Şimdi Ara

İçimden Şu Zalim Şüpheyi Kaldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dinlerin gerçekten var olmadığını, toplumları düzenlemek için yazılmış bir anayasa niteliği olduğunu İncil, Tevrat ve Kuran'ı okuyarak anladım.

Ama tanrının varlığını ya da yokluğunu kanıtlayamamak ve hiçbir zaman kanıtlayamayacak olmak beni uykusuz bırakıyor ve mutsuzlaştırıyor. Sizler nasıl böylesine umursamaz olabiliyorsunuz?

4,5 milyar yıllık dünyada 60-80 yıl gibi çok kısa bir süre kalacağımızı bilip nasıl sadece günlük işlerinizi yapıp diğer güne geçebiliyorsunuz? Bazılarınızı ayrı tutarak soruyorum çünkü biliyorum ki bu düşünme sürecinde yalnız değilim.

Şimdi diyeceksiniz ki düşünsek ne olur, zaten az zamanımız var onu da mutlu yaşayalım. Böyle düşünenlerinize de cidden anlam veremiyorum. İnsan bu kadar umursamaz olamaz diyorum. "Dünyaya bir daha mı geleceğiz" zihniyetiyle yapılan saçmalıkların haddi hesabı yok.

Bazılarınız da dinlere inanıyor. İnançlara saygılıyım ama inandığı kitabı okumamış, okusa bile içerisinde yazanları akıl süzgecinden geçirmemiş insanlara karşı saygım yok.

Kafamın içinde durmadan dönüp dolaşan düşünceleri elimden geldiğince sizlere anlatmak istedim. Son olarak beni çok etkileyen birkaç kitaptan sözleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan

"İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı."

Oğuz Atay - Tehlikeli Oyunlar

"Beni hemen anlamalısın, çünkü ben kitap değilim, çünkü ben öldükten sonra kimse beni okuyamaz, yaşarken anlaşılmaya mecburum."

Stefan Zweig - Satranç

“Bize hiçbir şey yapılmadı, yalnızca tam bir hiçliğin içine koyulduk, çünkü bilindiği gibi dünyada hiçbir şey insan ruhunu hiçlik kadar baskı altına alamaz.”

• İlk paragraf imkansiz ya

Hristiyanlık ve İslam çok genç dinler yahudilik biraz daha yasli hadi neyse de bu ikisi imkansiz anayasal amacli olamaz

Yahudilik de olamaz aslında çünkü yahudilik mısırda doğdu ve sadece kucuk ve zayif bir topluluk olan yahudiler arasinda yayılabildi

Hinduizm mesela cooooook kadim bir din o belki oyle olabilir icinde cok degisik seyler var kast sistemi mesela basli başına bir duzen arayisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bakmadıysanız tavsiye ederim.
    Sizi anlıyorum siz İslamiyeti özümsemek istiyorsunuz.
    Sırf inanmak için inananlardan değil
    Lakin çok uzun bir yolculuk bu kur’an da var olan sırat köprüsü,Nuh tufanı antik çağlardan beri yazılan şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB1BCF8C0 -- 20 Nisan 2021; 20:20:50 >
  • Tavsiye için teşekkür ederim hocam. İnceleceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Burak Holding

Tanrının varlığı veya yokluğu gibi bir olaya bana ne diyebiliyorsanız sıradan olaylara nasıl önem verebiliyorsunuz hocam?

tanrı olsa da olmasa da ben yine mal gibi yatan, sevgilisi olmayan, derslerini düşük ortalamayla geçen bir dh'li olmaya devam edeceğim. tanrı varlığı veya yokluğu şu an için bir işime yaramıyor. o yüzden umurumda değil. ama yolda giderken bir 50tl bulsam, onunla kendime bi gömlek alırım mesela. bu 50tl'nin varlığı ve yokluğu şu an benim için tanrınınkinden daha önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalimanı seks ofisi -- 20 Nisan 2021; 22:7:50 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendine başka ilgi alanı bul

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaptığın işler anlamsızlaşıyor bu sefer.Ders çalışıyorum ama niye çalışıyorum ya da neden yaşıyorum.Hayatın amacı ne?Geçici haz alacağın şeylere yönelip tüm vaktini bunlarla harcamak mı,yoksa bir doğruya ulaşma çabası mı

Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

Yaptığın işler anlamsızlaşıyor bu sefer.Ders çalışıyorum ama niye çalışıyorum ya da neden yaşıyorum.Hayatın amacı ne?Geçici haz alacağın şeylere yönelip tüm vaktini bunlarla harcamak mı,yoksa bir doğruya ulaşma çabası mı

Hocam hayatı herkes kendine göre anlamlandıracak. Benim hayatımla senin hayatın bir değil. Ha bana sorarsan, ben gelmişim yaşıyorum. Eğlenebildiğim kadar eğleniyorum, hissedebildiğim kadar hissediyorum. Öldüğümde de bana ayrılan sürenin sonuna geldik demektir. Artık bu işin devamı varsa o zaman konuşuruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.