Şimdi Ara

İ7 920XM/940XM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar, laptopum için işlemci arıyorum, soketimle uyumlu bu iki işlemciyi buldum en iyi fakat satışını yapan herhangi bir yer bulamadım acaba forumumuzda ikinci el hurda cihazlarında bulunan yahut satmak isteyen var mıdır acaba? Ya da nerden temin edebileceğim konusunda bilgi verebilecek birisi çıkarsa çok sevinirim, kıyamıyorum bilgisayarı değiştirmeye neredeyse onunla öğrendim herşeyi deneme tahtam gibi oldu ve artık onun bu güzelliklere layık olduğunu düşünüyorum.

Linkler:
    1-İ7 920XM
    2-İ7 940XM

Konuyu inşallah doğru yere açmışımdır, eğer forumda böyle şeyler yasaksa da lütfen nazik bir şekilde belirtirseniz sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum

• ilk nesil seri, 55w güç çekebiliyor ısınma sorunu olmasın?
    Bilgisayarım zaten casper h36, işlemcim i7 620m 35w, crysis 3 oynarken 90lara kadar çıkıyor, evet laptop için ısınma büyük sorun bunu çözmek için de çeşitli yöntemler arıyorum ama hadi hayırlısı bakalım şu an soğutucu filan kullanmıyorum sadece bilgisayarın kendi fanıyla oyunda minimum 70 maksimum 90 dereceyi görüyor, internette vakumlu soğutucuları gördüm ama pek de verimli olmadığını zarar verebileceğini söylediler sizce doğru mudur?

Orijinalden alıntı: onurerikci

Bilgisayarım zaten casper h36, işlemcim i7 620m 35w, crysis 3 oynarken 90lara kadar çıkıyor, evet laptop için ısınma büyük sorun bunu çözmek için de çeşitli yöntemler arıyorum ama hadi hayırlısı bakalım şu an soğutucu filan kullanmıyorum sadece bilgisayarın kendi fanıyla oyunda minimum 70 maksimum 90 dereceyi görüyor, internette vakumlu soğutucuları gördüm ama pek de verimli olmadığını zarar verebileceğini söylediler sizce doğru mudur?

Vakumlu sogutuculari bilmiyorum ama 620m 90a tırmanıyorsa 920xm 100e doğru tırmanır resetlemeler ya da frekans dusurme yapabilir, performans namina bir sey kalmaz. Bence burada problem 90 dereceyi gormesi degil de bosta 70 derece olmasi. 90 dereceyı fazla asmiyorsa bir problem olmaz macun cabuk kuruyabilir, ama bosta 55 falan olmali.

Islemciyi alacaksaniz da el yapimi saglam bir sogutucu yapmali ve saglam bir termal macun almalisiniz.

Bosta 70 derece icin cozumum Windows 7 ise sistem islemci kullanimi %50lerde ise bosta, cozum icin alintilayın yardimci olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Orijinalden alıntı: onurerikci

Vakumlu sogutuculari bilmiyorum ama 620m 90a tırmanıyorsa 920xm 100e doğru tırmanır resetlemeler ya da frekans dusurme yapabilir, performans namina bir sey kalmaz. Bence burada problem 90 dereceyi gormesi degil de bosta 70 derece olmasi. 90 dereceyı fazla asmiyorsa bir problem olmaz macun cabuk kuruyabilir, ama bosta 55 falan olmali.

Islemciyi alacaksaniz da el yapimi saglam bir sogutucu yapmali ve saglam bir termal macun almalisiniz.

Bosta 70 derece icin cozumum Windows 7 ise sistem islemci kullanimi %50lerde ise bosta, cozum icin alintilayın yardimci olurum.

Sanırım yanlış anladınız, oyun açıkken minimum 70 oluyor sistem boşken 40-50 derece arasında bir ısısı var işlemcinin, sistemim windows 10, aslında bu kadar ısınması da normal crysis3'ü yüksek ayarda oynuyorum 40-60 fps arası, macunu süreli 2 ay filan oldu,yedek macunum da duruyor çantamda bir sorun olursa değiştirebilirim, altına bir soğutucu almayı planlıyorum biraz araştırma yaptım vakumlular konusunda tavsiye etmiyorlar ben de mecbur olarak altına alıcam soğutucuyu.

• onurerikci O kullanıcısına yanıt
    Eksik okumusum hocam oyunda demissiniz. Sogutucu olarak en iyisi zalman sanirim ama gene de ortasini yani fiyat performans bulmaya calisirsiniz, kardesimde addison anc 550 olmasi lazim. Ilk aldigimizda cok iyiydi sonra fani git gide yavasladi iyi sogutmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 14 Ocak 2017; 21:8:26 >
    Isınma sorunundan ayrı olarak adaptörle, voltaj ve anakart ile ilgili bir sıkıntı çıkar mı acaba? Mevcut olarak i5 460m var şu anda, 35w güç tüketiyor. i7 940mx ise 55w. Nette ısıya etkisi olur sadece demişler ama masaüstü bilgisayardaki kadar rahat olamıyor insan. Zaten işlemcinin çıkış fiyatı 1096$ gözüküyor, şu anda genelde yenilenmiş şekilde satılıyor gördüğüm kadarıyla o halde de 100$ civarı bir fiyatı var. Güncel kuru da hesaba katarsak maliyetli bir işlem olur işlemci değiştirmek uyumsuzluk olursa tekrar satmak ile uğraşacaksın. Performans olarak elbet fark olur ama ısınmayı dizginlemek de zor olacak gibi duruyor.
    Satılık i7 840QM İşlemci
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

Isınma sorunundan ayrı olarak adaptörle, voltaj ve anakart ile ilgili bir sıkıntı çıkar mı acaba? Mevcut olarak i5 460m var şu anda, 35w güç tüketiyor. i7 940mx ise 55w. Nette ısıya etkisi olur sadece demişler ama masaüstü bilgisayardaki kadar rahat olamıyor insan. Zaten işlemcinin çıkış fiyatı 1096$ gözüküyor, şu anda genelde yenilenmiş şekilde satılıyor gördüğüm kadarıyla o halde de 100$ civarı bir fiyatı var. Güncel kuru da hesaba katarsak maliyetli bir işlem olur işlemci değiştirmek uyumsuzluk olursa tekrar satmak ile uğraşacaksın. Performans olarak elbet fark olur ama ısınmayı dizginlemek de zor olacak gibi duruyor.
    soket uyumlu olmalı öncelikle pga 988 demiş ikisi de uyuyuor, 4 çekirdekli olması da gücü 55watta taşımada etkilidir.
    460m 85 dercelere çıkıyorsa 940 rahat 100e dayar.

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    rPGA 988(Socket G1) olarak geçiyor uygulamadan baktığımda bendeki. Ben fanları son hızda kullanıyorum şu an, turbo da açık değil ve 75 - 80 dereceyi geçmiyor işlemci sıcaklığı. Zaten burada da sıkıntı HDD'den kaynaklı biraz. Hard disk çok ısınabiliyor bende. 61 - 62 dereceyi bulabiliyor hard disk sıcaklığı nedense. İlk satın aldığım hard diski yok şu an, 7200 RPM'lik WD bir hard disk var, bayağı oldu alalı.

Şu anda mesela bir oyun açık, 18 sekme açık Google Chrome'da. Maksimum 65 dereceyi görmüş işlemci ama dediğim gibi hard disk sıcaklığı çok artarsa işlemciye de etkisi oluyor dizüstü bilgisayar olduğu için doğal olarak.

Ek olarak 920XM daha uygun geldi bana. Aliexpress fiyatları 940XM'e göre daha alınabilir duruyor da daha önce dediğim gibi bu işlemcilerin yenilenmiş olması sıkıntı. Anakarta uyumluluk açısından bir sorun çıkmaz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 28 Ağustos 2018; 13:52:44 >
    benim laptop hdd 50 dereceye bile otomatik bakımla anca geliyor, acilen disk birleştirme yapmalısın serin bir yerde, bir de sistem geri yükleme ile işin yoksa verileri tamamen sil ya da boyutu ufalt.
    işlemci pahalı değilse al dene gitsin intelin sitesinde g1 ile ilgili bir şey yazmıyor onu bilmiyorum. harddiski birleştir belki 460m kullanmaya karar bile verebilirsin bence çok dağılmıştır verileri harrdiskin. windowsunki yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 28 Ağustos 2018; 13:57:39 >
    Hard diskte birleştirme yapıyorum ara ara zaten ama bilmiyorum neden bu kadar sıcak oluyor hard disk. Geri yükleme kapalı, defender da kapalı, anti-virüs kullanmıyorum. Hard diski yoracak bir Windows Search var şu anda. Hızlı getirme de kapalı. FM 2018 oynuyorum, hard diskte logolar, oyuncu yüzler vs. var. Onunla ilgili olabilir bu sıcaklık değeri, ben birleştirmeyi Windows üzerinden yapmıyorum ama Jkdefrag, Mydefrag gibi uygulamalar kullanıyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.