Şimdi Ara

I7 920 4.00GHZ 1.2V VE TERMALRİGHT ULTRA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HERKESE HAYIRLI FORUMLAR. 1.2 VOLTTA 4.00 GHZ'E ULAŞTIM. TERMALRİGHT ULTRA İLE ALINAN SICAKLIKDEĞERLERİ AŞAĞIDADIR.

İŞLEMCİ: I7 920 DO
    SOĞUTUCU :TERMALRİGHT ULTRA EXTREME ( KENDİ FANI VE 1500 DEVİRLİ EXTRA FAN VARDIR.)

DENEMELERDE KASA KAPALI VE MASANIN ALT VE YAN KISIMINDADIR.
    HT AÇIK VE SPEEDSTEP AÇIKTIR. UYGULAMA OLMADIĞINDA CARPAN 16X E KADAR DÜŞMEKTEDİR.

İDE

YÜKTE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 2 Ekim 2009; 22:45:43 >

• Bence çok güzel O.C değerleri yakalamışsınız ve bende daha yeni yeni o.c öğreniyorken imrendimde diyebilirim ama i7'nin ihtiyacı yok en çok bunu öğrendim. İlerde yapılabilir tabi..

i7 sistemininde default ayarlarda bile çok hızlı olduğu aşikar. Bence O.C yerine bileşenler içinde yavaş olan tek donanım yenilenmeli o da HDD.. SSD fiyatları alınabilecek seviyeye düşsede alsak.. :)

Yıllardır aynı hızda hdd kullanıyoruz. Kapasite büyüyor ama hızlar kapasite kadar ilerlemiyor.
  • @ KiLLeR©

Bence Biraz Daha Araştırıp Kesin Konuşsaydınız Daha İyi Olurdu . Bundan Önceki Kaç Seneden Bahsediyorsunuz Bilemem ama HDD ler son 5 - 3 ve 1 senede bile baya hızlandı .

Siz İse Kapatisenin büyüğünü ama hızın artmadığını söylüyorsunuz . Kastınız 7200 rpm olsa gerek . bu sene aldığım 2 harddisk var birisi samsung 500 gb ve saniyede okuma hızı 42 mb

diğeri ise seagate 110 mb okuma hızına sahip . 3 sene öncenin en hızlararı hdd lerde 7200 rpm de 50 mb gibi iken şu anda 150 mb hızına ulaşan harddiskler var .
  • @scerit

dostum gsl iş cıkarmıssın 1.2V 4.0ghz gercekten iyi
  • Tebrikler güzel değerler ancak ben 1.4V ile bu işlemciyle 4Ghz e çıkabilmiştim o voltajda sıcaklık yine 80 derecelerdeydi.
  • Teşekür ederim arkadaşlar. sıcaklık için kasa masanın altında ve kapakları kapalı. ama 6 adet fanl var içinde.
    etrafı kapalı olduğu için yüksek olabilir. kapak açık 4-5 derece fark etme. çok düşük voltajda bu değerleri elde edebildiğim için günlük böyle kullanıyorum.
    birde genelde speedstep açık stabilite daha zor yakalannor diyorlar ama bende açık internette falan çarpan 16x e düşüyor. bu sayede çokda güç harcamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Power

@ KiLLeR©

Bence Biraz Daha Araştırıp Kesin Konuşsaydınız Daha İyi Olurdu . Bundan Önceki Kaç Seneden Bahsediyorsunuz Bilemem ama HDD ler son 5 - 3 ve 1 senede bile baya hızlandı .

Siz İse Kapatisenin büyüğünü ama hızın artmadığını söylüyorsunuz . Kastınız 7200 rpm olsa gerek . bu sene aldığım 2 harddisk var birisi samsung 500 gb ve saniyede okuma hızı 42 mb

diğeri ise seagate 110 mb okuma hızına sahip . 3 sene öncenin en hızlararı hdd lerde 7200 rpm de 50 mb gibi iken şu anda 150 mb hızına ulaşan harddiskler var .

Aslında çok okuyup çokda araştırdım. Sizin söylediğiniz hdd'lerin erişim süresi kaç saniye SSD'ler kaç saniye. İkisindede işletim sistemi açıp aradaki farkı görün veya photoshop gibi ağır uygulamalı programlar v.s. Ben hiç hızlar değişmedi demiyorum, kapasiteleri gibi hızları ilerlemiyor diyorum.?

İşlemci-ram-anakart-vga almış başını gidiyor ama HDD bu bileşenlere göre çok yavaş ilerliyor. Bir SSD çıkardılar ama alma diyorlar resmen. HDD'de sistemde vücudun bir parçası gibi. Ayağın hızlı ama kolların yavaş veya kolların hızlı fakat başka bir yerin yavaş ve doğal olarakta hızlı olandan randıman alamazsın. Bilgisayar hızıda donanımların kendi arasında bir takım oyunudur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana sıcaklıklar biraz fazla gibi geldi ???

Buda benim değerler.
  • Sıcaklıklar 80'e Vuruyor . Böyle Kullanmayı Doğru Bulmuyorum Açıkcası .. Herkes İçin Değişiyor ama Ben Max 70 Derece Görücek Şekilde Kullanmayı Tercih Ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Power -- 10 Ekim 2009; 21:21:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.