Mrb arkadaşlar. i7 950 işlemcim var en son 4.4ghz yaptım 1.46v ile bu işlemci için bir ghz sınırı elbet vardır yani kaça kadar çıkabilirim daha fazla sadece test amaçlı normal gündelik 4 ghz'de kullanıyorum zaten.
Bilgisi olan yok mu arkadaşlar?
islemcin takoz degilse sinir senin sogutmana bagli. ortalama bir hava sogutma ile 4600 civarlarina cikilabilir...
H100 kullanıyorum ama i7 950 ile 4.6 lar felan pek göremedim o yüzden. birde 1.5v üstü diğer bileşenlere zarar verebilirmiş işlemci hariç diğer bileşenlerde 75 dereceyi geçtiğinde ömürden yiyormuş galiba.
Devamlı değil de anlık olarak bir değer iştediğin için 4600-4700 yazdım..
Aşırıya gitmedikçe anlık olarak verilen voltaj çok zarar vermez. Özellikle anakart üzerindeki mosfet ler kaliteli değil veya soğutması iyi değilse yüksek voltajda yanabilirler...
Anlık dediğin prime 95 testi yapıp tekrar eski haline çeviricem onun için. Asus Rampage III Formula kullanıyorum sizce 4.6 denemesi yapmalımıyım? İkinci sorumda sadece test için olucağı için kuzey köprüsünn üstüne fan koysam sıcaklığı 3-4 derece azaltırmı çünkü 4.4'de 75 dereceye felan çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam