Şimdi Ara

İç mekan aydınlatma önerisi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Tez ödevimi hazırlamak için video çekimi yapmam gerekiyor. Önce kaba bir çekim yaptık fakat çok uzun sürdüğü için işimiz akşama kaldı. Eve gelip görüntüleri bilgisayara aktardığımda sabah içeriye gün ışığı vururken yaptığımız çekimlerde bir sorun yok fakat akşam floresan ışığı altında yapılan çekimlerde aşırı bir karıncalanma/kirlenme söz konusu. 5-10 saatlik emeğimiz boşa gitti kısacası.

    Bende video çekimlerinde ışığın önemini kavramış oldum böylece. Biraz araştırma yaptım fakat kararsız kaldım. Mecburen ek aydınlatmaya ihtiyaç duyacağız ve hazır ışıklara 100lerce tl vermek istemiyorum. Giriş seviyesi bir fotoğraf makinesi ile çekim yapıyoruz ve şu an onu değiştirme şansımız yok. Fakat iyi ışık altında işimizi görüyor.

    Çekim yapacağımız 2 alan olacak. Biri evin küçük odası ölçüleri 3 x 3.5 m. kadar. Diğeri ise okulun laboratuvarı. Fakat orada da sadece masanın olduğu yeri çekeceğiz. Yani tamamının aydınlanması gerekmiyor. Masanın genişliği 1.5m kadar. o ve kadraja girecek arkasındaki duvar sadece.

    Araştırmalarımda bildiğimiz 30-40 wattlık floresan ampuller ile yapılan softbox kullanılmasını önermişler. 2. seçenek olarak ise 7-8tl ye alınabilecek 150 wattlık halojen lambalar önerilmiş.

    Kararsız kaldım çünkü floresanların vereceği ışığın yetmeyeceğini düşünüyorum. Fakat halojen lambalar da aşırı bir aydınlatma sağlayacağı için çok parlama yapabilir.

    Sizlerden çok acil önerilere ihtiyacım var. 2 gün içinde halletmeliyim, yardımlarınızı bekliyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.