Şimdi Ara

i7 950'de Cooler Master V8 ile STABİL 4.4 GHz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sefer de aç tı ama yükteyken resetledi ve açılışta windows çekmeden kurtarıldı gibisinden bir uayrı verdi.
    22 çarpan olmuyor sanırım. Bir de voltajı iyi ayarlayamadık galiba.
    Şu anda 21x200'de. Bellekler 1600'de. Everest stabilite testine devam ediyor şu anda.

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

işlemciye min 1.4volt verin, bellek çarpanını 8'e çekin, o işlemci 4.2'de tıkanacak işlemci değil.
  • 4.2GHz de gayet güzel ama ince ayarla daha da gideri var, zamanla can sıkıntısından deneye deneye bulursunuz.
  • Peki benim işlemcinin çarpanı açık(mış) sanırım Bayağı anlıyorum gördüğünüz gibi.

FSB ile oynamak yerine sadece çarpan artırsak ne fark eder, nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik
    Peki benim işlemcinin çarpanı açık(mış) sanırım Bayağı anlıyorum gördüğünüz gibi.

FSB ile oynamak yerine sadece çarpan artırsak ne fark eder, nasıl olur?

Önce çarpan artır takıldığı yerde fsb ye geç.Asıl oc böyle olur gideri varsa çarpan sonra fsb
  • 950'nin çarpan kilidi açıkmıymış
  • Eğer ben yanlış görmüyorsam 50'ye kadar var

quote:

950'nin çarpan kilidi açıkmıymış
  • kullanmadığım için bilemiycem ama öyleyse çok iyi, hatta süper.
  • Benim açık diye gördüğün işlemci değil de uncore frequanse imiş. Bu ne oluyor ki?

quote:

kullanmadığım için bilemiycem ama öyleyse çok iyi, hatta süper.
  • şuna bir gözat istersen;

http://www.pckoloji.com/f276/-intel-core-i7-920-overclock-rehberi-5625-gars6/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 12 Mayıs 2011; 9:15:52 >
  • Abi alışmışız biz macintoshu kutusundan çıkardığımız gibi kullanmaya.
    Bizim işte boşuna macintosh kulanılmıyor yani. Bunu bir kez daha anladım. Bu tarz ne bir ayar, ne bir sorunla (donanım veya yazılım) uğraşmadan sadecee işine bakıyorsun, o kadar. Bilgisayar diyor ki âdeta sana: "Sen işini yap, gerisini bana bırak." PC'de ise öyle değil, herbişeyi sana bırakıyor.

Biraz baydı bu iş beni valla. Hele de dün akşam makina kendine reset attıktan sonra, moralim de bozuldu biraz.
    Kendimi şimdi bilgisayardan dayak yiyen şu smiley gibi hissediyorum

Acemi işi değil bu iş, ehil işi. Benim bilgisayarla aram şu an o smiley gibiyken sizinkisi ise böyle bişey. Gayet mutlusunuz yani.

Attığın linki de incelicem. Bu ara yoğunuz, her an yazamayabilirim. Herşey için teşekkürler tekrar

• rica ederim, görüşmek üzere, Allah kolaylık versin.
  • Hocam sanırım stabil üst limiti buldum.
    Ancak biraz daha ince ayarla 150 MHz kadar daha yukarı çıkar diye sanıyorum.

22 çarpanla bilgisayar açılsa bile stabil testinde reset atıyor.
    Ben de çarpanı 21'de bırakıp BCLK'yı 210'a çıkardım.
    Ramlerim 2000 Mhz olduğu için ram çarpanını 8'e indirdim. 10'u da belki kaldırırdı ancak riske girmek istemedim. 9 çarpan seçeneği olsaydı onu deneyecektim.

SONUÇ:

CPU: 21x210= 4.4 GHz
    Voltaj: 1.47
    Ramler: 8x210= 1680 Mhz
    Voltaj: 1.64
    Şu anda boşta: 64-59-63-59. (Şu anda CPU fanı min devirde. V8'in garip bir özelliği, fan devrini maksimuma alsam bile sıcaklık boşta 5 derece dahi fark etmiyor.)

Everestle 10 dakikadaki testte çekirdekler 100 dereceyi buldu.
    Program 100 derece üzerini göstermiyodu ancak çekirdek çalışma aralıklarını bildiğim için 105-107'ye kadar çıktığını sanıyorum.
    Averaj ısıları 97-99 arasındaydı.
    C1E ve enerji tasarrufu için bişey daha vardı, onlar açıkken de sorun yaptı, kapayınca sorun olmadı.

Sorun çıkıp çıkmayacağını öğrenmek için bir süre bu değerlerde tutacağım makinayı. Sorun olursa burdan tekrar yazarım.
    Diğer arkadaşlar da düşüncelerini buradan yazalarsa tüm i7-950 kullananlar için faydalı olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Mayıs 2011; 21:49:44 >

• voltaj'ı 1.45'e kadar çekin hocam, sıcaklıklar hayli fazla, keşke D-14 alsaymışsınız. hatta 4.2GHz'e ve 1.35-1.40 aralığına dönün.
  • 4.4 GHz'de votaj 1.45'te iken stabil çalışmadığı için 1.47'ye çıkarmıştım.
    Yapıp, test ettikten sonra dönücem.

quote:

voltaj'ı 1.45'e kadar çekin hocam, sıcaklıklar hayli fazla, keşke D-14 alsaymışsınız. hatta 4.2GHz'e ve 1.35-1.40 aralığına dönün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Mayıs 2011; 20:57:11 >
  • Yeni değerler:
    Ramleri 2000 MHz'de resetliyor.

CPU: 21x205= 4.3 GHz
    Voltaj: 1.4
    Ramler: 8x205= 1640 Mhz
    Voltaj: 1.64
    Şu anda boşta: 56-50-54-51.
    Anakart: Boşta 45, yükte 70.
    Yük altında 10 dakikadan fazla bıraktım. Yük altındaki averaj değerleri: 88-92 arasında kaldı.

Bu değerler ideal sanırım değil mi şu anda.
    Bilgisayar sürekli yük altında olmayacağı için az önceki 4.4 GHz'de de bırakılabilirdi belki ama riske gerek yok tabi.

Süleyman hocamızın görüşlerini de merak ediyorum.

Anekdot: Kasamın fanları 4 fanı da 400-800 devir arasında olduğunu biliyorum ancak hangisi kaç devirde bilmiyorum.
    Fan kontrolcüm olsa ve bunların test sırasındaki devirlerini artırma imkanım olsa ısı daha düşer sanıyorum.
  • Çok iyi gitmişsin.Yeni olmana rağmen.Değerler çok iyi ancak ben 4.0ghz 4.2ghzyi makbul görüyorum.4.2ghzde almayacak gpu düzeneğı yok.Boşuna yorma cpuyu.Kopmaya bak oc den bir hastalık gibidir kendini kaptırırsan 4.5-4.6....5ghz yapıcam diye testler şunlar bunlar derken stres küpü olursun.Benim sistemde i7_975e cpu yu 4.0ghzde kullanıyorum üzeri pek manası yok bench hariç.Yinede tebrikler fıttırmadan 4.0ghz ye alış:)Yoksa kendine dur diyemezsin:)
  • Teşekkürler. Peki 4 GHz'e indirince 1.3 voltaj ideal mi?

quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Çok iyi gitmişsin.Yeni olmana rağmen.Değerler çok iyi ancak ben 4.0ghz 4.2ghzyi makbul görüyorum.4.2ghzde almayacak gpu düzeneğı yok.Boşuna yorma cpuyu.Kopmaya bak oc den bir hastalık gibidir kendini kaptırırsan 4.5-4.6....5ghz yapıcam diye testler şunlar bunlar derken stres küpü olursun.Benim sistemde i7_975e cpu yu 4.0ghzde kullanıyorum üzeri pek manası yok bench hariç.Yinede tebrikler fıttırmadan 4.0ghz ye alış:)Yoksa kendine dur diyemezsin:)
  • Şöyle yap 4.0ghz ye al ama voltaj 1.4den sırası ile birer kademe aşağı in.Her indiğinde stabilite testi yap ve ne zaman pc çakılıp kalırsa en son verdiğin voltaja geri dön.Örnek:1.4-1.387-1.375-1.350-1.325 diye aşağı in açılmadığı değerde bir öncekine geri gel.Bu arada 4.0ghz için 1.3volt ideal sen dahada altını zorlamaya çalış en mantıklı değeri bul
  • Bu şekilde nasıl, ideal mi? (Test sonrası yazıyorum)

Önceki 4.4 ve 4.3 değerlerinde de stabil çalışmıştı.
    Okuyacak diğer arkadaşların bilgisi olsun. Yalnız bu değerler, benim kendi makinamın üst sınırını bulmak için yapılmış denemelerdi sadece.
    Alttaki değerlerde öncekinden farklı olarak güç tasarrufu seçeneklerini aktif hale getirdim (Bu şekilde kullanacağım için).

CPU: 20x200= 4.0 GHz
    Voltaj: 1.3
    Ramler: 8x200= 1600 Mhz
    Voltaj: 1.5
    Şu anda boşta (Fan min. devirde): 45-40-46-42.
    Anakart: Boşta 40, yükte 58.
    Yük altındaki averaj değerleri: 71-75 arasında dolaştı.

Hocam konu dışı olarak.
    1- Kasamda (HAF X 942) fan kontrolcü yok. Almam gerekir mi? NZXT Sentry LX düşünmüştüm ben ama Türkiye'de satışı yok. Diğerleri de benim içime sinmediği için almadım.
    2- Ram eklemeyi düşünüyorum ancak 3 kit 2 GB yerine 2 kit 4 GB almayı düşünüyorum. Frekans değerleri aynı olduktan sonra sorun olmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Mayıs 2011; 23:12:35 >

• Değerler süper 4.0yeter böyle kullan.Fan kontrol ünitesinden anlamam ama ramlerin iyi neden değiştirme gereği duyuyorsunki
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.