Şimdi Ara

IBM & LENOVO GARANTİ HİZMETLERİ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
9
Favori
78.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anladım, Istanbul Seri İle görüştüm bu tür sıkıntılarla karşılaştıklarını ve yeni firewire mainboardlardan kaynaklandığını soyluyorlar.
    sorunu Güncel bios update ile çözdüklerini dile getirdiler bios update etmeyi ve chipset driverı"nın guncel versiyonunu indirip kurmayı denedinizmi?
  • hayır denemedim bios update nasıl nereden bulabilecegimi ve kurabileceğimi bilmiyorum benim mainboard un marka ve seri numarasını da bilmiyorum uygun olanını nasıl seçebilirim hiç bilgim yok bu konuda basitçe anlatabilirseniz sevinirim burada anlatması uzunsa bu konuyu anlatan bir site tavsiye etmenizi rica edecem
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • slm arkadaşlar işlemcim %20 %50 lere dayanıyor bazen %100 lere de çıktığı oluyor buna bağlı olarak da fan hiç durmuyor sürekli dönüyor buna bir çözüm önerirmisiniz bilgisayarda hiç bişe açık olmadığı halde bunları yapıyor
  • merhaba arda bey
    ideapad y730 kullanıcısıyım.
    makinemde windows xp yüklü. aygıt yöneticisinde yükleyemediğim bir bilinmeyen aygıt var.
    sürücü ayrıntılarında ACPI\COLOR2007\5 yazıyor. bu sürücüyü hangi driver den yükleyebilirim.
  • slm arkadaşlar ben yaklaşık 2 ay önce 3000 n200 aldım (ikinci el) aldığımda üzerinde xp kuruluydu performansı gayet iyiydi fakat benim yine format atmam gerekti recover dwdleri yok xp kurdum ancak işlemci şimdi 997mhz olarak çalışıyor 2.0ghz olarak çalışması gerkirken buna bi çare lütfen saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: merhaba_2233

hayır denemedim bios update nasıl nereden bulabilecegimi ve kurabileceğimi bilmiyorum benim mainboard un marka ve seri numarasını da bilmiyorum uygun olanını nasıl seçebilirim hiç bilgim yok bu konuda basitçe anlatabilirseniz sevinirim burada anlatması uzunsa bu konuyu anlatan bir site tavsiye etmenizi rica edecem
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

www.lenovo.com.tr adresıne giriyorsunuz,
    burdan

DESTEK Başlığı Altında bulunan;
    Yüklemeler ve driver'lar menüsüne tıklıyorsunuz.

Açılan pencereden sağ üst köşede bulunan ve yanında Go yazılı olan search kısmına;
    Makinenizin altında bulunan Type numarasını giriyorsunuz. (Örneğin, 0769BVG,0764A24) Gibi sizin ki neyse onu giriyorsunuz.
    Daha sonrakarşınıza "ALL SUPTOPICS" adlı pencere cıkıyor ve onun yanındakı okdan BIOS Seçeneğine gırıyorsunuz. ve No dısket olan bios update ı ındırıp kuruyorsunuz.

• Arda bey ben yaklaşık 1 senedir lenova 3000 n200 pc kullanıyorum.geçen ay bilgisayarımın alt menü cubuklarınnda donma oluğunu farkettim.ctrl-alt ve delete tuşu ile aktif edebiliyordum.sorun sıklaştı.virüs proğramını değiştirdim yine aynı.ayrıca son iki haftadır pc yi açarken otomatik kendini kapatıyor..3.denememde açabiliyorum.2 kere kurtarma tuşu ile format çektim.iki sorunda aynen devam ediyor.pc kendini otomatik kapattığı zaman açtığımda kurtarma sayfası çıkıyor ve normal çalışıyor fakat her sabah aynı sorun devam ediyor.ne yapabilirim?
  • devamlı açılıstakendını kapaması işletim sistemi veya anakart kaynaklı bır problemdir.
    Önce işletim sistemini yüklüyoruz, sorun devam eder ise anakartı yeni model update anakartla değiştiriyoruz.
  • Arda bey teşekkür ederim.anakartı yeni model update anakartla nasıl değiştirebilirim?lenova çözüm ortağına gitmem gerekli mi?
  • Sizin yeni model anakartla değiştirmek istiyorum demenize gerek yok.
    Çözüm ortağına açılışta sürekli kapanıyor derseniz makinem otomatik olarak yeni model anakartla zaten değişecektir.
  • slm arka bey ben size merak ettiğim birkaç konuda soru soracaktım öncelikle siz sürekli notebook tamiri vs bu gibi işlemlerle uğraştığınız için size sormak istedim sizce lenovo fanları çok ses çıkarıyor mu yani bence çok çalışıo hiç durmuyor yani hep çalışıo yavaş veya hızlı ama hep çalışıo benimkii çok nadir duruyor yani kullandığım herhangi bir programda yok yani oyun falan da oynamadığım halde böyle sizce normal mi

yada lenovonun fanı biraz açıkta falan olduğu için kullanıcıya çok ses gelioo diye düşünüyorum hp lerde ise ses daha az yani fazla etkilemiyor ben merak ettiğim için gittim alışveriş merkezinde lenovolara tek tek baktım hep aynı gürültü var sizcede fanı izole edilmediği içinmidir....

marka bng 0769
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoKuZuNCuKaPI
    Selamlar bende Lenovo Ideapad Y530 modelini kullanıyorum. Sistem çöktüğünde recovery disk oluşturmamıştım açılışta fabrika ayarlarına dönme gibi bir durumumuz olduğunuda bilmiyordum bu yüzden c: ye format atarak vista kurmay karar verdim ancak orjinal bir vista dvd sinden kendi lisans numaramla kurmama rağmen kurulum bittikten sonra 0x0000007b gibi bir mavi ekran hatası almaya başladım. Daha sonra recovery bölümünde fabrika ayarlarıyla kur diye bir kısım olduğu fark ettim ve orayı kullanarak kurmaya çalıştı ama orada da %0 da kitlendi 30 dk beklememe rağmen de recovery işlemi başlamadı bende ne vista çalışıyor ne de recovery diye direk Pardus'u kurdum :D Şu an Vista'da yapığım herşeyi yapıyorum(oyunlar hariç) ancak bilgi-işlem departmanında olduğumdan Vista da lazım olabiliyor. Recovery partition ı ve D: partitionını formatlamadım sizce nasıl bir çözümü olabilir bu durumun? Şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar.
    Not: Recovery dvd sini belirttiğiniz 0800'lü numaradan isteyeceğim. Ancak bildiğiniz gibi harddiskteki recovery bölümünü ayağa kaldırarak daha hızlı recovery yapabileceğimizden en son çare olarak düşünüyorum.
    Edit: Sanırım recovery bölümünü kurtarmayla ilgili adım atabilecek kadar bilgi sahibi oldum. Ama neden vista kurarken 0x0000007b kodlu hatayı veriyor anlayamadım ram yada harddiskle ilgili problemlerde bu hatayı veriyormuş ama öyle bir hata yok yaptığım testlere göre.

dostum ayni sorun bende de var giderebildin mi ?

• Merhaba..
    Vista home premium işletim sistemi kullanıyorum.
    Sorunum; WPA şifre sistemindeyken modeme bağlanamama. (şifresiz ve WEP olarak bağlanıyor)

* Kartımın sürücüsünü güncelledim. (İntel Wi-Fi 5100)
    * Modemin firmware ini güncelledim. (Airties WAR-140)
    * Kablosuz ağı elle yapılandırdım.

Yukarıda yaptıklarıma rağmen sorun çözülmedi.
    Şimdiden Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzy-tr

quote:

Selamlar bende Lenovo Ideapad Y530 modelini kullanıyorum. Sistem çöktüğünde recovery disk oluşturmamıştım açılışta fabrika ayarlarına dönme gibi bir durumumuz olduğunuda bilmiyordum bu yüzden c: ye format atarak vista kurmay karar verdim ancak orjinal bir vista dvd sinden kendi lisans numaramla kurmama rağmen kurulum bittikten sonra 0x0000007b gibi bir mavi ekran hatası almaya başladım. Daha sonra recovery bölümünde fabrika ayarlarıyla kur diye bir kısım olduğu fark ettim ve orayı kullanarak kurmaya çalıştı ama orada da %0 da kitlendi 30 dk beklememe rağmen de recovery işlemi başlamadı bende ne vista çalışıyor ne de recovery diye direk Pardus'u kurdum :D Şu an Vista'da yapığım herşeyi yapıyorum(oyunlar hariç) ancak bilgi-işlem departmanında olduğumdan Vista da lazım olabiliyor. Recovery partition ı ve D: partitionını formatlamadım sizce nasıl bir çözümü olabilir bu durumun? Şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar.
    Not: Recovery dvd sini belirttiğiniz 0800'lü numaradan isteyeceğim. Ancak bildiğiniz gibi harddiskteki recovery bölümünü ayağa kaldırarak daha hızlı recovery yapabileceğimizden en son çare olarak düşünüyorum.
    Edit: Sanırım recovery bölümünü kurtarmayla ilgili adım atabilecek kadar bilgi sahibi oldum. Ama neden vista kurarken 0x0000007b kodlu hatayı veriyor anlayamadım ram yada harddiskle ilgili problemlerde bu hatayı veriyormuş ama öyle bir hata yok yaptığım testlere göre.

Hayır dostum malesef henüz gideremedim. Hep istediğim gibi linux kullanıyorum:) Vista kurulamıyor halen daha sanırım harddisk değiştirmemiz gerekebilir. Gördüğün gibi cevaplayanda yok burada demek ki çözümü ya yok yada hengameli.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ozzy-tr

quote:

Hayır dostum malesef henüz gideremedim. Hep istediğim gibi linux kullanıyorum:) Vista kurulamıyor halen daha sanırım harddisk değiştirmemiz gerekebilir. Gördüğün gibi cevaplayanda yok burada demek ki çözümü ya yok yada hengameli.

Hengameli derken?

Bu hata koduyla daha once karşılaşmadık, Makinenizi açıp Recovery consol"a girip diskinizin;

Lenovo System Tool Box trained

Lenovo System Tool Box

Lenovo HDD Quick Test

Diagnostic testlerinizi yaptınızmı? Bunları yapmadan mavi ekrana dusuyor bunun nedeni ne dıyorsunuz bunları gormeden bılmeden ezbere nasıl birsey soylememizi bekliyorsunuz ki ?

• Sağolun Arda bey ancak recovery konsola giremiyorum Fakat linux altından gerekli donanım testlerini yaptım herhangi bir soruna rastlamadım. Birde karşılaşmamışsınız ama şu anda bu forumda 2 kişi var bu sorunu yaşayan. Görmeden yapmak zor tabi bu hata kodunun açılımına baktığımızda bir sürü sebep söz konusu olabiliyor bellek arızası, sabit disk arızası gibi şeyler. Vista kurulamaması garibime gitti kurulum sırasında normalde diğer dizüstü bilgisayarlarımda herhangi bir Vista dvdsi ile kuruyor ancak serial istediğinde makinenin altındaki serialı giriyordum Lenovo'da bu kodu kabul etmedi.
    Bu arada ben harddiskimi değiştirsem ve de recovery dvd si isteğinde bulunsam. Bu gelen Recovery disklerle sistem kurabiliyormuyum? Bu sorumun nedeni de recovery konsolda daha önceden okuduğum bir uyarıdan dolayıdır. Bu uyarıda disk bölümü boyutunu bile değiştirirseniz recovery işlemi başarısız olur benzeri bir şey diyordu.

• quote:

Sağolun Arda bey ancak recovery konsola giremiyorum Fakat linux altından gerekli donanım testlerini yaptım herhangi bir soruna rastlamadım. Birde karşılaşmamışsınız ama şu anda bu forumda 2 kişi var bu sorunu yaşayan. Görmeden yapmak zor tabi bu hata kodunun açılımına baktığımızda bir sürü sebep söz konusu olabiliyor bellek arızası, sabit disk arızası gibi şeyler. Vista kurulamaması garibime gitti kurulum sırasında normalde diğer dizüstü bilgisayarlarımda herhangi bir Vista dvdsi ile kuruyor ancak serial istediğinde makinenin altındaki serialı giriyordum Lenovo'da bu kodu kabul etmedi.
    Bu arada ben harddiskimi değiştirsem ve de recovery dvd si isteğinde bulunsam. Bu gelen Recovery disklerle sistem kurabiliyormuyum? Bu sorumun nedeni de recovery konsolda daha önceden okuduğum bir uyarıdan dolayıdır. Bu uyarıda disk bölümü boyutunu bile değiştirirseniz recovery işlemi başarısız olur benzeri bir şey diyordu.

En Mantıklısı dediğiniz gibi Orjinal recovery dvdlerinden kurmanız. Normal Vistadan kurup makinenin altındaki key"i gırdiğinizde doğal olarak kabul etmeyecektir. Fakat orjinal recovery set ise kurduğunuzda herhangi bir problem yaratmayacağı gibi tüm driver yardımcı lenovo programlarıda kurmuş olacak.

• Ayrıca benden orjinal recovery set talep eden;

ares39 nickli Orhan Bey"e Recoverysi kargoya verilip gönderilmiştir.

ebenlier nickli Emre bey"in recovery dvdleri siparişi talebi gerçekleştirilmiş paket beklenmektedir.

Hepinize güzel günler.
  • Anladım Arda bey, ancak recoveryde yapılmıyor uzun süre beklememe rağmen. Yine de ilginiz için teşekkürler. Bir kenara attım Vistayı zaten linuxa devam :D Birşey gerekirse Virtualbox'tan vistayı kurarım orjinali var nasılsa :)
  • beylikdüzü 5m migrostan 2008 mart ya da nisan ayında n200 c2d 1.6 modelinden almıştım dünden beri fan bozuldu sanırım. fandan rahatsız edici sesler geliyor. zaten fan devamlı çalıştığı için kafam şişti. sanki evin içinde inşaat çalışması var. sorum şu şimdi ben bu aleti 5m migrosa mı götüreceğim yoksa beylikdüzüne yakın garantiye verilecek başka güvenilir biryer var mı? fanı değiştirirler mi yoksa sprey sıkıp geri mi verirler acaba? daha önce bu sorunla karşılaşanlardan yardım bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.