itiraz etmeden tekrar başvuru olabiliyormuş . O daha mantıklı geliyo şuan bana ..

Rezervasyonu nasıl göstermiştiniz ? Başvuran neredeyse herkes biletini almadan rezervasyon yaptırıp başvuruyor , size nasıl böyle bi red gelmiş anlamadım

Tur şirketinden bileti rezervasyon yaptırdım belkide oradaki kız sadece çıktı verdi onaylamadan tam bilmiyorum .. ama geri dönüş süreleri belli olmadan nasıl şimdi ben bilet alayım 600 tl den bahsediyoruz sonuçta 60 lira değil sonuçta ... anlayamadım . Bir de red edilen vizenin harcını vermemeleri var .. sonuç olarak otur sıfır modundayım 😂

Ret mi geldi , vizeyi verdiler mi bari online olarak gösterse birde adamı kargoyla bekletip heyecanlandırıyorlar...Adınıza üzüldüm , bende bekleyenler arasındayım artık rezervasyondan mı yeriz , yetersiz paradan mı yeriz , geri dönmeyecek diye endişe mi ederler...Zaten şöyle bir yazı görmüştüm yakın zamanda , büyük ihtimal bizlerde bunun kurbanıyız.

https://www.ab-ilan.com/ab-turkiyeye-ortulu-vize-kisitlamasi-mi-uyguluyor/

Valla pasaport sorgulama diye bi sistem var orası ne kadar doğru bilmiyorum ama ben pasaport numarımı girince Bilgi yok diyo mesela orayı da bir dene istersen ofisler arası gönderimde denildiği zaman :) ben 2. De alırım diye hissediyorum çünkü benim her işim 2. Seferde olur bu yaşımdayım ilk kez bir işimin olduğunu görmedim 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• günEv G kullanıcısına yanıt
    Googlede araştırarak bulabilirsiniz.Hiç belli olmuyor o işler tamamen memurun insiyatifine kalmış.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kartveli52

bence hemen başvuru yapmayın birkaç ay sonra yapmanızı öneririm ama illa almanyadan yapmanıza gerek yok vize konusunda hollanda ve italya diğer ülkelere göre kolay vize veriyor hotel rezervasyonu yapın hesabınızda bakiye olsun gerisi kolay

Ben turist olarak değil akraba ziyareti olarak gidicem o bakımdan başka bir ülkeden alamam vize çünkü davet mektubu var ? Kafamda deli sorular ...

Akraba ziyareti de turistik ziyarettir. Aynı şey, verilen vize tipi aynı.
  • Bugün red kağıdım elime ulaştı sebeb tam olarak ''Türkiye’de ailevi, ekonomik ve maddi bağlarınızı yeterli bir şekilde kanıtlayamadınız. ''

Ben bunu nasıl kanıtlayabilirim ya şaka gibi 4 yıldır memur olarak çalışıyorum
  • Bende yarın 23 aralıktaki uçuşum için almanyaya başvuracagım ama bu uçak bileti işi nedir ? Rez yaptırdım ama rez bitiş tarihi 3 aralık . Sürekli yenilemek mi lazım ya da uçak biletini direk alıyım mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Almanyadan giriş yapmak üzere, Amsterdam, Kopenhag ve Stockholm'e gideceğim. Toplamda 8 gün kalacağım avrupada, dönüşü ise stockholmden yapacağım, girişi Almanya'dan yapacağım için vizeyi Almanya'dan alacağım. Normal belgeler dışında seyahat planı hazırlamam gerekir mi? Böyle bir bilgi idata'da yazmıyor ama ben yinede hazırladım. Birde Almanya'da 3 gün kalacağım, az kalıyorum diye vize vermemezlik gibi bir durum olur mu?
    Almanya'da 3 gün, hollanda'da 1 gün, kopenhag'da ve stockholm'de 2 şer gün kalacağım yani en çok yine Almanya'da kalmış oluyorum. Bir sıkıntı olur mu acaba? Vize alırken farklı avrupa ülkelerine de gitmiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
    3 arkadaş beraber gidiyoruz, 3'ümüzde öğrenciyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheTeknolojist -- 3 Aralık 2017; 14:7:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTeknolojist

Arkadaşlar Almanyadan giriş yapmak üzere, Amsterdam, Kopenhag ve Stockholm'e gideceğim. Toplamda 8 gün kalacağım avrupada, dönüşü ise stockholmden yapacağım, girişi Almanya'dan yapacağım için vizeyi Almanya'dan alacağım. Normal belgeler dışında seyahat planı hazırlamam gerekir mi? Böyle bir bilgi idata'da yazmıyor ama ben yinede hazırladım. Birde Almanya'da 3 gün kalacağım, az kalıyorum diye vize vermemezlik gibi bir durum olur mu?
    Almanya'da 3 gün, hollanda'da 1 gün, kopenhag'da ve stockholm'de 2 şer gün kalacağım yani en çok yine Almanya'da kalmış oluyorum. Bir sıkıntı olur mu acaba? Vize alırken farklı avrupa ülkelerine de gitmiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Eu schengen vizesi başvuru formunda almanyadan sonra giriş yapacağınız ülkeler diye bir kutucuk var oraya yazabilirsiniz gideceğiniz yeri.lakin almanyada konaklamayı fazla gösterip ekstra bir dilekce yazarsanız daha iyi olur ( şu ülkeye gideceğim falan diye ) zaten almanyadan alınan vizeyle ilk almanyaya giriş yaptıktan sonra schengen antlaşmasının geçerli olduğu ülkelere giriş yapabilirsiniz bir sıkıntı yaşamadım ben.gümrük yok lakin kara yolu ile gidecekseniz polis pasaporta bakabiliyor ama bir sorun teşkil etmiyor ona rağmen.

• blackberry4ever B kullanıcısına yanıt
    Ben ikidir rezervasyon olarak sunuyorum uçuş bilgilerini.Evet dediğin gibi günlük rezervasyon yapabiliyorsun.Tarih gözüküyor vs. Buna çözüm olarak paintten o kısmı sil öyle ver istersen.Genelde de öyle yapıyorlar.Malum vizenin çıkacağının garantisi yok bilet alıp da vize reddi halinde geri ödeme olarak ödediğin ücretin ufak bir kısmını veriyorlar.
  • 05 aralık salı günü idata dan randevum var. İnsanin buradaki yazılanları okuyunca vazgecesi geliyor.

Ailece başvuruyoruz çocuklar ile beraber. On uç yildir ayni yerde çalışıyorum, eşim 6 yildir ayni yerde. Çocuk eğitimine devam ediyor. İkimizin hesabında toplam 26000 lira aktif hesap var. Araç, davetiye herşey olumlu. İlimizin de işyeri dönünce devam edeceğimize dair dilekçe yazdı. SGK günüm 5300 gün. Eşimin 3600 u aşmış. Daha başvuruyu yapmadan umutsuzum.

Hayırlısı diyelim, giden paraya mi uzulecegiz, planimizin suya düşmesine mi?

• Not important Name N kullanıcısına yanıt
    Umutsuzluğa kapılacak bir durumun yok aslında.Sen 13 yıl eşin 6 yıl düzenli iş hayatınız var.Banka hesapları aktif diyorsun.Hesaplarınızda ki mevcut tutar gayet iyi. Tabi ki de bütün bunlar vizeyi kesin alırsınız manası taşımasa da diğer evrakları da eksiksiz teslim ettikten sonra alamaman için olumsuz bir sebep gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rognug -- 3 Aralık 2017; 19:24:27 >
  • Rognug R kullanıcısına yanıt
    Moral verdiğin için teşekkürler. Süreci buradan paylaşmaya devam edecegim

• Rognug R kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler, bugün başvuru yaptım bu uçak bileti olayını sordum. Almanıza gerek yok konsolosluk sadece rezervasyon gormek istiyor dedi. Bende dokunmadım koydum içine rezervasyonumda bugün bitiyordu zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sabah 9 itibari ile 20 günlük tek girişli Almanya için 4 kişilik aile seklinde basvurumuzu yaptık.

Ortalama 30 dk içinde tum islemlerimiz bitti. Kişi başı 60€ karşılığı vize ücretini nakit, geri kalan koordinasyon ücretlerini kredi kartı ile odedim. Görevliler gayet ilgiliydiler. Yaptığımız hazırlıkları ve evrakların eksiksizligi karşısında şaşırdılar. Sanırım insanlarımız biraz savsakliyorlar. Ayriyeten isteyebilecekleri tüm belgelerin fotokopileri yanimizdaydi. Sıkıntısız bir sekilde başvuru sürecini tamamladık.

Bana göre vize alabilmek için tüm kriterlere haiziz. Lakin gerek forumda okuduğumuz redlerin çokluğu, gerekse de siyasi gerginliklerden dolayı olumsuz sonuca hazırlıklı olmak gerekiyor sanırım. Hayırlısı olsun.

Öte yandan idata sitesi, sosyal medyada ve diğer mecralarda da belirtildiği gibi bu işe de dolandırıcılar dadanmış. İdata ofisinde gözlerimle şahid oldum, internetten randevu aldığını sanan insanlarin ücretlerini talep edip, dolandirmislar.

Girdiğiniz sitenin idata resmi sitesi olup olmadığını dikkatle inceleyiniz. Randevu kendi resmi sitesinden ücretsiz olarak alınmakta. Ödeme işlemler bittikten sonra içeride yapılmakta. Dışarıda kendini idata çalışanı olarak tanıtanlara inanmayın. Tüm işlemler içeride yapılıyor.

Sonucu olumlu/olumsuz buradan paylaşmayı düşünüyorum. İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TommyVialpando

quote:

Arkadaşlar Almanyadan giriş yapmak üzere, Amsterdam, Kopenhag ve Stockholm'e gideceğim. Toplamda 8 gün kalacağım avrupada, dönüşü ise stockholmden yapacağım, girişi Almanya'dan yapacağım için vizeyi Almanya'dan alacağım. Normal belgeler dışında seyahat planı hazırlamam gerekir mi? Böyle bir bilgi idata'da yazmıyor ama ben yinede hazırladım. Birde Almanya'da 3 gün kalacağım, az kalıyorum diye vize vermemezlik gibi bir durum olur mu?

Eu schengen vizesi başvuru formunda almanyadan sonra giriş yapacağınız ülkeler diye bir kutucuk var oraya yazabilirsiniz gideceğiniz yeri.lakin almanyada konaklamayı fazla gösterip ekstra bir dilekce yazarsanız daha iyi olur ( şu ülkeye gideceğim falan diye ) zaten almanyadan alınan vizeyle ilk almanyaya giriş yaptıktan sonra schengen antlaşmasının geçerli olduğu ülkelere giriş yapabilirsiniz bir sıkıntı yaşamadım ben.gümrük yok lakin kara yolu ile gidecekseniz polis pasaporta bakabiliyor ama bir sorun teşkil etmiyor ona rağmen.

Cevabınız için teşekkürler, seyahat planımı hazırladım ekstradan ne tür bir dilekçe yazmamı önerirsiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TommyVialpando

quote:

Cevabınız için teşekkürler, seyahat planımı hazırladım ekstradan ne tür bir dilekçe yazmamı önerirsiniz?

Almanca dilinde yazılmış,iyi niyet dilekcesi yani gidiş amacımın gezi ve seyehat olduğu türkiyeye geri geleceğim tarzında bir dilekçe vize çıkma ihtimalini yükseltiyor.

• TommyVialpando kullanıcısına yanıt
    Anladım hollanda'dan vize aldım geçen sene böyle bir şey yazmadan, ilk defa duydum bunu.
  • Babam emekli sponsor olmuştu , tüm belgeleri + banka hesabında 7 bin tl , 2 ev tapusu , 1 araba + kendi kişisel hesabımda 6bin tl + 400 euro. 3.Maddeden ret sebebi , neymiş efendim yeterli bulunmamış yada gerçekçi gelmemiş sadece 10 günlük bir arkadaş ziyareti için. Boşuna paranızı kaptırmayın , emeklere yazık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LadyAmerica -- 6 Aralık 2017; 17:28:34 >
  • LadyAmerica kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.

Bize davetiye geldi. Davetiyeyi veren alman görevlinin söylediğine gore , "çalışmayan ise boşu boşuna kesinlikle basvurmasinlar" demiş. Burada okuduklarımdan anladigim çalışmayanlar direk negatif değerlendiriliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Not important Name

Öncelikle geçmiş olsun.

Bize davetiye geldi. Davetiyeyi veren alman görevlinin söylediğine gore , "çalışmayan ise boşu boşuna kesinlikle basvurmasinlar" demiş. Burada okuduklarımdan anladigim çalışmayanlar direk negatif değerlendiriliyorlar.

Kız arkadaşımın yanına gidecektim oda davetiye gönderdiği için Almanya üzerinden başvurayim daha iyi olur diye düşündüm ama tamamen ters köşe olduk. Bilsem o kadar belge toplamakla , Ankaraya gitmekle , o kadar masrafla uğraşmazdım. Çok değil 1 hafta 10 günlük tek giriş versede olurdu ama direk ret aldık. Neyse inşallah ilerki süreçlerde bu ret olumsuz etiklemez durumu. Başvuracak arkadaşlara bol şans ama şansınız varsa başka ülkelerden deneyin derim.

• LadyAmerica kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öğrenci miydiniz?
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.