Şimdi Ara

İbanez grg 170 mi? İbanez gio mu? Cord x2 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar heavy rock ve metal agırlıklı calısacagım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Youtube dan gitarlarin modellerini aratip, istedigin gitarla calinmis parcalara bakabilirsin.
    Bu tamamen goreceli bi olay. Benim secimim ibanezden yana olurdu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnakinHendrix kullanıcısına yanıt
    Hard rock ve metal tarzı calacagım daha cok. Belirttigim modellerden hangisi gio mu grg 170 mi?

• Dostum model ve markalara cok fazla takilmam aslinda o yuzden model hakkinda pek bilgim yok. Bildigim kadariyla gio serisinin bir cok gitari var...
    Grg 170 ile bir cok muzik turunu calabilirsin baslangic icin idealdir ama dedigim gibi youtubedan farkli gitarlar dinleyerek karar vermesin . Alicagin tonlar kullanicagin amfiye gore degiskenlik gosterir ama bu gitarin bir baslangic gitari oldugunu unutmaman gerekir ilerde seni tatmin etmez... Eger butcen kisitliysa grg170 ile iyi bir baslangic yapabilirsin

Evet hocam yeni başlayacağım. Bana 1-2 yıl yetecek ayrıca tonlarıyla vs calarken zevk verecek bir gitar arıyorum. Maalesef de cok bilgim yok o yüzden açtım konuyu. İlgin için çok teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim.

Gitar calmaya basladiginiz zaman ileride ne tarz bir gitar alman gerektigi kendiliginden oturucaktir. Ayrica grg170 en cok alninan baslangic gitarlarindan biridir. Bu yuzden googleda aratarak hakkindaki bir cok incelemeleri ve yorumlari okuyabilirsin.

Deneyecegim hocam cok sagolun kolay gelsin. Ayrıca konu hala yoruma acıktır.

• Cort'un daha ağır bir tonu var. Metale daha uygun gibi geliyor fakat grg170'in klavyesi daha güzel bana kalırsa. Ton işlerine gelirse 300-400 tl'lik bir gitardan çok şey bekleme bana kalırsa asıl paranı amfiye harca.
  • sage29 kullanıcısına yanıt
    Amfi olarak ne önerirsiniz suan gitarda önceligim grg170 gibi. Gio hakkında bir bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaeWa

Amfi olarak ne önerirsiniz suan gitarda önceligim grg170 gibi. Gio hakkında bir bilgim yok.

Fiyat aralığını söylersen daha kolay öneri yapabilirim.
    Hocam bi müzikevine gittim ve fikrimi değiştirdim. x2 alacagım sanırım ibanezin ucuzları fiyatını karsılamıyor falan dedi. 200-250 falan olursa güzel olur. Adam amfi alma dedi bana pedallı bir şey varmıs adını unuttum amfi 2 ses verir bu 140 ses verir aynıdır ücreti istersen kulaklıga ses sistemine pc ye falan da baglarsın dedi. Sizce napayım

• quote:

Hocam bi müzikevine gittim ve fikrimi değiştirdim. x2 alacagım sanırım ibanezin ucuzları fiyatını karsılamıyor falan dedi. 200-250 falan olursa güzel olur. Adam amfi alma dedi bana pedallı bir şey varmıs adını unuttum amfi 2 ses verir bu 140 ses verir aynıdır ücreti istersen kulaklıga ses sistemine pc ye falan da baglarsın dedi. Sizce napayım

Prosesörden bahsetmiş eleman. Şimdi şöyle söyleyeyim dostum, iyi bir prosesör almazsan onun tonları bi yerden sonra senin isteklerini yerine getirememeye başlayacaktır. Fakat Line 6 Spider ya da Roland Cube gibi küçük fakat içinde bir çok efekte sahip bir amfi alırsan çok daha rahat bir şekilde işini görürsün. Sen eğer iyi bir prosesör almazsan olacak şeyi de söyleyeyim;

Hoşuna giden 2 efekti bir arada kullanamayacaksın ve amfinde kötü olduğu için kötü bir gaini olacak ve sen iyi olmayan bir efektle iyi olmayan bir distortion kullanacaksın. Benim tavsiyem 2. el de olsa bi Roland Micro Cube alman.

• ibanez grg170dx + marshall mg15CFR almanı tavsiye ederim ilerleyen zamanlarda bir de pedal seti alırsın yanina ya da pedal seti almaycaksan roland micro cube amfi almalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkugagaci -- 23 Haziran 2014; 12:33:55 >
    Peki hocam sağolun. Gitarı hala arastırıyorum aslında. x6 da iyi de floyd rose olması yeni baslayan biri için sorun olur mu diye düsünüyorum.

• quote:

Peki hocam sağolun. Gitarı hala arastırıyorum aslında. x6 da iyi de floyd rose olması yeni baslayan biri için sorun olur mu diye düsünüyorum.

Hocam benim başlangıç gitarım x2 idi. Ve x6 kullanan arkadaşlarım illallah ederken ben yanlarında gayet rahat bi şekilde çalıyordum. Üstelik tonları da farklı değildi. Floyd Rose hem başlangıç seviyesindeki bir insan için boşuna zorluk çıkaracak bir alettir hem de tel değiştirmeyi öğrenememeni sağlar, ee gitarın floyd rose'u kaliteli de olmayında gelsin akort kaçırmalar.
  • flody rose gitarların akort edilmesi çok zordur başlangıç seviyesi için en önemli sorunlardan biridir sabit köprülü bir gitarın akordu 2-3 dk da yapılırken flody rose en az 25-30 dakikanı alır cort serilerinin sesleri çok kalın ve boğuktur temiz ton elde etmek neredeyse imkansızdır. Bu arada bütçen ne kadar dostum ?
    x2 diyosunuz yani. 650 tlye maksimum yapabilecegim en iyi gitar artı processor kombinasyonu ne olur

• utkugagaci U kullanıcısına yanıt
    600-650 gitar ve processor alacagım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.