Şimdi Ara

'İBB Cep Trafik Android' Çıktı ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
29.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GAYRI

quote:

Orijinalden alıntı: ginger_

flash desteği kurup ibb internet sayfasından niye bakmıyoruz ? çalışmıyormu öle ?

http://tkm.ibb.gov.tr/yolDurumu/YogunlukHaritasi.aspx

Bana lazım bu ceptrafik. Şimdi flash desteği kurup galaxy s'de denicem haber veririm...

Kendi internet tarayıcısı ile Flash 10 yüklü Wildfire'ımda sayfa açılsa da; renkli yoğunluk çizgileri gösterilmiyordu. (Kameralarda sorun yoktu)

Galaxy S denemenizin sonucunu yazabilir misiniz?

froyo 2.2 resmi güncellemesini i9000ne kurdum Üzerinede flash 10.1 kurdum
    şu anda sorunsuz yoğunluk haritasına girebiliyorum
    sayfa biraz kasıyo ama çalışıyor
    ilk açıldığında uyarılar çıktı (hata değil trafik uyarıları :) )
    renklerde güzel üzerindeki arabaların ilerlemesi animasyonu, zoom out/in çalıştı
    yani sorunsuz aynı bilgisayardaki gibi çalıştı bende
    Kameralaraı denemedim bakarım
    internet paketiniz varsa boşa para vermeyin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ginger_ -- 10 Kasım 2010; 4:09:55 >

• quote:

quote:

quote:

flash desteği kurup ibb internet sayfasından niye bakmıyoruz ? çalışmıyormu öle ?

http://tkm.ibb.gov.tr/yolDurumu/YogunlukHaritasi.aspx

Bana lazım bu ceptrafik. Şimdi flash desteği kurup galaxy s'de denicem haber veririm...

Kendi internet tarayıcısı ile Flash 10 yüklü Wildfire'ımda sayfa açılsa da; renkli yoğunluk çizgileri gösterilmiyordu. (Kameralarda sorun yoktu)

Galaxy S denemenizin sonucunu yazabilir misiniz?

froyo 2.2 resmi güncellemesini i9000ne kurdum Üzerinede flash 10.1 kurdum
    şu anda sorunsuz yoğunluk haritasına girebiliyorum
    sayfa biraz kasıyo ama çalışıyor
    ilk açıldığında uyarılar çıktı (hata değil trafik uyarıları :) )
    renklerde güzel üzerindeki arabaların ilerlemesi animasyonu, zoom out/in çalıştı
    yani sorunsuz aynı bilgisayardaki gibi çalıştı bende
    Kameralaraı denemedim bakarım
    internet paketiniz varsa boşa para vermeyin bence

Sizin adınıza sevindim.

• quote:

Soruldu:

Sent: Monday, November 01, 2010 1:06 PM
    To: Trafik Şikayet
    Subject: Ceptrafik

İyi günler,
    Ceptrafik adlı uygulama ve hizmetiniz, İphone kullanıcılarına ücretsiz iken neden diğer (örneğin Android) cep telefonlarına ücretli?
    Bu uguyamalayı kullanan İstanbullulara teşekkür etmek gerekirken...
    Kaldı ki internet üzerinden kullanım da ücretsiz....
    Son bir soru: aylık ödeyeceğimiz 5 TL'nin ne kadarı operatörlere aktarılıyor? (Malum tahsilatı onlar yapıyor.)
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplandı:

Sayın
    ,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilk olarak "İBBCepTrafik" uygulamasını 2006 yılında ki Cebit fuarında tanıttık. Yaklaşık 1000 kişiye test versiyonu kuruldu. Uygulamada her türlü iletişim optimizasyonu yapılmasına rağmen bazı vatandaşlardan, "uygulamanızı kurdum kontör'üm bitti, 200ytl fatura geldi" vb.. şikayetler gelmiştir. Uygulamanın 200Tl gibi bir faturaya yol açması teknik olarak mümkün değildir, ancak bu tarz şikayetlere maruz kalmak istemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulamanın standart bir iletişim bedeli üzerinden dağıtılmasını uygun görmüştür. Alınan bedel operatörlerin GPRS kullanım ücretidir. 2006 yılından 2008 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi operatörler ile vatandaş lehine pazarlık yapmıştır. Avea ve Turkcell ile tüm vergiler dahil 5TL karşılığında aylık sınırsız kullanım şeklinde anlaşmaya varılmıştır. Turkcell ile 2 sene ücretsiz kullanım şeklinde anlaşılmıştır. 2009 yılı başına kadar uygulamayı kuran TURKCELL kullanıcıları 2010 yılına kadar ücretsiz kullanabilmektedir, 2008 yılı içinde de Turkcell kullanıcıları uygulamayı ücretsiz kullanabilmiştir. İBBCepTrafik'i kullanabilmek için kullanıcılar operatörlerine aylık ÖİV ve KDV dahil 5 TL/40 kontör ödeyerek uygulamayı sınırsız olarak kullanabileceklerdir. Bunun haricinde operatöre başka hiç bir iletişim bedeli ödenmeyecektir. Uygulamanın indirilmesi sırasında da herhangi bir iletişim bedeli operatör tarafından alınmayacaktır. Ancak 2006 yılı için oldukça uygun olan 5TL ücret, GPRS maliyetlerinin düşmesi ile artık pahalı bir hale gelmiştir. Şuan tüm vergiler dahil alınan bu 5TL ücretin azaltılması veya uygulamanın tamamen ücretsiz olması için operatörler ile yapılan görüşmeler devam etmektedir. Ancak resmi anlaşmalar yolu ile bu rakam belirlendiği için değiştirilmesi içinde hukuki prosedürler gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirirken her aşamada gerekçelerin anlatılması süreci oldukça uzatmaktadır. Tekrar hatırlatmak isteriz ki alınan ücret iletişim bedelidir. Kısa süre içerisinde bu sorunun giderilmesi için kurumumuz gerekli çalışmaları yapmaktadır.

Tekrar belirtmek isteriz ki alınan ücret, iletişim bedelidir, İstanbul Büyükşehir Belediye’si uygulama için ücret talep etmemektedir. 5TL uygulaması, uygulamayı kullananların daha düşük iletişim bedelleri ödemeleri için ortaya çıkarılmış bir uygulamadır.Günümüz koşullarında aksine normal internet iletişimden daha pahalı hale gelmiştir. Belediyemiz şuan yoğun bir şekilde bu operatörler ile imzalanan protokolün iptali için uğraşmaktadır. Kamu kurumu olduğumuz için ancak belirli prosedürlere bağlı kalarak hareket etmekteyiz. Ancak ciddi bir çalışma yapılmakta olup kısa süre içinde operatörler ile anlaşılıp 5TL uygulaması kaldırılacaktır.

İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz.

tkm_imza

2011 le birlikte tekrar sordum:

İyi günler,
    Daha önce yazmıştım. Ceptrafik adlı uygulama ve hizmetinizin özellikle mobil versiyonlarının 2011 itibariyle ücretsiz yapılması yönünde çalışmalarınız olduğunu yazmıştınız.
    2011'in ilk günlerinde çalışmalarınız hangi aşamada?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP:

"İyi günler ....,

11 Ocak 2011 itibariyle Belediyenin Operatörle yapmış olduğu sözleşmenin süresi dolmaktadır. Bu tarihten itibarenhttp://tkm.ibb.gov.tr adresli sitemizden gelişmeleri takip edebilirsiniz..

İlginiz için teşekkürler. İyi çalışmalar.."

11 Ocak 2011'i bekleyip göreceğiz bakalım....

• Şimdi denedim web sayfası üzerinden 2.2 Desire ile problemsiz görüntülüyor yoğunluk haritasi. Renkler, animasyonlar, kameralar... bilgisayardan farkı yok maşallah sadece biraz daha ağır doğal olarak.
  • Telefonunuza direk indirmek için

http://www.kolayurl.com/services/qrcode.aspx?kid=4bm&s=3

http://www.kolayurl.com/services/mstag.aspx?kid=4bm

veya

http://kolayurl.com/4bm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raidx -- 12 Ocak 2011; 11:43:08 >

• aylık 5 tl çok
    ben bir seferlik sanmıştım hemen kaldırıp iptal ettim ama olan giden 5 tl me oldu
  • bir gelişme var mı?
    Andorid için bedava yapmadılar mı hala?

tkm@ibb.gov.tr
    Mail adresine biraz mail atalım arkadaşlar.

Merhaba,
    Android için ibb trafik uygulamasında 5tl abonelik parası isteniyor.
    Halbuki bildiğim kadarı ile aynı uygulamanın iphone için olanı ücretsiz.
    Burada biz android kullanıcılarına bir haksızlık yok mu?
    Android için bu uygulamayı ne zaman ücretsiz hale getireceksiniz?
    İyi çalışmalar
  • Android, iPhone veya winmo gibi bir ayrım yok. Destekleyen tüm telefonlarda aylık 5 tl şimdilik.
  • Ben eski sürümünü windows mobile de 5 lira ödemeden kullanabiliyorum. Ama android için olanı bulamadım daha.
  • Yukarıda yazmıştım:

"2011 le birlikte İBB'ye tekrar sordum:

İyi günler,
    Ceptrafik adlı uygulama ve hizmetinizin özellikle mobil versiyonlarının 2011 itibariyle ücretsiz yapılması yönünde çalışmalarınız olduğunu yazmıştınız.
    2011'in ilk günlerinde çalışmalarınız hangi aşamada?

CEVAP:

"İyi günler ....,

11 Ocak 2011 itibariyle Belediyenin Operatörle yapmış olduğu sözleşmenin süresi dolmaktadır. Bu tarihten itibarenhttp://tkm.ibb.gov.tr adresli sitemizden gelişmeleri takip edebilirsiniz..

İlginiz için teşekkürler. İyi çalışmalar.."

11 Ocak 2011'i bekleyip göreceğiz bakalım...."

Bugün Ocağın 17'si.

• Ben şuraya mail attım:

tkm@ibb.gov.tr
  • sanırım halen bir gelişme yok.
    ben HTC HD2 kullanıyorum. windows mobile varken hiç bir ayar yapmadan bedava kullandım kendi paketimle. ama uygulamayı sms ile indirmedim. internetten bulmuştum. belki kırılmış ya da ilaçlı versiyon olabilir. bilmiyorum. her rom değiştirdiğimde aynısını yükledim.
    i phone da da paralı diye biliyorum. aynı 5 tl uyarısı çıkıyor.

şimdi HTC me android yükledim ve internetten bulduğum apk ile yükledim ancak para istiyor. forumu okudum 11 ocakta bitecek demişler ama bitmedi.

neyse şu an web üzerinden kullanabiliyorum. flash player 10.1 yükleyip.

gelişme olursa paylaşırsanız sevinirim.

bu arada ibb ye mail atalım bol bol ama sanırım sorunu çözecek olan turkcell... turkcell i de zorlamak lazım.. 4 gb kotam var daha ne parası istiyorsun diyerek...
  • Geçenlerde mail atmıştım şöyle bir cevap geldi:

İBBCeptrafik uygulaması 2006 yılında vatandaşlarımıza hizmet vermek maksadıyla geliştirildiğinde GPRS ücretleri çok pahalıydı.. GPRS üzerinden bağlantı kurularak kullanılan uygulamalar ise kullanıcılarına yüksek maliyetlere neden oluyordu.. GPRS ücretleri pahalı olması sebebiyle İBB bu hizmeti almak isteyen vatandaşları adına operatörler ile pazarlık yaparak sınırsız kullanım karşılığı 5TL’de anlaşmıştır. Şu anda alınan iletişim ücreti tamamen vatandaş menfati için 2006 yılında kararlaştırılmıştır. O yıllarda her gün 1 defa kullanıldığında ortalama ücret 10TL ‘yi geçiyordu. Ancak günümüzde alınan bu iletişim bedeli, iletişim maliyetleri düştüğü için çok fazla gelmektedir. Ancak kamu kurumu olduğumuz için hem bu anlaşmaları yapmamız, hem de iptal etmemiz çok uzun sürmektedir. Tüm operatörlere resmi yazılar yazılmıştır. Hukuksal süreç beklenmektedir. 1-2 ay içerisinde ücretlendirme sistemi kalkacaktır. İBBCeptrafik’in Android, iPhone, Windows Mobile ve diğer telefonlar için olmak üzere toplam 4 versiyonu bulunmaktadır. Windows Mobile versiyon olan İBBCepTrafik+ ve İphone versiyon’dan ücret alınmaması tamamen operatörler ile alakalıdır. Turkcell bu versiyonlardan 1 yıl ücret almayacağını belirtmiş ancak 1 yıl geçmesine rağmen ücret almamaya devam etmektedir..iPhone versiyonundan da operatörler tarafından ücret alınmamaktadır. Operatör, ben bu müşterilerimden ücret almayacağım dediği zaman doğal olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaş lehine durum olduğu için onay vermektedir.

Belediyemiz şuan yoğun bir şekilde bu operatörler ile imzalanan protokolün iptali için uğraşmaktadır. Kamu kurumu olduğumuz için ancak belirli prosedürlere bağlı kalarak hareket etmekteyiz. Ancak ciddi bir çalışma yapılmakta olup kısa süre içinde operatörler ile anlaşılıp 5TL uygulaması kaldırılacaktır.

İyi çalışmalar dileriz.

• çok teşekkürler bilgi için..

sanırım çözerler..
    o zamana kadar web uygulaması için kısa yol yaptım ana ekrana onu kullanıyorum.
  • Beyler ilk mesajdaki linkden uygulamaya indirip telefona yükledim, Wifi ile giriyorum kameralara yada yoğunluk haritası kısmına girerken ''Sistem hatası:Belirnemeyen IP. Lütfen daha sonra tekrar deneyin'' uyarısı veriyor.Bunu neden yapıyor ?
  • Uygulamayı yükledim ve sadece açtım. Akabinde de kaldırdım. Ücret yansıtılmaz umarım...
  • Merhabalar

Aylık 5 lira olayını kaldırmışlar sanırım.Biraz önce vodafone hattım ile denedim.Herhangi bir ücret istemeden açtı kameraları.

Dileyen buradan indirebilir
    http://www.turkdroid.net/forum/downloads.php?do=file&id=43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNorth -- 3 Mart 2011; 16:40:46 >
  • yeniden indirmeye gerek yok.

ben de bugün daha önceden kurmuş olduğum uygulama üzerinden denedim sorunsuz çalışıyor. o eskiden gelen IP hatası da yok artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

Merhabalar

Aylık 5 lira olayını kaldırmışlar sanırım.Biraz önce vodafone hattım ile denedim.Herhangi bir ücret istemeden açtı kameraları.

Dileyen buradan indirebilir
    http://www.turkdroid.net/forum/downloads.php?do=file&id=43

Turkcell hala ücret istiyor!!!

• Ücretlimi Ücretsiz mi ? T.Cell de ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.