Şimdi Ara

i7 - Quad core Performans farkı Yok... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gözle görmediğiniz fark için konu açıp bu kadar üyeyi meşgul ettiğiniz için tebrik ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpa07

q9550 naptın sattınmı.

SAttım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

gözle görmediğiniz fark için konu açıp bu kadar üyeyi meşgul ettiğiniz için tebrik ederim

2000 yılı Ege bilgisayar programcılığı mezunuyum. Özel bir şirketin bilgi işlem sorumlusu olarak çalışıyorum. 12 yıllık mesleki deneyim ve liseyi de bilgisayar üzerine okuduğumdan 15 yıllık birikimimle değerlendirip konuşuyorum. Boş konuşma olarak alğılmayın. win 7 nin acılma hızından tutunda 3-5 farklı uygulama oyun acılış yüklenme süreleri sayısal bi veriye ihtiyacım yok. ama sizi kırmamak adına eski sistemi elden cıkarmasaydım sayısal sonuçlar ortaya koyardım. Gerçi şirkette q9550 var ama X48 dq6 yok :)
  • quote:

gözle görmediğiniz fark için konu açıp bu kadar üyeyi meşgul ettiğiniz için tebrik ederim

Tam tersi, eğer bu zımbırtıları kullanıyorsak falance, feşmekanca ya da fistanca gibi sentetik bench testlerinin verdiği puanlardan ziyade günlük kullanımda yani gerçekte hissedilen ya da hissedilemeyen performans artışının bir önemi yok mudur.

Kullanıcının yaptığı işe göre (ki bu medya convertlemek olabilir, zip rar işleri olabilir, render olabilir, fotoşokta imaj çalışmak olabilir. Olur oğlu olur yani ) , yapılan bir birim işin hissedilir derecede kısalması mıdır önemli olan yoksa ıvır kıvır testlerde alınan puan mı?

Dolayısıyla eski işlemcisi ile yenisi arasında gözle gör(e)mediği fark için konu açan ve birçok genel kullanıcı için de geçerli olabilecek bu durumun paylaşıldığı bu topic, aynı duruma düşebilecek kişiler için belki referans olacak, onları direkten döndürecektir.

"Efendim zaten biz söylemiştik, defalarca da söylenmişti" gibi bir cümle kuracaklara peşin peşin söyleyeyim: ademoğlu denen mahlukatın ağzı yanmadan aklı başına gelmez. O yüzden de ağzı yanan birinin ettiği laf/yakınma/dertlenme (artık ne derseniz) öğütlerden, önerilerden daha etkili olur

Kişisel fikrimdir tabi. Katılmayabilirsiniz...

• Yerinde olsaydım Q9550'yi patlayana kadar kullanırdım. Senin ihtiyaçtan değil de meraktan değiştirdiğini düşünüyorum.
  • aynen öyle 15 aylık oğlım var tüm zamanımızı alıyor ve pc nin başına ancak haftada 1-2 saat oturabiliyorum. ihtiyactan değil tamemen keyfi :))
  • http://www.overclock.net/t/963382/q9650-4-05ghz-vs-e8500-4-05ghz-vs-i5-2500k-4-04ghz-benchmark-results

aynı Ghz hızında işlemciler arasında ki fark bu kadar arkadaşlar...
  • win açılma hızı filan hdd ye bağlı.Ssd olursa fark hissedilir.
  • GÜNLÜK NORMAL KULLANIM olarak söylüyorum ki sata2&3, ddr2&3 hiçbir fark göremedim. ama iş decode sıkıştırma renderlamaya falan gelince çok çok fark olabiliyor, orası ayrı tabi. şahsen e8400ümle yola devam ediyorum. hani çok gerek görmüyorum upgrade'e. kendi çapımda yazılımla falan uğraşıyorum zaten. diablo 3'ü de oynayabilecem tamam yeter bana işte. düzgün fpslerle ps2 de oynuyorum. bu yani benim oyun yaşamım

ha zaten isteseniz de sata2&3 arasındaki farkı göremezsiniz ssd kullanmadıkça. çünkü onlar teorik hız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bratishka -- 16 Nisan 2012; 17:27:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuCuK

http://www.overclock.net/t/963382/q9650-4-05ghz-vs-e8500-4-05ghz-vs-i5-2500k-4-04ghz-benchmark-results

Tam istediğim gibi bir test olumş, Q9650 ile 2500K başabaş çıkmış nerdeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

http://www.overclock.net/t/963382/q9650-4-05ghz-vs-e8500-4-05ghz-vs-i5-2500k-4-04ghz-benchmark-results

Tam istediğim gibi bir test olumş, Q9650 ile 2500K başabaş çıkmış nerdeyse.

bunu bildigim halde dün 2500k,msi z77 gd65 aldım

elimdeki işlemci 4.5 yapabilen bir işlemciydi ayrıca

• quote:

İyi de bizimki ihtiyaç değil, HASTALIK. İlacıda bu şekilde para harcayarak donanım değiştirmek. Bir süre küllenir, sonra tekrar depreşir bu hastalık. Bi yerde kendiliğinden iyileşecek ama o zamana kadarda epey masraf açacak.
  • ben hep derim ilk çıkan seri işlemcileri hiçbir zaman almayın diye.q9550 qx9770 bulsam bende alıp ddr2 ramde kullanmayı ıstıyorum.ddr2 ram cl4 zamanlamasında ve 1000mzh oc kullanmak varken neden cl9da 1600mhz ram kullanlalım kı.bende aynı şeyi yapıyorum 1600mhz rami cl9da kullanıyorum.ah bi cl5 yada cl4 olcakki ram o zaman çok tatlı gelicezk bize ama nerdeeeeee.ha bire zamanlamalar yükseliyor.düşük zamanlamalı ramlerde aşırı derecede pahalı.

gözlem bence çok doğru ama insan bunu yaş ilerledikçe anlıyor.fazla para verip yeni sistemlere bayılmanın gereksiz olduğunu.ben amd 3500 gigabyte k8nxp-sli anakart ve 4gb ddr2 ram ile hala oyun oynuyorum hala sli yapabiliyorum ve hala film müzik dinleyip izleyebiliyorsam bu sistemlere bu paraları vermek çok gereksiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

İyi de bizimki ihtiyaç değil, HASTALIK. İlacıda bu şekilde para harcayarak donanım değiştirmek. Bir süre küllenir, sonra tekrar depreşir bu hastalık. Bi yerde kendiliğinden iyileşecek ama o zamana kadarda epey masraf açacak.

4 senedir kullanıyorum sistemi,bir arkadaş kanıma girdi,maliyetide 250-300 civarı olunca degiştirmeye karar verdim.gerekli degildi,

sürekli donanımda degiştiren biri degilim ama niyeyse tuttu bu ara bir kaşıntı ivy düşünüyordum ama baktım fail olacak gibi aldım

gitti.

q9650 yi forumdan satacagım yeni sistem gelince.2500k fiyatını çıkarır diye düşünüyorum

edit: şöyle bir baktımda çıkarması çok zormuş (400)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 16 Nisan 2012; 18:28:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azapgulu

quote:

2000 yılı Ege bilgisayar programcılığı mezunuyum. Özel bir şirketin bilgi işlem sorumlusu olarak çalışıyorum. 12 yıllık mesleki deneyim ve liseyi de bilgisayar üzerine okuduğumdan 15 yıllık birikimimle değerlendirip konuşuyorum. Boş konuşma olarak alğılmayın. win 7 nin acılma hızından tutunda 3-5 farklı uygulama oyun acılış yüklenme süreleri sayısal bi veriye ihtiyacım yok. ama sizi kırmamak adına eski sistemi elden cıkarmasaydım sayısal sonuçlar ortaya koyardım. Gerçi şirkette q9550 var ama X48 dq6 yok :)

dediğiniz şeylerde hızlanma istiyorsanız ssd alın hocam. işlemci ve gpu değişimi salt performansı etkiler. (rendering, 3d oyun gibi) ram ve ssd ise yükleme, açılış gibi zaman gerektiren şeylerde hızlanma sağlar. özellikle ssd ile mekanik bir harddisk arasındaki windows açılış süresi, herhangi bir programın açılması veya yüklenmesi çok ciddi şekilde kısalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

quote:

quote:

dediğiniz şeylerde hızlanma istiyorsanız ssd alın hocam. işlemci ve gpu değişimi salt performansı etkiler. (rendering, 3d oyun gibi) ram ve ssd ise yükleme, açılış gibi zaman gerektiren şeylerde hızlanma sağlar. özellikle ssd ile mekanik bir harddisk arasındaki windows açılış süresi, herhangi bir programın açılması veya yüklenmesi çok ciddi şekilde kısalıyor.

bi paraya kıyıpta ssd alamadım :) 5 tb disk var arşiv cok geniş.. ama ssd ler hem küçük hem pahalı geldi hep bana... tabi benmi görüşüm. bi gün paraya kıyarım ama o kadar pc başında oturamıyorum evde... değecek kadar yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

quote:

quote:

bi paraya kıyıpta ssd alamadım :) 5 tb disk var arşiv cok geniş.. ama ssd ler hem küçük hem pahalı geldi hep bana... tabi benmi görüşüm. bi gün paraya kıyarım ama o kadar pc başında oturamıyorum evde... değecek kadar yani

ben de sizin gibi düşünüyordum ama, şuan kullandığım sisteme işletim sistemi ve en çok kullandığım bir iki programı ve oyunu yüklemelik bir ssd aldım. fark inanılmaz gerçekten. yani yazmakla olmaz, youtube videolarını falan izleyin ya da imkanınız varsa, bir arkadaşınızda falan kendiniz deneyin. ertesi gün gidip ssd almazsanız ben bişey bilmiyorum.

• ssd kullanan hdd ye dönmez,dönemez kolay kolay.bence günümüz doanımları içerisinde parasını en çok hakeden ürün
  • quote:

Eski sistemim : Q9550 - GIGABYTE X48 DQ6 - 8 GB 800 Mhz RAM - ASUS GTX295 - TERMALTEK 775W TX

Yeni sistemim : İ7 3.4 Ghz 2600 - ASUS P8P67 DELUXE - 8 GB 1600 Mhz RAM - ASUS GTX295 - TERMALTEK 775W TX

Quad sistem inanın daha hızlı idi. i7 tam bi hayal kırıklığı oldu. benim gibi quad tan i7 ye gecenler varsa fikirlerini, düşünclerini almak isterim.

Kendi adıma konuşayım...

Ben günlük stabil 4 ghz de çalışan e 8400 den core i7 930 a geçtim. Onu da günlük 4. ghz de kullanıyorum.

e 8400 çift çekirdekli biliyorum ama zamanında neredeyse tüm oyunlarda q6000 ve q 9000 serisinden benzer segmentte ki cpu lardan hızlıydı oyunlarda. O yüzden efsanedir kendisi zaten. Tabii zamanla çift çekirdek yetmemeye başlayınca işler değişti.

Bende çok çok fark olmuştu e 8400 den core i7 930 a geçince.

E 8400 q 9000 serisi gibi son nesil core 2 duo quad ailesinden PENRYN bir işlemci biliyorsunuz.

O zamanlar quad almak oyunlar için neredeyse gereksizdi. Bir CRYSİS bir de Lost Planet ta farkı hissediyordunuz. Neredeyse diğer tüm oyunlarda 4 GHZ ye çok rahat ulaşmasından ve Quad ların o hızlara o.c edilme sorunundan önündeydi Quad CPU ların o zamanlar.

Bir örnek vereyim size...

Geçtim son nesil core i7 leri falan core i7 nin Nehalem 920 modelinden bir örnek...

Çıktığında NEHALEM en büyük farkı minimum FPS lerde atmıştı bir önceki nesil q 9000 serisine.

Şöyle ki zamanının İNTEL Extreme quad modeli ( tam hatırlayamadım adını şimdi ama en pahalı dört çekirdekli işlemciydi NEHALEM öncesi ) core i7 920 nin az da olsa her alanda gerisinde kalıyordu...

Oyunlarda bu pek belli olmasada bir noktada belli ediyordu kendini.

q 9000 serisinin extereme modelini core i7 920 minimum FPS lerde her oyunda rahat geçiyordu. Kendisinden çok çok daha pahalı olan q 9000 işlemcisinden daha stabil bir oyun performansı sunuyordu hemde o.c siz ve iki işlemcinin de default frekans ayarlarında... Kaldı ki çok daha yüksek bir default frekansı vardı o extreme modelin core i7 920 ye göre...

NEHALEM leri 4 ghz ye o.c ederseniz performans farkı çok daha belirgin olur özellikle minimum FPS lerde. Diğer CORE i7 leri bilemiycem.

Özetle her oyunda değil ama bazı oyunlarda q 9000 serisi ve herhangi bir core i7 işlemcinin farkını bariz farkedeceğiniz departman minimum FPS departmanı dır. Ani düşüler çok daha az olur q9000 e kıyasla bazı oyunlarda.

Değer mi değmez mi bilemiyorum tabii oyuncu açısından ama benim için fazlasıyla değmişti. Tabii her ne kadar zamanının canavar çift çekirdeği olsada sonuçta e 8400 quad lardan daha kısa ömürlü oldu zaman geçtikçe bu da bir gerçek.

Ama şunu söyleyebilirim artık core i7 sahibiyseniz en azından bunun üzerine bir işlemci falan almanıza gerek olmayacak uzun süre ona emin olun.

Nihayetinde toparlarsak bir fark var evet eski ve yeni işlemciniz arasında onu her oyunda farkedemeyebilirsiniz ama bazı oyunlarda oyun en zorlayıcı yerlerde bile 30 FPS de kaldığı zaman o farkı hissedeceksiniz, son nesil core i7 ler den alırsanız da o minimum FPS benim emektarın verebildiği 30 FPS den 35 yer yer de belki 40 FPS ye yaklaşacaktır.

Olay bu aslında, oyuncu için önemli olan da bu zaten MİNİMUM FPS ortalama FPS 50 ymiş 60 mış farketmez ama 20 ile 30 35 arasında oyun keyfi açısından çok fark olur.

Bütün olay bu. İşlemci yenilemenin mantığı da bu oyunlar açısından. q 9000 serisi işlemci yetersiz değil genel olarak oyunlarda ama Core i7 lerle arasında tabii ki fark var. Onu da son yıllarda çıkan oyunlarda ve özellikle minimum FPS lerde anlarsınız. Ha tabii değer mi değmez mi orası kullanıcının bileceği iş.

Yani açıkçası benim core i7 930 umla (o.c 4 ghz ) maksimum o.c li q 9000 serisi bir quad ın oyun performans farkını ben farkederim yer yer canımı da sıkabilir ama genel olarak q9000 bir işlemci yine de işimi görür çok takılmazsam.

Son çıkan 3000 serisi core i7 lerle q 9000 arasında ki fark daha belirgin olacaktır.

Ama bence keşke HASWELL i bekleseydiniz asıl fark o zaman olacak çünkü.

Şimdilik işinizi görürdü q 9000.

• 2 çekirdek + SSD, 6 çekirdek + HDD'den günlük kullanım açısından daha hızlı gelir fark hissetmemeniz normal, farkı benchmark programları ile görebilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.