Şimdi Ara

IBM'in kuantum bilgisayarı ilk defa bilimsel keşifler için bir üniversiteye kuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • IBM'in kuantum bilgisayarı ilk defa bilimsel keşifler için bir üniversiteye kuruldu
    New York'ta bulunan Rensselaer Polytechnic Institute (RPI), bünyesindeki kampüsünde bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere inşa edilen dünyanın ilk kuantum bilgisayarına sahip üniversitesi olarak tarihe geçti. Yapılan basın açıklamasında kurulan sistemin IBM’in Quantum System One olarak adlandırılan kuantum işlemcisini içerdiği belirtildi.

IBM’in kuantum bilgisayarları üniversiteye girdi

RPI, sadece kavram kanıtlama denemelerini yürütmek için kullanılan bir bilgisayar yerine, bilimsel keşifler için kullanılabilecek kampüs tabanlı kuantum bilgisayarını resmen devreye alırken IBM, yeni IBM System One kuantum bilgisayarının 127 kuantum biti ya da kübiti olan "Eagle" adlı bir işlemciden güç aldığını belirtti. Bu kuantum işlem birimi (QPU), esasında 2021 yılında tanıtılmıştı. Geçtiğimiz yıl ise Tokyo Üniversitesi tarafından kullanılan bir System One makinesinde görücüye çıkmıştı ancak buradaki sistem kampüse dayalı değildi.

IBM'in kuantum bilgisayarı ilk defa bilimsel keşifler için bir üniversiteye kuruldu
    IBM tarafından yapılan açıklamada inşa edilen Quantum System One’ın bilimsel bir araç olarak hizmet verebilecek ve bilim insanlarının geleneksel süper bilgisayarları kullanarak çözmekte zorlanacağı sorunları çözmeye yardımcı olacak kadar güçlü olduğu aktarıldı. IBM Quantum System One, üniversitenin yanı sıra New York bölgesinde RPI ile işbirliği yapmak isteyen diğer akademik kurum ve kuruluşlar için de eğitim ve araştırma amaçlı olarak kullanılabilecek. Sisteme erişen öğretim üyeleri, araştırmacılar, öğrenciler ve ortak çalışanlar, kuantum avantajı sağlayabilecek kuantum algoritmaları dahil olmak üzere kuantum bilgi işlem araştırmaları üzerinde çalışacak.

“Süper bilgisayarlardan daha iyi”

IBM Quantum'da algoritmalar ve ortaklıklardan sorumlu teknik program direktörü Jamie Garcia, yapmış olduğu açıklamada "Basitçe söylemek gerekirse kuantum bilgisayarlar, artık kuantum devrelerini çalıştırmada klasik süper bilgisayarından daha başarılı. Bu da tarihte ilk kez kuantum bilgisayarların bilimsel keşifler için bir hesaplama aracı olarak kullanılabileceği anlamına geliyor."

Kuantum bilgisayarlar klasik bilgisayarlardan çok daha güçlü olma potansiyeline sahip. Ancak bu “potansiyel” kelimesinin arkasından kocaman bir “ama” cümlesi geliyor. Bu sistemler yalnızca ölçeklendirildikleri ve kübitlerdeki hataları azalttıkları takdirde klasik bilgisayarlardan daha güçlü olabilirler. Günümüzdeki tüm odak noktası artık hataların azaltılmasına çevrilmiş ve burada ciddi gelişmelere imza atılmış durumda. IBM'in QPU'ları ve benzerleri, hataya oldukça eğilimli olabilen kübitlerin hata oranını azaltmak için hata düzeltme teknolojileri kullanıyor.

Buna rağmen bilim insanların, kuantum bilgisayarların en hızlı süper bilgisayarlardan daha güçlü olduğu "kuantum üstünlüğüne" uzun yıllar boyunca ulaşmayı beklemiyorlar. IBM’e göre bu, iki yıl içinde ulaşılabilecek bir hedef.

Ayrıca Bkz.Microsoft, kuantum bilgisayarlar yolunda çok önemli bir adım attı

Geçtiğimiz yıl IBM, "Heron" işlemcisi olarak bilinen QPU'nun yeni neslini tanıtmıştı. 133 kübite sahip olan bu çip, "System Two" makineleri olarak bilinen yeni nesil IBM kuantum bilgisayarlarına takılacak. Teknoloji devine göre Heron, Eagle'dan beş kat daha güvenilirlik sunacak. IBM’in ilk 1.000 kübitlik kuantum işlemcisine değindiğimiz haberimizde bu konuda daha fazla bilgi edinebilirsiniz. IBM destekli dünyanın ilk hata toleranslı kuantum bilgisayarının ise bu yıl içinde çıkacağı söyleniyor.

Kaynak:https://www.livescience.com/technology/computing/rensselaer-polytechnic-institute-ibm-university-on-campus-quantum-computer-scientifically-useful
    Kaynak:https://newsroom.ibm.com/2024-04-05-Rensselaer-Polytechnic-Institute-and-IBM-unveil-the-worlds-first-IBM-Quantum-System-One-on-a-university-campus

• Abi gta 5 açar mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçkin öğrenciler burada mükemmele ulaşabilir

• 60'lı yıllardaki oda büyüklüğündeki bilgisayarların görsellerine bakıyorum da kuantum bilgisayarları da elde taşınıp cebe girmeye başlayınca bizim torunlar da bu görsele gülümseyerek bakarlar artık.

• Yapay zekaya yaptırdığınız resimleri kullanmadan önce bir zahmet kontrol edin.

• Bilader şu cahilliğe nasıl ulaşıyorsun? Sen kimsin ki şu bilimsel cabalara karşı böyle üst perdeden atıp tututyorsun? Bilimsel çabaları teşvik edeceğine 3 kuruşluk aklında 2 tane salaın makalesin okuyarak bunları çürütmeye filan çalışıyorsun :) Ne yapay zeka gerçekmiş ne kuantum bilgisayarlar? Bunu yazarken kullandığın blgisayarın işlemcisinin kaç milyon transistör barındırdığının farkındamısın? Bunada inanmasana hadi? Hergün teknolojinin nimetlerinden faydalanan bu adamlar bilimsel ilermenin kocaman bir yalan oldugunu söylüyor :) Kaç yıldır ne yapılmışmış? Hayır yapılıyor ve araştırmalar hızlanıyor.ve uğurda geri kalan tüm ülkeler vassal olacak. Ulan microsoft ve open ai sadece yapay zeka'yı beslemek için 100 milyar dolarlık kuantum bilgisayar projesini duyurdu.Tabi open Aİ filan gerizekalı olmalı . Bu fikirlerini git bosna hersek'te filan anlat kardes turkiye zaten yeterince beyinsiz kaynıyor bide senin gibi tiplerle uğraşmayalım.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Ulan tüm kuantum teorisi belirsizlik ilkesine dayanıyor. Deterministik olmayan bir sistemden doğrulanabilir-yanlışlanabilir güvenilir bilginin ve sonucun çıkması mümkün mü ki bize kuantum bilgisayarı tantanası yapılıyor, algı oyunları yapılıyor 20 yıldır.Azıcık okuyun okuyun. Bilgilenin. Kuantum sistemden bilgisayar çıkması mümkün değil. Belirsizlik ilkesi evren kuralı şaka değil. Oyuncak ettiniz koskoca fizik bilimini "kuantum bilgisayar üreteceğiz" goygoyuyla toplumda algı oluşturacağız diye .

Klasik bir Dunning-Kruger etkisi örneği. Olay hakkında tam olarak bilgin olmadan fikrini belirtmişsin. Sadece fizikteki kuantum mekaniği yerine biraz qubitlere ve kuantum bilgisayarlara bakman lazım neden mümkün olduğunu anlamak için, tabi bilgisayar bilimi hakkında bilgi sahibi olman da lazım önce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

hangi okul mezunusun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msn yüklümü??

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.