Şimdi Ara

İbiza 1.2 TSI DSG 2015 Nasıl bilirsiniz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yıllarımı verip biriktirdiğim paramla artık ayaklarımı yerden kesmek istiyorum

Kendimce araştırmalarım sonucu Seat İbiza 1.2 TSI DSG araç almayı düşünüyorum ama arabalar hakkında çok bir bilgim olmadığından tecrübelerinizi rica ediyorum.

Önemli olan benim için biraz yakıtta tasarruflu olması ve bana sorun çıkartmayıp sürerken azcıkta olsa keyf vermesi fikirlerinizi bekliyorum , teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbo2488 -- 10 Eylül 2015; 16:00:38 >

• 1.2 clio edc 2014 -2013 paramın yettiği kadar al diye kafa karıştırdılar , aaa dostlar bi yardım
  • Hocam merhaba,

Öncelikle ben çok deneyimli değilim bu konuda. Sadece bildiğim kadarıyla fikir vermek istiyorum. Usta kişilerin yorumlarını da almalısın. Ben 5-6 ay araç araştırmasıyla 2. el 2013 model Seat Ibiza 1.2 TSI DSG aldım. Style paketli. Teknik bilgiler üzerinden gitmek gerekirse piyasada alabileceğin otomatik vitesli bence f/p oranı en iyi araç. Tavsiyem ibiza almasan da skoda fabia al. Volkswagen grubunun 1.2 TSI motor ve dsg şanzımanlı araçları hem performans hem ekonomi açısından gayet tatmin edici seviyede. Clio'da bu performansı alamazsınız. Sürüş keyfi açısından her türlü ibiza önde olacaktır. Ha almışken mutlaka style paketlisini almanızı tavsiye ederim. Reference görüntü olarak çok zayıf kalıyor.

Clio neden al ya da neden alma;

- Gördüğüm kadarıyla İstanbul'dasın. Piyasada çok fazla kiralık clio var. O yüzden adım başı seninle aynı araca sahip insanlar görürsün.
    - DSG'deki konfor ve performansı EDC'de alabileceğinizi düşünmüyorum.
    - Şahsen benim düşünceme göre ibiza'nın iç tasarımı clio'dan daha iyi. Konsoldaki o piyano kaplaması alan inanılmaz toz tutuyor ve çok kolay çiziliyor. Ve bence oyuncak gibi görüntüsü var.
    - 2014 Clio 1.5 dci 90 hp 0-100 km 12,9 sn iken 2013 1.2 tsi dsg 105 bg ibiza 0-100 km 9.7 sn.
    - Clio dizellerle motor kucağınızda gibi ses duyacakken, benzinli dsg araçta aracın sesini sadece yüksek devirlerde duyacaksınız. DSG'de düşük devirlerde vites değişimi olduğundan günlük sürekli kullanımlarda çok sessiz bi sürüş deneyiminiz olacaktır.
    - Clio yakıt tasarrufu konusunda her türlü avantajlı olacaktır.
    - İkinci elde clio'yu elden daha rahat çıkarırsınız, piyasası daha iyidir.
    - İkinci el değeri ibiza'ya göre daha yüksek olacaktır. Ibiza biraz daha fazla değer kaybedebilir.
    - Clio'nun şanzımanı daha sorunsuzdur. DSG biraz sorunlarıyla nam yapmış bir şanzıman, ama o da sizin şansınıza kalmış. DSG sorunlarının büyük bölümü düzeltildi artık eskisi gibi problemler yaşanmıyor. Yalnız bu konfor ve performans için risk almaya değer diye düşünüyorum.

Eğer çok fazla kilometre yapacaksanız, ikinci eli önemli yarın öbür gün satarım hemen elimden çıksın derseniz ve ekonomi sizin için daha önemli ise clio tercih edilebilir. Fakat piyasada herkesin altında olmayan bir araç olması, sürüş keyfi ve konforu tercih ederseniz Ibiza tercih edilebilir. Yılda 15.000 km'yi geçmem derseniz benzinli araç alıp daha keyifli araç kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 16 Eylül 2015; 9:47:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.