Şimdi Ara

Ibanez GRG170DX vs Sgr by Schecter Solo 6

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gitara yeni başlayacağım. Tecrübem yok denecek kadar az. Çevremden Ibanez ve Schecter markalarına bakmam önerildi. Gitari için 500 lira kadar bütçem var. Araştırmalarım sonucu, Sgr by Schecter Solo 6 ve Ibanez GRG170DX modeline ulaştım. Fakat sizesormam lazım. Parmaklarım kısa, dolayısıyla bu gitalardan hangisi yeni başlayan birisi için daha uygun? Çalımı daha rahat? Beni belli bir süre (çok değil bir sene kadar) götürebilir mi? Blues ve metal tonlarını alabilir miyim? Ama öncelikli sorum; dediğim gibi parmaklarım kısa, çalımı rahat olan hangisidir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0blomov -- 1 Mayıs 2014; 22:25:49 >

• İki gitarda hemen hemen aynı... tremolo köprüye ve ortadaki single manyetiğe öğrenme sürecinde hiç ihtiyacınız olmayacağı için, sizin durumunuzda ibanez gereksiz yere 200 tl daha pahalı olmaktan öteye gitmez. Sgr c1 s1 solo6 006 aynı gitarlar sadece kasa şekilleri değişik. ben c1i denedim sıfırı 475Tl mis gibi gitar..

Parmakların kısa olması bi engel değil. Genelde gitardan sıkılanlar, çalmayı denedim ama parmaklarım kısa olduğu için çalamadım diye bahane malzemesi olarak kullanırlar. Kısa-uzun tombul-ince vs. hertürlü çalınabilir. 10 yaşındaki küçücük çocuklar ufacık parmaklarıyla gayet güzel çalabiliyorlar.

Çalım rahatlığıda görecelidir. Benim çok rahat dediğim gitarı başkası kendine göre ergonomik bulmayabilir. Bu meseleyi sadece gitar çaldıkça, farklı gitarlar denedikçe tecrübe edip kendinize göre bi sonuca varabilirsiniz. Şimdi çalım rahatlığı konusunun üstünde durmanıza hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 2 Mayıs 2014; 7:01:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok hoş bir cevap yollamışsınız hocam, teşekkür ederim.

Korkum bundan yanaydı hep. Kötü klavye elimin anasını ağlatır falan diye düşünüyordum. Daha önce dediğim gibi tecrübem yok denecek kadar az.

Bir de dediğiniz gibi 500 lira kadar vereceğim, bu segmentte bu ikisine ulaştım. Sabit köprü al diyor herkes, sizin gibi. Omen 2 var schecter de, 2. elini bulabilsem onu alırım yoksa 0 bu gitarı alacağım.
  • Ben de ilk elektroya başladığım zaman GRG170 DX kullanmıştım tavsiye ederim fakat bütçe sıkıntınız varsa Schecter Solo 6 da işinize yarar.
  • hocam GRG170 DX i 2. el, sgr i 0 alabilirim. neredeyse aynı miktar. ama yeni başlayanlara önermiyorlar fr u. Sanırım aralarında öyle büyük bir fark yok, bir kaç kişi ile daha konuştumda, bu paraya zaten en iyileri bunlarmış galiba.
  • Bende yeni başlayacağım beyler, tam GRG170DX'te karar kılmıştım ancak araştıra araştıra aklım Schecter Omen-6'ya kaydı. Parmaklarımda haddinden uzundur, konuyu takipteyim.
  • @King ov Hell

paran varsa omen al baba, ben 2. elini arıyorum ama yok. omen alabilsem bu kadar arayıp sormazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0blomov -- 3 Mayıs 2014; 1:49:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence sabit köprü al . tremolo koluyla zaten işin olmayacak ilk başlarda .
  • Dostum sana tavsiyem ilk gitarını 2. el alma arkadaşım ilk gitarı olmasa da 2. el gitar aldı aldıktan sonra bir sürü sorun çıktı ve satın aldığı adam neredeyse dolandırdı bu konularda dikkatli illa bilen biriyle git
  • 2. el alacaksam bilen birisi ile alacağım zaten.

Bu Ibanez RG serisi var, onlar hakkında neler düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.