Şimdi Ara

içki kötüdür konuları ve ülke gerçekleri (tepkimizin sebebi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
0
Favori
5.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konunun başlığına ve içeriğine bakarak şunu teklif ediyorum.
    "Konu başlığı ile konu içeriği ilgisiz konulara herkes ilk aklına gelen herhangi bir şeyi yazsın."

Bu kadar ilgili içeriğe bu kadar ilgili yorumlar gelir işte.
  • Hımmmm demek ki "içki markaları spora sponsor olmayınca" şu tasvir ettiğin (benim de zaman zaman rastlayıp rahatsız olduğum) manzara çözülecek ölye mi?

Yani adam "efes, tel aviv'i 100-95" yendi demeyince kimsenin içesi gelmeyecek, sokakta içmeyecek, müstakil daire sakinleri de rahatsız olmayacaklar..

emin misiniz???

iktidar'ın "sigara yasakları"na kimse tepki gösterdi mi ? göztermedi değil mi ? hatta çoğumuz takdir ettik ..
    ama içki yasağı başka birşey..burada "pis kokular" geliyor burnumuza..

Tepkimiz de bu yüzden..boşverin siz yormayın kafanızı biz "uyuşuk beynimizle" tepkimizi gösterelim siz müdahil olmayın..Hadi "ayık" günler dilerim size..

haa bu arada siz sokakta içip olay çıkartanlar yüzünden ev taşıdınız ama benim de onlarca tanıdığım "hu ayinleri" yüzünden ev taşıdılar..

quote:

Orjinalden alıntı: C4

quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Bazı insanlar neden kendileri ile yetinmeyip çevresindekilerin de özeline müdahele etme eğilimindedirker ki? Düşünün; bir bankta, sevgilimle oturmuş dalgaları seyrederek biralarımızı yudumluyoruz. Gelen geçen umurumuzda değil. Tamamen kendi özelimizi yaşıyoruz. Diğer yanda, kendi halinde birasını yudumlayan bu iki insanı hazmedemeyen acayip bir karakter var. Alkolü alan şahıslarla hiç bir bağı yok bu vatandaşın. Ama nedense içi içini yemekte biz alkol alıyoruz diye. Beddualar etmekte ya da küfretmekte. Öfkeli ve durumu sindiremez bir hali var. Neden ??? Şimdi bu vantandaş cokkkk mu duyarlı? Bize bakıp bakıp alkollu araç kullanarak kazalara sebep olan insanalar mı aklına geliyor ?? Ya da alkol almış 3-5 çapulcu serserinin birini ödürmesi mi geliyor aklına ??? Bu vatandaş, bunları düşünerek mi beddua ediyor bana ve sevgilime?? Bu vatadaş bukkkadar mı duyarlı ? O çok duyarlı, saf kalbi mi bize kızmasına sebep oluyor ?? Peki bu çok duyarlı vatandaş neden yanda ki bankta uyumakta olan evsize karşı bu kadar duyarlı değil? Onunla ilgilenmek yerine bizimle ilgileniyor ?? Peki bu çok duyarlı vatandaş neden az ilerde ki tinerci çocuklara karşı bu kadar duyarlı değil ??? Peki bu vatandaş sürücülerin trafik kurallarını hiçe sayarak sepep olduğu kazalara karşı neden bu kadar duyarlı değil?? Peki bu vatandaş neden küresel iklim değişimine karşı bu kadar duyarlı değil ?? Peki bu vatandaş eğitimden yoksun bırakıp sokaklarda çalışmak zorunda bırakılan çocuklara karşı neden bu kadar duyarlı değil?? Peki bu vatandaş duyarlı mı acaba?? Bu vatandaş ne isterki bir yanımda sevgilim bir yanımda biram ile sürdüğüm keyiften? Bana kalırsa bu vatandaşın içinde fırtınalar kopmakta. Sürdüğü baskı altında ki yaşam karakterini paramparça etmekte. Hazımsızlık yaşamakta. Ve bu hazımsızlığı ona, sanki alkol alan o iki genç yaşatıyormuş gibi görünsene duyarlı vatandaşımıza, aslında hazımsızlığa sebep olan baskı altındaki yaşantısıdır.

bu yazınızla kaç kişiyi eleştirmeyi hedeflediniz? kaç kişi muhatap bu yazınıza hiç düşündünüz mü? bankta kendi halinde oturmuş bira yudumlayan iki sevgiliye kaç kişi beddua eder bu ülkede?
    peki o halde şu vasfettiğiniz kişinin tam tersi kişiler olacağını da söylemeliyiz değil mi? bira içene beddua edip yan yan bakanlar varsa, kendi halinde takke sakalı ile yürüyen adama bakıp "yobaz pzwnk" diyen adamlar da var mesela, onlar ne olacak? neden "bizle ilgilenir de yan banktaki evsizle ilgilenmez" diyorsunuz da, onlar için neden "bu adamcağızın takke sakalı sanki bir yerlerine batmış gibi neden kıvranırlar da zekatlarını verip bir kaç mağduru güldürmeyi düşünmezler" demiyorsunuz?
    geçelim bu duygu sellerini.

içkinin neyi savunuluyor anlamak mümkün değil. tamam içersin ama savunma. içmek hakkımdır dersin içersin. ama "reklamı yasaklanmasın" demenin altında yatan neden ne? "efendim çoluk çocuğunu koruyamıyor musun" vs vs gibi irrite edici sözlere gerek yok. ortada reklam diye bir şey var kardeşim. ve adı üstünde reklam, insanları özendirmeye yönelik bir propaganda işte, lamı cimi var mı bunun?
    yazılanlara bakıyorum da tam facia. iş gene dönmüş dolaşmış islama, rte'a, akp'ne gelmiş. bir kere de meseleye tarafsız bakın. içki bu, fazlası her halukarda zarar. tüm dünya kullanımına sınırlar getiriyor ve reklamını yasaklıyor. biz de dünyaya uyunca "akp atağa geçti" oluyor. akp'li belediyelerde neden senelerdir içki satılıyor, kaç kişinin ruhsatı iptal edilip ceza yazılmış buyrun cevap verin?
    şu moda iskelesi meselesi. ille de ben orada içeceğim demek neyin nesi? iyi o zaman ben de kartal iskelesinde içmek istiyorum. iskeleye bir bar, bir de yanına işkembeci istiyorum, yapmazlarsa "kartal iskelesini yobazlara kaptırmayacağız!" diye afişler hazırlayıp tüm kartalı her cuma iskeleye toplayayım! git galata köprüsüne, paşa paşa iç arkadaşım. kim sana "höt!" diyor? ya da al biranı iç efendi gibi uygun bir yerde. kim gelip bira kutusunu kulağına sokuyor? efendim birisi bakmış. bakmışsa "ne bakıyorsun ulan" desene? neden sanki tüm dindarlar sana düşmanmış gibi izlenimler yaratmaya çalışıyorsun?
    bakınız ben içki içenler yüzünden müstakil evimi terkettim zira haftada bir karakolluk oluyordum artık canıma tak etti ve olmaz olsun deyip o evi terkettim. neden mi? yolun bu tarafı evler, karşı tarafı ağaçlıktı. adamlar (hepsi değil ama büyük çoğunluğu) evlerin karşısına arabaları çekip teybi de kökleyip en berbat nağmelerle içki içerlerdi. bununla yetinmeyenler kafayı bulunca arabadan iner oynar, naralar atar, geçen kadınları kızları keserler, sıkça da kavgaya tutuşur en yakası açılmadık küfürlerle birbirlerine girerlerdi. "kardeşim ağaçlığa girin içecekseniz orada için, evlerin karşısında ne içiyorsunuz bağırıp çağırıyorsunuz avaz avaz teyp çalıyorsunuz sizi mi dinleyeceğiz" diye ikaz ettiğinde "sana ne istediğim yerde içerim" diyen ve,
    bu vatanı sadece kendisinin sanan,
    bu topraklarda yaşayan tek mahluk olduğunu,
    tek kendisinin vergi verdiğini,
    her şeye hakkı olduğunu,
    en kral adam,
    en kral vatandaş,
    bir numaralı insan olduğunu zanneden bu densiz oğlu densizlerle kavga kaçınılmaz oluyordu. çoğunlukla da karakolda "neden polise haber vermiyorsunuz" diye suçlu çıkılıyordu. ama polise haber versen ne oluyordu ona da değinmekte fayda var; polis gelip "bu şekilde burada içilmez arkadaşlar" dediğinde adamlar polise de"vay efendim sen ne karışıyorsun istediğim yerde içerim" diye saydırmaya başlıyorlardı. pols vız geliyordu bunlara. onların içmeye s.çmaya hakları hep vardı ama insanların onlardan rahatsız olma gibi bir hakları asla olamazdı. ne hadlerineydi?
    şimdi, ya bu 'her hakka ve özgürlüğe sahip' güruha eyvalla edip naraları ve bet müzikleri ile eve kapanacaksınız, ya da bunlarla dalaşacaksınız.
    sakın birisi çıkıp bunları savunmasın. içeceğim diye insanları rahatsız eden adamları savunmayın şuralarda.
    bunların içlerinde kendini bilen bir çok insan da vardı elbette. zaten onların kimseyle işleri olmazdı. onlar gelir ağaçlıkta güzel bir köşe kaparlar efendi gibi içer ve giderlerdi.
    diyeceğim şu ki;
    kimse genelleme yapmasın. parkta bira içene yan yan bakan varsa işte şu saydıklarım gibi de bir çok insan var. artık vapur güvertesinde dahi sigara yasak. içki de alenen içilmemeli. bunun günahla dinle akp ile alakası yok. alkol olduğu için, çocukları ve gençleri özendirmemek için alenen içilmemeli. hayır içilmeli diyen buyursun sokakta, iskelede, yollarda patlayana kadar içsin. medeni, laik, akp karşıtı, özgürlükçü vs vs bir 'şarap küpü' olarak elinde şişe voltalasın dursun. başı göğe erer.

• Bu konu forumda içkiyle ilgili açılan ilk konu değil. Çocukluğum ve gençliğimde "bira bu kapağın altında" sloganlı reklamlar vardı. O zaman Türkiye daha mı yaşanamaz bir ülkeydi? İnsanî değerlerimiz, kültürümüz vs. daha mı zayıftı?

İçkinin zararlı olmadığını iddia eden olacağını sanmıyorum. İçki içtikten sonra araba kullanmayı marifet sayan "zibidiler" olduğunu da biliyorum. İçki bağımlısı olduğu için yuvası yıkılan sağlığı bozulanlar da olduğunu biliyorum. Ancak bu konudaki mesajların bazılarındaki içki içene karşı dalgacı ve aşağılayıcı tavra yine de şaşırıyorum, üstelik de bu mesajları yazanlar arasında bu forumun müdavimleri olduğunu görünce forumla ilgili umutlarımı daha da kaybediyorum.

Yok efendim tek işiniz içkiyi savunmakmış, yok efendim içki içmeyenler ülkede konumlarını adım adım sağlamlaştırırken sizin derdiniz içki, zina vs.'ymiş. Bu nedir ya? Bu nasıl bir tavırdır?

İçki içip araba kullanmak, uygunsuz hareketler yapmak bir bilinçsizlik ve eğitimsizlik sorunudur. Sorunu içkiyi yasaklayarak çözemezsiniz.

İçki siz ne derseniz deyin bu toprakların bir kültürel öğesidir. Şarap, bira gibi içkilerin kökeni Anadolu'dur. Ayrıca Rakı gibi milli bir içkimiz vardır. Siz içmeyebilirsiniz ama içkiyi yasaklayıp toplumu zorla dönüştürmeye kalkarak ancak gerginliği ve kutuplaşmayı arttırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 22 Ekim 2008; 9:46:28 >

• Diyorlardı ama inanmıyordum. Yaşamak lazımmış. Bu forum gerçekten üzücü bir cehaletle dolu.
  • Biraz geniş bir bakış açısı olacak ama,sonunda konu doğru yere bağlanacak sanırım.

Şundan 6-7 sene evvelki gündeme bir bakalım,gündemde ne var?Türban var,nasıl var,üniversitelere türbanlı öğrenci girişi mevzusu.Her cuma cami çıkışlarında olaylar,protestolar vs.
    Peki şimdi günümüze gelelim,ne değişti?Hala türbanla üniversitelere girilmiyor,üstelik anayasa mahkemesi bunu reddetti,peki neden artık cuma namazı çıkışlarında hiç bir olay yada protesto olmuyor,türban kabul edildimiki?

Şimdi bu soruya net cevap vermek güç bazı çevreler için tabiki,ancak ben şöyle yorumluyorum bunu.

Karnı tok olan,işleri tıkırında cebinde parası olan adam huysuzluk yapmaz,zaten keyfindedir.

Bu yönetimle birlikte büyük rant kavgası başladı,amcaoğlu dayıoğlu,yeşil sermaye,tanıdıklar,cemaatler vs. derken bir kısım kesimin cebi doldu,ama öyle böyle değil iyi doldu.Haliyle cebi dolan,karnı doyan,tezgahını kuran adam artık uğraşmaz oldu cami çıkışı olaylarmış protestolarmış vs.

Şimdilerde ise daha başka,daha büyük,kökten ve derinden işler peşindeler,hatta artık paralarıda var,sigara yasağının 19 mayısa denk getirilmesi gençlik ve sporlamı ilgili sizce,bence kesinlikle değil,neyse konu çok dağıldı.

Sağ olsunlar devlet büyüklerimiz bizim sağlığımızı düşünüp,içki ve sigara yasakları yapıyorlar,gençleri özendirmemek için yasaklıyorlarmış tamamda,benim sağlığımı, benim gençlerimin sağlığını bu kadar düşünen bu devlet büyüklerimiz,birazda benim yolda yürürkenki sağlığımı düşünse,tinercilere bir çözüm bulsa mesela,yada bireysel silahlanma konusuna eğilse biraz,trafik terörü hakkında düşünse,doğudaki teröre bir çözüm üretmeye çalışsa, ne güzel olacak.

Ben kendi adıma konuşayım,işin alkol kısmını ben hallederim gerekirse sağlığım için,siz benim sokaktaki güvenliğimi ve sağlığımı sağlayın yeter,başka bir şey istemem.

• quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

Aslında bakarsanız yasalar ile "umuma açık yerlerde içki içmek" ,yani elinizde buzzzzz gibi bira, sokakta gezerek içmek zaten yasak.

Bence türban (başörtüsü ile türban farklı şeyler) sokakta da yasak olmalı.

Çünkü benim için fikrimce de "türban", medeniyet alemi için günah ve kötü.

Yine aynı sebepten dolayı türban reklamı yapılmamalı, televizyonlarda türbanlı kadın imajı gösterilmemeli.

madem öyle, işte böyle...

• quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

Hımmmm demek ki "içki markaları spora sponsor olmayınca" şu tasvir ettiğin (benim de zaman zaman rastlayıp rahatsız olduğum) manzara çözülecek ölye mi?

Yani adam "efes, tel aviv'i 100-95" yendi demeyince kimsenin içesi gelmeyecek, sokakta içmeyecek, müstakil daire sakinleri de rahatsız olmayacaklar..

emin misiniz???

her söylenene laf yetiştirme gayretinizi takdir ettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. her ne kadar bu gayretiniz yazılarınızın tutarlı - tutarsız olmasına bakmamanıza sebep verse de.

reklamın ne olduğunu size öğretecek değilim zira geldiğinizden beri kendinizi, eğitiminizi, mesleğinizi, ailenizi ve hatta maaşınızı dahi methetmektesiniz. bu sebepten reklamın ne olduğunu bildiğinizi varsayıyorum ve yukarıdaki cümlelerinizi tam bir talihsizlik olarak niteliyorum.
    "reklamı yapılmayınca sorun çözülecek mi" ne demektir nasıl bir sözdür? reklam bu işin sac ayaklarından biridir ve eğer mamülün zararlı olduğu ve sakındırılması konusunda karar verilmişse çözüme giden yollardan biri de mamülün reklamlarının önlenmesidir.
    sadece sizin değil başka arkadaşların da mesajlarında var bu mantık. yok efendim sen çocuğunu koruyamıyor musun yok efendim reklamı engellenince içki içilmeyecek ve içip olay çıkaranlar olmayacak mı gibi karşı çıkışlarla zararlı bir mamülün özendirilmemesi yolundaki çalışmalar - bir reklamcı olarak bana göre en önemlisi - eleştirilemez.
    meskun mahalde kafayı bulup asfalta şişe kıran medeni magandalar reklamı engellendiğinde aynı hareketleri sergilemekten vaz mı geçecekler, hayır. ama bunu düşünerek bu yasağı eleştirmek de bir o kadar saçma. burada uygulanmak istenen çocukları ve genç nesli korumak. bunun ne derece başarılı olduğu ayrıca ve münferit olarak tartışılmalı. "formadan kalkınca kimse içmeyecek öyle mi" gibi berber muhabbetlerinin sorunları çözmekte hiç bir faydası olmaz.

şimdi "bırak onları ana-babaları korusun / siz her gördüğünüze özeniyorsunuz demek ki, o yüzden içki reklamına karşısınız" gibi son derece muallakta ve fevri sözleri tekrar duyar gibiyim.
    şunu özellikle belirteyim zira yazılanları görünce belirtmem gerektiğine iyice kani oldum;
    yasa koyucu yasayı hazırlarken varsayımlara göre hazırlamaz ve daima vatandaşın 'iyiliğini' gözetmektedir. silah yakalattığınızda "sen bununla gasp yapabilir, adam yaralayabilir, öldürebilirdin. bu sebepten cezan şu kadar ağır olacak" demez. özenme, kendini koruma ihtiyacı hissetme gibi nedenleri göz önüne alarak vatandaş lehine bakar yasaları yaparken, cezaları belirlerken. varsayımlarla, olabilirlerle hareket edilmez. içki reklamı yasağı da öyle. mamülün zararlı olduğunda hemfikir olunmuş yasa çıkmışsa 1 kişi dahi özenecek olsa reklam yasağı da gelir.

"size ne, ben içerim kim ne karışır, sıhhat benim değil mi size ne oluyor, burası laik devlet öyle kalacak" gibi ve özellikle de bu işi de akp tuzaklarından biri olarak göstermeye yönelik nakaratlar haricinde reklam yasağının neden olmaması gerektiği konusunda fikirlerinizi buyrun açıklayın da bizler de aydınlanalım. ama bu fikirleri açıklarken ciddi ve tutarlı şeyler yazın. yobazlara hakkımızı yedirtmeyiz gibi ucubeler 2008 Türkiye'si insanına yakışmıyor.

• C4, konulara cevap yazmak, cevap yetiştirmek ise sizin "post" sayınız benden çok daha fazla o zaman "siz benden daha cevap yetiştirme meraklısı" oluyorsunuz.

Reklama gelince, meraklısı değilim ama "mütevazı olmamayı" seviyorum.

"eskiden megalomandım, şimdi mükemmelim"

siz şimdi bunu da ciddiye alırsınız 100-150 mesaj sonra kafama kakarsınız, "şaka yaptım" diye sizi bilgilendireyim bir de "gerekmedikçe kendimle ilgili birşey yazmam, gerekiyorsa da yazarım size düşmez yargılamak, burada kimin ne yazıp yazamayacağına SİZ karar VEREMEZSİNİZ"

tüh yine cevap yetiştirmiş oldum..

Konu siz olunca size yazılanlar" cevap yetiştirmek", sizin yazdıklarınız ise "fikir paylaşımı" oluyor sanırım..Takdire şayan bir yaklaşım..

neyse konumuza dönelim,

Alkol reklamı, eğer sadece "zararlı" olduğu için yasaklanıyorsa ,

Kolalı içecekler (coca cola, pepsi v.b.) içeriklerindeki kafein'in bağımlılık yapıcı etkisi, CO2'nin asidik etkisi ile dişlere ve sindirim sistemine verdiği zararlar yüzünden,
    Çikolata'lar içeriklerindeki "E" maddelerinin zararları yüzünden,
    Kızartma yemekler,
    Kırmızı Et,
    Enerji içecekleri,
    ve bunların satıldıkları market zincirlerine ait reklamlar da yasaklanmalıdır. Çünkü bu saydıklarımın sağlığa zararı da tescillidir.

Kim ne söylerse söylesin "alkol karşıtlığı"nın "sağlık" ile alakalı olduğuna inandıramazsınız. çünkü yasağı ortaya koyan zihniyet belli..

Ve tekrarlıyorum,

EĞİTİM ile ÇÖZÜLEMEYEN PROBLEMLER, YASAKLAR İLE ÇÖ ZÜ LE MEZ..

Bu arada,
    Reklamı yapılmayınca, çocuk markete gittiğinde buzdolabında görmeyecek mi ?

mmm..O zaman satılmasını da yasaklayalım ..

oldu gözlerim doldu..

• evet, verdiğiniz örneklere bakınca benim de gözlerim doldu ama ben sizin gibi gülemeyeceğim.

isterseniz bunu bir de 11 yaşında oğlu alkollü bir sürücü tarafından ezilip öldürülen ve senelerdir hala toparlanamayan bir müşteri / arkadaşıma soralım bakalım size ne cevaplar verecek? verdiğiniz kırmızı et, enerji içecekleri, kızartmalar ile alkol konusu çok çok yakından alakalı gerçekten, nasıl da yakaladınız, bravo!
    alkolde kendi sıhhatine zarar vermek dışında, toplum zararına faaliyetler gösterebilme yolunda sayısız örnek var. içkili araba kullanırken insan ezip öldürenler, birbirlerini yaralayıp öldürenler, kendi kendilerine zarar verenler var. bunlar ne olacak? "masumane bir dost meclisinde içilen 2 kadehe de mi el attınız" argümanları ile bunca olumsuzluğu nasıl oluyor da görmezden geliyorsunuz? reklamın bunları özendirici etkilerini gerçekten bu kadar hafife mi alıyorsunuz? reklamın ana gayesi bir mamülü tüketmeye özendirmektir. siz şimdi buna da karşı çıkarsınız elbette. buzdolabında görmeyecek mi dersiniz. yatağın altına sakla desem ona da laf bulursunuz "ya topu yatağın altına kaçtığında ne olacak? orada şişeyi görmeyecek mi?" dersiniz.

• quote:

evet, verdiğiniz örneklere bakınca benim de gözlerim doldu ama ben sizin gibi gülemeyeceğim.

isterseniz bunu bir de 11 yaşında oğlu alkollü bir sürücü tarafından ezilip öldürülen ve senelerdir hala toparlanamayan bir müşteri / arkadaşıma soralım bakalım size ne cevaplar verecek? verdiğiniz kırmızı et, enerji içecekleri, kızartmalar ile alkol konusu çok çok yakından alakalı gerçekten, nasıl da yakaladınız, bravo!
    alkolde kendi sıhhatine zarar vermek dışında, toplum zararına faaliyetler gösterebilme yolunda sayısız örnek var. içkili araba kullanırken insan ezip öldürenler, birbirlerini yaralayıp öldürenler, kendi kendilerine zarar verenler var. bunlar ne olacak? "masumane bir dost meclisinde içilen 2 kadehe de mi el attınız" argümanları ile bunca olumsuzluğu nasıl oluyor da görmezden geliyorsunuz? reklamın bunları özendirici etkilerini gerçekten bu kadar hafife mi alıyorsunuz? reklamın ana gayesi bir mamülü tüketmeye özendirmektir. siz şimdi buna da karşı çıkarsınız elbette. buzdolabında görmeyecek mi dersiniz. yatağın altına sakla desem ona da laf bulursunuz "ya topu yatağın altına kaçtığında ne olacak? orada şişeyi görmeyecek mi?" dersiniz.

Alkollü araç kullanmak serbest olsun dediğimi hatırlamıyorum ben açıkçası, siz içki reklamının serbest bırakılması ile "alkollü araba kullanımı" arasında nasıl bir bağlantı kuruyorsunuz.
    Alkollü araç kullanımının önüne geçmek için reklam yasağı yetmez ki , ya araba ya da alkol satışının tamamen yasaklanması gerekiyor.

orada büyük harflerle yazdım isterseniz ülkede içki üretimini durdurun ve ithalini tamamen yasaklayın yine birileri bulup içer ve kazaya karışabilir.

EĞİTİM İLE ÇÖZÜLMEYEN PROBLEM YASAK İLE ÇÖZÜLEMEZ..

Yakın zamanda nişanlımı ehliyet kursuna gönderdim. Hiç derslere girmeden yazılıda her alanda 90dan yüksek aldı. sadece 10 saatlik sürüş kursu ile en fazla 50 km hız ile sadece düz gidiş yapılan bir sınavdan da 90 alarak ehliyet almaya hak kazandı.
    Şu hali ile trafiğe çıksa inanın 180promil alkollü bir şöfor'den daha tehlikeli.

Eğer devlet iradesi toplumu düzene sokmak istiyorsa önce eğitimi yüceltmeli..

Ehliyet kurslarını iyi denetlemeli, yoklamaları kontrol etmeli, sınavlara gizli müfettişler göndermeli, ehliyet kurslarında alkollü araç kullanımı , aşırı hız v.b. ihlaller ile ilgili "kanlı , parçalanmış vucutlu" videolar gösterilmeli ki "ibret" alsın kursiyerler iki motor sorusu çözerek ehliyet alınmasın..

Tekrar ediyorum

yapıla bu değişiklikler kesinlikle alkolün sağlığa zararı yüzünden değil, seçmen tabanına "bakın şimdi reklamını yasakladık yakında da kendisini yasaklayacağız" mesajını vermek içindir. Türban'da duvara toslayan hükümetin, ekonomisi bayır aşağı yuvarlanan hükümetin , dikkat dağıtma ve tabana mesaj verme kaygısıdır.

• quote:

evet, verdiğiniz örneklere bakınca benim de gözlerim doldu ama ben sizin gibi gülemeyeceğim.

Acaba 11 yaşında oğlu ölen kişi, alkolemi daha çok kin güdüyordur yoksa onu şuursuzca içip direksiyona geçen kişiyemi?

Ya da maganda kurşunuyla oğlu ölen biri,silahı üretendenmi yoksa beline takıp salakça etrafa ateş edendenmi daha çok nefret ediyordur?

Lütfen sapla samanı birbirine karıştırmayalım,zararlı şeylerin varolması ayrı bir şeydir,bunların kullanılarak başka kişilere zarar verilmesi apayrı bir şeydir.

Kendini bilen bir birey,zaten alkollü araç kullanmaz,zaten hiçbir reklamda da direksiyon başında bira açan bir adam göremessiniz.

• quote:

İçki içip her türlü dangalaklık yapan adamlar var diye içki içen herkesin sorumsuz olduğunu ima etmek istemediğinizi umarım.

Sürücü sağlık raporlarının nasıl alındığını bilmiyor musunuz? Sürücü belgesi alırken hangimiz psikoteknik muayenelerden geçtik? Hangimizin doğru dürüst işitme, görme ve psikiyatrik kontrolleri yapıldı. Örneğin psikolojik problemleri olanların, şeker hastalarının, tansiyon hastalarının ve kalp hastalarının da sıkı kontrollerden geçmeden araba kullanmalarının sakıncalar yaratabileceğini bilmiyor musunuz? Sanki herşey doğru düzgün işliyor da içki içen sorumsuzların yarattığı facialardan başka rezillikler yaşamıyormuşuz gibi düşünmeyin.

Avrupa'da pek çok ülkede kişi başına düşen alkol tüketimi Türkiye'dekini defalarca katlar ama nedense trafik canavarlığında liderliği kaptırmayız. Bu alkolün değil bilinçsizliğin ve cehaletin sonucudur.

• mfiz, tamam dedikleriniz doğru ama bu gibi olumsuzluklar var diye içki reklamları yasağını zemmedecek ya da kaldırıp atacak da değiliz değil mi? her problemin kısa ve uzun vadeli çözümleri vardır. içki reklamları yasağı uzun vadeli çözümlerdendir. bahsettiğiniz problemler ise hemen neşter vurulması gereken sorunlar. bu neşter bekleyen sorunlar var diye o halde genç nesli korumaya yönelik önlemleri almayalım ya da alanları salt akp oldukları için karalayalım, mantık bu mu olmalı?

içen herkesin sorumsuz insanlar olduklarını düşünseydim bunu ima etmezdim açık açık söylerdim ama öyle düşünüyor değilim bu kadar basit düşünmem. ama bakınız konu devamlı "ona değil buna bak, o öyle de bu böyle değil mi, ona gelene kadar ohoo neler var" lara getiriliyor. evet ona gelene kadar daha neler olabilir ama bu, onu ele almaya bir engel mi? ehliyet verilirken gereken eğitim, özen gösterilmiyor diye alkol reklamları meselesi sırt arkası mı edilmeli ya da önemi gözardı mı edilmeli?

neden içki reklamları yasağı daima 'kişi hak ve özgürlüklerine tecavüz' olarak nitelendirilir anlamam. alkollü araç kullananların seni beni ezip öldürme olasılıkları daima var, o halde beyin fonksiyonları egale olmuş bir şekilde direksiyon başına geçen kişiye "neden alkollü araç kullanıyorsun" diye sormak yerine " ehliyet verilirken gereken eğitimi almadın, şu şu testlerden geçmedin, sen de haklısın" mı diyelim? evet, söyledikleriniz bunu çağrıştırıyor.

üstte bir arkadaş "acaba 11 yaşında oğlu ölen kişi, alkole mi daha çok kin güdüyordur yoksa onu şuursuzca içip direksiyona geçen kişiye mi?" diye sormuş ama bakınız bu önemler yıllar sonraları düşünülerek alınmış önlemlerdir. şu an yeni doğan nesil de bizim neslimiz değil mi, onları korumaya yönelik uygulamalar bu reklam yasakları. neden illaki konuyu 'ona değil buna bak' lara getiriyorsunuz? onlara da bakılsın, bunlara da.

ehliyet alınırken uygulanması gerekenler konusunda herkes hemfikir. arabayı garaja sokamayan kişilerin ceplerinde ehliyet olduğu bilinen şeyler. bunların kazalarda ve trafik canavarlığını kimseye kaptırmamamızda etkileri çok çok büyük. ama alkollü araç kullanımı apayrı bir olay. neresiyle bağdaştırıyorsunuz, bana kalırsa alkollü araç olayı münferit değerlendirilmeli. keyfekeder alkolü alıp direksiyon başına geçmenin neyini eğitim sorunları ile aynı kategoride mütalaa edeceksin? adam zevkine içiyor ve gelip senin benim evladımızı ezip öldürüyor. ne o, içti. en doğal hakkıydı.
    şimdi diyeceksiniz ki "yasaklarla önlenebilir mi bunlar?"
    özendirmeyi önlemek de çözümün bir parçasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 22 Ekim 2008; 15:18:45 >

• @C4: Elbette içki ve sigarayı içmeyi özendirmenin bir anlamı yoktur. Reklamlara da bazı kısıtlamalar getirilebilir, zaten şu an bile epeyce bir kısıtlama vardır bunlarla ilgili. Ancak getirilmek istenen yasanın ifadelerinin açık uçlu olduğunu ve zaman içinde kötü niyetli uygulanabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca yine tekrar edeyim öncelikli sorunumuz bilinçsizliğimiz ve cahilliğimizdir, eğer öyle olmasaydı da asıl sorun çok içki içiyor olmamız olsaydı bizden katlarca fazla içki tüketen Avrupa ülkelerinde kaza oranları bizden daha çok olurdu, ama biliyorsunuz ki bu konuda liderliğimizi kimselere kaptırmıyoruz.
  • C4 biz diyoruz ki

BU YASAK, "ALKOLÜN ZARARLARI" veya "ALKOLLÜ ARABA KULLANIMININ ENGELLENMESİ" için ÇI KA RIL MA MAK TA DIR.

Bu yasağın temelinde yatan sebep, iktidardaki zihniyetin "taban seçmenine", "biz hala sizin gibiyiz sizden kopmadık, islami kuralları yaşama geçireceğiz" mesajıdır.
    Tepkimiz bu yüzden..

"onlara da bakılsın bunlara da bakılsın" diyorsunz..ama hep "bunlara bakılıyor" yani "türbana serbest bırakılsın, devlet on taksitle silah satsın , alkol reklamları yasaklansın" ...hep DİNCİ kesime hizmet ediliyor..Tepki de buradan kaynaklanıyor.

Şu yasakların gerçekten "gerekçe gösterilen sebeplerden çıkartıldığına" inansak inanın sizden daha çok destekleriz...

Mesela bu ülkede kafe/bar işletenler dışında kimse "sigara yasağı"na tepki göstermedi. Temelde gerçekten insan sağlığını pasif içicileri korumak yatıyordu ..

ama alkol ve reklam yasağının temelinde böyle bir durum söz konusu değil bunu görmemek, anlamamak için kör sağır olmak lazım..

Avrupa veya amerika'da hangi ülkede içki reklamları ve sponsorlukları yasak..ki biliyorsunuz amerika'da içki satın alma yaşı 21..aslında bu konuda T.C.'den daha yasakçılar ama reklamlarını yasaklama gereği duymuyorlar..

MTV'de sweet 16 diye bir program var. Zengin babaların 16 yaşını dolduran çocukları için yaptıkları organizasyonlar yayınlanıyor, daha geçen sene içinde video'lardan birisinde 21den küçük birisinin elinde bira görüldüğü için organizasyonu yapan anne baba ve kuruluş çok ciddi şekilde cezalandırıldı.

İnanın içki reklamını yasaklamak yerine, gerçekten 18 yaşından küçüklerin satın alması engellenirse "babalar çocuklarını bakkala rakı bira almaya yollayamaz, kendiler gitmeye az da olsa üşenecekleri için daha az tüketilir ve çocuklarda daha az içen baba imajına maruz kalırlar ve örnek alırlar" , "ayrıca çocuk özense bile gidip alamayacağı için sorun olmaz 18 yaşından sonra da bırakın istiyorsa içsin kendi bileceği iş"...

Ama yok sizce HİÇKİMSE HİÇBİRYERDE HİÇBİR ZAMAN İÇKİ İÇMEMELİ...
    Bu amaca ulaşmanın ilk adımı da REKLAMINI YASAKLAMAK..
    İŞTE BİZ BUNA KARŞI ÇIKIYORUZ...

AN LA TA BİL DİK Mİ???

• quote:

Duygu seli demeyelim de tepki seli diyelim. Duygusal bir yan yok bunda ve benimde amacım duygusallığa vurmak değildi. Yalnızca bir "örnekleme" üzerinden gittim. Bakın olaya bir bütün olarak değil parça parça yaklaşıyorsunuz. Sorun yalnızca bir reklam mı? İçki satışı yapan bayilerin yeniden ruhsat almaları gerekecek, açık alanda alkol alımı bir bir yasaklanıyor, bar, pub vs denetimi sıkılaştırılıyor ve şimdi de reklamı yasaklanıyor. Burda duracak mı bu? Ben duracağına inanmıyorum. Yeni yasalar, yani uygulamalar ve en sonunda gizli kapaklı içmek zorunda bırakılana kadar devam edecek bu. (ben paranoyağım !?) İyide neden alkol ?? Bu alkol operasyonu, alkolün toplum düzenini bozan başlıca unsur olmasında mı kaynaklı?? Yani, alkol tüketimi-tüketeni toplum düzenini ve ahlaki (neye göre?) gelişimi olumsuz etkileyen en önemli unusurların başını mı çekiyor? Alkol benim özelimdir. Zararı ve faydası ile yalnızca "bana" ait olandır. Tıpkı yediğim yemek gibi, kıyafetim gibi, mesleğim gibi, televizyonum gibi, bilgisayarım gibi.. İnsanlar, ancak kendi sınırlarını aşıp, çevresine de etkimeye başladığı zaman ve bu etki olumsuz-kötü-zararlı olduğu durumlarda özgürlüklerinden alıkonulabilirler. Aksi benim özelime taciz-kısıtlama getirmek olur. Bahsettiğiniz densizlerin durumu doğrudan alkolle ilintili değil. "Olur mu öyle şey, orda durup içki içerek bağırıp çağıranlar onlar değil mi" diyeceksiniz. Densiz her yerde densizdir. Alkol alır saygısızlık sapar, trafikte magandalık yapar, fırsat bulduğunda gösterir saygısızlığını. Neden bir grup adam gibi içip, problem çıkarmazken başka bir grup saygısılık etmekte? Oysa her iki grupta aynı alkolü tüketmiyor mu? Bunun problemin tek kaynağı da eğitimsizliktir. Eğitimden yoksun, dolasiyle saygıdan, sorumluluk bilincinden bihaber kişilerin alkollü iken yarattığı problemin kaynağı alkol değil, kişinin kendisidir. Herkez kendisinden sorumludur. Adam vurdum çok alkollüydüm. 5 kişiyi trafik canavarına kurban verdik. Enflasyon canavarı yedi bitirdi bizi. Bu doğru değil. Ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz. Bu nedenle trafik kazasıdır, toplum huzurudur vs asıl niyeti örten bahaneden öte değildir. Milyon yasak koy, eğitimsizlik hakim olduğu sürece hiç bir problemin önüne geçemezsiniz.

• quote:

hayır içilmeli diyen buyursun sokakta, iskelede, yollarda patlayana kadar içsin. medeni, laik, akp karşıtı, özgürlükçü vs vs bir 'şarap küpü' olarak elinde şişe voltalasın dursun.

İşte AKP nin, içki yasağı başta olmak üzere, dini referans alan uygulamalarına karşı çıkanlara bakış açısı. İşte indirgedikleri nokta budur. İçki yasağına karşı çıkan, hatta tepki için bir kadeh yudumlayan "ayyaş" tır, "sarhoş" tur. "Laikliği korumak sarhoşlara kalmıştır" derler. Çünkü görmek istedikleri bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Okul çıkışlarında öğrencilere bedava içki,sigara verilerek bu zararsız tüketimi arttırılmalıdır.?

+ TV - reklam v.b gibi öğelerde İçki sigara kullanımı hat safaya çıkarılıp küçük kardeşlerimiz özendirilmelidir
  • quote:

ÇOCUĞUNUZA İYİYİ KÖTÜYÜ "SİZ" ÖĞRETMEYECEKSENİZ, İYİYİ KÖTÜYÜ ANLAMASI İÇİNJH YASAKLARDAN MEDET UMACAKSANIZ
    ÇOCUK YAPMAYIN..
    Mühendisim herkese göre doğru vardır değilmi?
    Sana o doğrudur bana bu doğru
    Biz bizi yaradanın yolundan gidersek hiçbirşey olmaz
    Örnekleri mevcut
  • on tane cevap yazdım sonra bu mesajları yazanlar için 4-7 gün ceza yemeye değmez dedim ..sildim..ama bu durumu bilmenizi istedim..

quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_
    quote:

Orjinalden alıntı: Fetih
    Okul çıkışlarında öğrencilere bedava içki,sigara verilerek bu zararsız tüketimi arttırılmalıdır.?

+ TV - reklam v.b gibi öğelerde İçki sigara kullanımı hat safaya çıkarılıp küçük kardeşlerimiz özendirilmelidir
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.