Şimdi Ara

İDAM BİR CEZA MIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

İDAM BİR CEZA MIDIR?

(En Son Oy Tarihi: 14.5.2014)
Giriş
  • Bir insanin hayatina son vermek en agir cezadir evet. Ama hala anlasilmayan bir sey vardir ki IDAM, sadece sucluya verilen bir ceza degildir. Toplumu huzura kavusturmanin, sucluyu ortadan kaldirmanin, magdurlarin acisini dindirmenin en hizli ve temiz yoludur. Su anki sistemde, birakin cinayeti tecavüzü, evinize giren hirsizin bile bir kac sene sonra serbest kalmasi ya da sizi yaralayan birini 6 ay sonra disariya salmalarini kabul edemiyorsunuz. Bundan dolayi devlete, intikaminizi almadigi icin kin besliyorsunuz. Huzursuz ve korkularla yasayan bir toplum ortaya cikiyor.

Su anki tabloda görülen su ki neredeyse ödüllendirilen suclular ve aci cekmeye devam eden magdurlar. Insanlar kendilerine zarar verenlerden sikayetci bile olamiyor. Cünkü biliyorlar ki suclulara kücük bir caza verilip yeniden salinacaklar. Ve baslarina yeniden bela olacaklar.

Bana sunu söyleyin:

Cocuguna tecavüz edilip öldürülen bir babanin, ya da karisinin irzina gecilmis bir adamin icinde yanan atesi, kac yil ceza (!) ile söndürebilirsiniz?

O insanlarin kalbini nasil sogutabilirsiniz?

Magdur olanlarin intikam pesinde kosmalarinin, kan davalarinin önüne nasil gecebilirsiniz?

Cezadan amac, sucluya en agir acilari yasatmak degildir, adaletle hükmetmektir. Magduru tatmin etmektir, onlarin yeniden güvenini kazanip, devletimiz varolsun dedirtebilmektir.

Devletin görevi, suclulara "gününü göstermekten" ve acilar cektirmekten ziyade, magdur olan vatandasini yeniden huzura kavusturmaktir.

Sizler bizler gibi düzenli bir hayati olan insanlar, hapis cezasini göze alamaz. Ama bu tür bir cezayi, neredeyse bir ödül gibi gören, binlerce insani var. Bunlar her türlü sucu, her an islemeye hazirlar. Ama ölümü göze almak kolay degildir. Göze almis olanlar ise zaten toplumun huzuru icin bir tehdittir ve islahi mümkün degil ise, suc islemekten alikonulamiyorsa, ortadan kaldirilmalidir.

Bazen, bütünü kurtarmak icin, doktorlar parcayi keser atarlar, yani feda ederler. Burada bu duruma itiraz edip, kurtarilan bacagi görmeyip, bir parmagin pesine düsenler yalnizca olayin farkinda olmayan cahillerdir.

Sonuc olarak, en azindan cocuk cinayetleri ve tecavüz suclari icin idam cezasinin bir an evvel getirilmesini savunuyorum. Cocuklarimizi korumanin bence tek yolu budur.

Hatali karar alma riskine karsi ise sunu söyleyebilirim: Bu suclarda, genellikle polis delillere hizli sekilde ulasiyor. Suclu DNA testi yapilarak da tespit edilebiliyor ve zaten sonunda itiraf etmek zorunda kaliyor. Eger bu sartlarin olusmasi beklenirse (ki beklenmek zorunda) hatali bir karar alma olasiligi neredeyse yok.

Nacizane fikirlerimi paylasmak istedim, okudugunuz icin tesekkür ederim.

------------------------------------------------------
    Az önce gazeteleri okurken denk geldim. Kücük kizin resmine baktikca gözlerim doluyor. Allah´tan dilegim, bu ananin duasini iceride birileri yerine getirsin.

İDAM BİR CEZA MIDIR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 1 Mayıs 2014; 9:35:12 >

• Katılıyorum idam gelmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hükümetin idam getirecek ceserati yok lüzümsuz işler için referondum yaparlar bu tür işler için yapmazlar sonuç bellidir çünki kimse cocuk cinayetleri ve tecavüz suclari icin özgürlükten bahsedemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

hükümetin idam getirecek ceserati yok lüzümsuz işler için referondum yaparlar bu tür işler için yapmazlar sonuç bellidir çünki kimse cocuk cinayetleri ve tecavüz suclari icin özgürlükten bahsedemez

Cocuk cinayetleri ve tecavüz suclari bu isin kilit noktasi. Bu argümanla yola cikildigi zaman hem toplumun her kesiminden destek alinir, hem de uluslararasi cevrelerde buna kimse karsi cikamaz. Almanyasi, amerikasi cikip ne diyebilir? Bence uyanik davranip bir an evvel bu yönde bir adim atilmali.
  • getirilmeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir anket fena olmaz sanki
  • İdam aslında bakarsanız cezadan çok bir gövde gösterisi. O suçu işlersen aynısı sana da olacak deme biçimi. Bundan ötürü gelmeli.

Tecavüz ve terör suçları için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Radar ceza yazmış mıdır?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok doğru yazmışsınKesinlikle idam geri gelmeli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdam gelmez getiremezler, İdam gelirse Öcalanı asmak zorunda kalırlar onuda yapamayacakları için getirmezler idam filan... Tecavüzcüler hırsızlar katiller hepsi bunların soyundan, e kendi soylarınıda asmak istemezler... olan askerlere ve gazetecilere olur hepsini asarlar
  • devleti kim idam edecek o zaman ? beyler bir insanı öldürmek bir silaha bakar zaten devlet besliyor yatanları hepiniz bir tecavüzcü vursanız tamamdır 3-5 yıla çıkarsınız

bir aileyi sevindirirken bir aileyi üzmeyin herkesin bir ailesi var

edit:bu ülkede 13 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiler ve ceza yemediler çok da birşey beklemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 1 Mayıs 2014; 9:23:15 >
  • İdam getirilmemeli. Eminim ki çoğu insan suçsuz yere canından olucak.
  • Afedersinizde bebek tecavüzcülerinini , teröristlerin , katillerin yaşaması hak ise hiç kimseyi hapise atmayalım(gelmemeli diyen arkadaşlara yönelik söyledim)

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

İdam gelmez getiremezler, İdam gelirse Öcalanı asmak zorunda kalırlar onuda yapamayacakları için getirmezler idam filan... Tecavüzcüler hırsızlar katiller hepsi bunların soyundan, e kendi soylarınıda asmak istemezler... olan askerlere ve gazetecilere olur hepsini asarlar

Öcalan'ı asmaları niçin gerekir acaba anlayamadım? Hukuk derslerinde öğretilir; bir şahıs bir ceza aldıktan sonra onu mahkum eden ilgili yasada değişiklik olduğu zaman lehine ise uygulanır aleyhine ise uygulanmaz. Bildiğiniz bir şey varsa paylaşın bizle de bilgilenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rec0VeRy -- 1 Mayıs 2014; 9:28:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

devleti kim idam edecek o zaman ? beyler bir insanı öldürmek bir silaha bakar zaten devlet besliyor yatanları hepiniz bir tecavüzcü vursanız tamamdır 3-5 yıla çıkarsınız

edit:bu ülkede 13 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiler ve ceza yemediler çok da birşey beklemeyin

Aileyi üzmek mi? Emin olun o alcaklari kendi babalarinin eline verseniz, herkesten önce onlar gerekeni yaparlar. O insanlarin utanc yasamadiklarini ve toplum icinde rahat rahat gezebildiklerini mi saniyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

devleti kim idam edecek o zaman ? beyler bir insanı öldürmek bir silaha bakar zaten devlet besliyor yatanları hepiniz bir tecavüzcü vursanız tamamdır 3-5 yıla çıkarsınız

Aileyi üzmek mi? Emin olun o alcaklari kendi babalarinin eline verseniz, herkesten önce onlar gerekeni yaparlar. O insanlarin utanc yasamadiklarini ve toplum icinde rahat rahat gezebildiklerini mi saniyorsunuz?

aile yapısını bilemeyiz o yüzden yorum yapamıyorum

• İdamdan ziyade , önce işkence edilip sonra idam edilse çok daha mantıklı olur. Hem suçluya ceza , hem mağdurun acısını dindirir kanımca. Tabi bu idamlık cinayetlerde örneğin tecavüz , haksız yere insan oldurme vs.

• quote:

quote:

quote:

Haklisin bilemeyiz ama böyle bir alcakliga, arka cikacak bir ailenin var olabilecegini düsünmek istemiyorum. Mesela en son o Karstaki adi olayda, suclunun ailesi, sehri terketmek zorunda kaldi. Anne bir videoda "boyun devrilsin" diye bagiriyordu.

• GeeWHiZ kullanıcısına yanıt
    Anket eklenmistir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Haklisin bilemeyiz ama böyle bir alcakliga, arka cikacak bir ailenin var olabilecegini düsünmek istemiyorum. Mesela en son o Karstaki adi olayda, suclunun ailesi, sehri terketmek zorunda kaldi. Anne bir videoda "boyun devrilsin" diye bagiriyordu.

öte yandan kedi parçalayan genci hatırlarsın ona ailesi sahip çıktı nasıl tecavüz edilen evlatsa tecavüz eden de evlattır

• arkadaşlar idam cezası sadece Cocuk cinayetleri ve tecavüz suclari için diyoruz hırsıza askere gazeteciye şuna buna uygulansın demiyoruz

idam olmasın çok kişinin canı yanar diyenler bu sebeblerden ötürü gelmesin diyordur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.