Şimdi Ara

'Ich Liebe Dich' Nasıl Telaffuz Edilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
13.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: mevcit

quote:

Bu arada, "Ich Liebe Dich" degil, "Ich liebe dich" seklinde yazilir. "Lieben" verb'i ve "dich" akkusativ personalpronome'u kücük yazilir.

Arkadaş başlıkta kullanmış o tümceyi ama.

Başlıkta da olsa yazılmaz. Türkçe'yle karıştırmamak gerekir...

Al sana

İCH LİEBE DİCH (not: büyük i olmaz, bende almanca biliyorum :) )

• quote:

Orjinalden alıntı: FearLessHeroS

quote:

quote:

quote:

Bu arada, "Ich Liebe Dich" degil, "Ich liebe dich" seklinde yazilir. "Lieben" verb'i ve "dich" akkusativ personalpronome'u kücük yazilir.

Al sana

İCH LİEBE DİCH (not: büyük i olmaz, bende almanca biliyorum :) )

Tamamen büyük harfle yazmakla baş harfleri büyük yazma arasında farklar vardır. Hani hangi kelimenin ilk harfi büyük olacak, hangisinin olmayacak gibi. Bir şeyler ifade ediyor mu bunlar?

• iş libe diş
    saka mi yapiyorsunuz

dogrusu

ih liibe dih
  • quote:

quote:

quote:

Türkçeyle karıştırma durumu değil de, diğer çoğu dilde de durum böyle, İngilizcede mesela. Bağlaçlar, ilgeçler, tanımlıklar (artikeller) vb. şeylerin küçük harf ile başladığını bliyordum zaten. Ama Almancadaki ek durumları tam olarak bilmiyormuşum demek ki. Wikipedia'ya baktım biraz, mesela eylemlerin ilk harfini küçük harf olarak yazmışlar. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

Bu arada özel ad olan ve aynı zamanda türemiş sözcük olan sözcüklere gelen çekim ekleri, kesme işareti ile ayrılmaz (yapım eklerinin ayrılmadığı biliniyor zaten). Kısaca diyebiliriz ki, türemiş sözcüklere gelen ekler için kesme işareti kullanılmaz. "Türkçeyi, İstanbulluyum, ..."

• Hatırlattığın için teşekkür ederim. :) Almanca öğrenmeye başladıktan sonra maalesef Türkçe kuralları da zaman zaman unutabiliyorum. Zira burada çok az Türkçe kullanıyorum...

• iş li bi diş
  • DOĞRUSUNU YAZIYORUM...

İğ libi Diğ

Sen kıza bunu söle bana dua et
  • bück dich deme de kıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperioИ -- 1 Ocak 2009; 23:50:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrdn&mlty

DOĞRUSUNU YAZIYORUM...

İğ libi Diğ

Sen kıza bunu söle bana dua et

Öğürürken mi söylenir böyle?
  • iş libe diş ve iğ libe diğ'de değil...

'' CH '' harflerini şu şekilde oku ; H harfini söylerken boğazında hafiften bir sürtme yap, parazitli şekilde çıksın ses yani..hm sanki boğazınla ıslık çalacak gibisinden ordaki alanı daralt H harfini söylerken..

'' ie '' buda normal '' i '' olaraktan okunur fakat biraz daha keskin ve çok az uzun çıkması lazım ses..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 2 Ocak 2009; 13:37:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

Orjinalden alıntı: goker

Almancadaki "Ich" kelimesi aslında çok kolay gibi görülen ama çok zorlayan bir telafuza sahiptir.
    Telafuz edilirken dil damağa yaklaştırılır ve ş ile h arasında bir ses çıkartılarak söylenir. Aynı olay dich kelimesinde de görülmektedir.

ch sesi öyle mi çıkıyor ?

Evet. Tam olarak @danger_rogue'un dediği gibi... Baş parmağını dişlerinin arasına alıp söylemeyi denersen görebilirsin.

• sakın iş libe diş deme gülerler,yukarıda arkadaşların da dediği gibi ch sesini çıkarabilmen gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrcopper

işte bitiş

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.