Şimdi Ara

ibbf bölümleri istanbul'da okunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen gün rehberlik hocasıyla konuşmaya gittim benim düşüncelerim iktisattı. Sıralamayı söyleyince ilk olarak iyi üniversitelerde iktisat tutabilir. Marmara iktisat kesin gibi dedi. Ama ben izmir ve ankara düşünüyordum iktisatta ben böyle deyince rehberlik hocası "ibbf bölümler istanbul'da okunur" dedi. O an bir şey soramadım. Şimdi burada soruyorum bu sıralamaya en iyi fakültenin iktisat olduğunu düşünüyorum. Peki marmara iktisatta okunur mu? Yıl boyunca dokuz eylül, ege, gazi, hacettepe araştırmıştım. Ailevi baskılar yüzünden istanbul hiç düşünememiştim. Şimdi büyük ihtimal ilk 5-6 tercihim istanbul olacak beni şehir ve marmara üniversitesi hakkında bilgilendirecek kişileri arıyorum.

Lütfen yardım :)

• Ablam marmara isletmede okuyor basta kararsiz gitmisti su an cok memnun ve gercekten iibf istanbulda okunur ayrica istanbul universitesini yazmanizi tavsiye etmem marmara daha iyiymis,mezun olan arkadaslari su an gercekten cok iyi islerde calisiyor tabi dil bilmek sart.Baska sorunuz varsa pn atabilirsiniz soruo cevaplarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası konu İİBF ise bence Ankara. Özellikle Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi istiyorsanız ilk tercihleriniz Ankara olmalı. Bunu Abbas Güçlü de bugün anlattı. İlk olarak Ankara başkent. Ülkeyle alakalı her şey Ankara'dan idare ediliyor ve İİBF'nin temel ilgi alanı da budur zaten. Ankara'da İİBF bölümleri için ciddi çevre oluşturma imkanı bulabilirsiniz. Devlet düşünüyorsanız zaten Ankara ilk tercih olmalı zira devletin açtığı sınavları genelde Ankara üniversitelerinin hocaları hazırlar. Bu da bir avantaj tabii ki devlet düşünüyorsanız. Zaten dikkat ederseniz, İİBF bölümlerinde Ankara üniversiteleri tercihte ve puan sıralamasında ilk beşi - ilk onu adeta işgal eder. Temel sebebi de budur.

Teşekkürler, başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asina03

Ablam marmara isletmede okuyor basta kararsiz gitmisti su an cok memnun ve gercekten iibf istanbulda okunur ayrica istanbul universitesini yazmanizi tavsiye etmem marmara daha iyiymis,mezun olan arkadaslari su an gercekten cok iyi islerde calisiyor tabi dil bilmek sart.Baska sorunuz varsa pn atabilirsiniz soruo cevaplarim.

işletmenin binası bahçelievler de değil mi?
    iktisat göztepede.
    bahçelievler sadece küçük binalardan oluşuyor göztepe ise tam bir kampüs diye biliyorum.
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    evet aynen bildiginiz gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt konusunda herhangi bir sıkıntı çıkıyor mu(fiyatı,kapasitesi)?
    Yurt kampüsün içinde mi?
    Eğitim kadrosu yeterli mi?
    Zorunlu staj olmadığını duydum peki hocalar bu konuda nasıl davranıyor?
    Staj yapmak istediğimizde destek oluyorlar mı?
    Bölümü şirket yöneticileri ziyaret edip öğrencilere tüyolar veriyorlar mı?
    Daha okulu bitirmeden iş bulma imkanı var mı yani işletmelerin üniversiteye yaklaşımı olumlu mu?
    Mezunlar genellikle özel sektörde mi devlette mi istihdam ediliyor?
    Türkçe iktisatta erasmus programına katılma hakkımız var mı? Varsa ingilizce iktisatta okuyanlar bizden bu konuda daha mı avantajlı, erasmus programına kabul şansa mı dayalı oluyor bölüm 1. leri falan mı gidiyor? Eğer öyleyse yılda kaç kişi erasmus programından yararlanabilir? Bunun kaç tanesi iktisat fakültesinden çıkıyor?

Arkadaşlar son soru bayağı bir karışmış olabilir herkes anladığı gibi cevaplarsa sevinirim. İktisat okuyan hiç yakınım yok. İstanbul'da da hiç tanıdığım yok. Hatta İstanbul'a bir kaç gezi hariç hiç gitmedim. Marmara Üniversitesinde okuyanları konuya bekliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nereyeeserse

Yurt konusunda herhangi bir sıkıntı çıkıyor mu(fiyatı,kapasitesi)?
    Yurt kampüsün içinde mi?
    Eğitim kadrosu yeterli mi?
    Zorunlu staj olmadığını duydum peki hocalar bu konuda nasıl davranıyor?
    Staj yapmak istediğimizde destek oluyorlar mı?
    Bölümü şirket yöneticileri ziyaret edip öğrencilere tüyolar veriyorlar mı?
    Daha okulu bitirmeden iş bulma imkanı var mı yani işletmelerin üniversiteye yaklaşımı olumlu mu?
    Mezunlar genellikle özel sektörde mi devlette mi istihdam ediliyor?
    Türkçe iktisatta erasmus programına katılma hakkımız var mı? Varsa ingilizce iktisatta okuyanlar bizden bu konuda daha mı avantajlı, erasmus programına kabul şansa mı dayalı oluyor bölüm 1. leri falan mı gidiyor? Eğer öyleyse yılda kaç kişi erasmus programından yararlanabilir? Bunun kaç tanesi iktisat fakültesinden çıkıyor?

Arkadaşlar son soru bayağı bir karışmış olabilir herkes anladığı gibi cevaplarsa sevinirim. İktisat okuyan hiç yakınım yok. İstanbul'da da hiç tanıdığım yok. Hatta İstanbul'a bir kaç gezi hariç hiç gitmedim. Marmara Üniversitesinde okuyanları konuya bekliyorum :)

UP

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kimya bölümü okunur mu?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.