Şimdi Ara

İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
4.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, Cuma günü sistemin montajını yaptım,

Pazar günü hyper 212 evo soğutucuyu montajladım, içinden çıkan cooler master termal macunu ilk etapta yabancıların yaptığı gibi nohut tanesi kadar orta kısma sürdüm, sonra soğutucuyu taktım.

Msi z270 gaming m7 anakartın tüm programlarını indirdim, sıcaklıklar boşta 40-50 derece, bf1'e girdiğim zaman 67-74-80 dereceye çıkıyor,

Kasam cooler master haf 912, daha önce bu kasada i5 3570k kullanıyordum stok fan ile.

forumdan 1-2 arkadaş problem olduğunu söyledi,

bugün 3. kez söküp işlemciye soğutucuyu tekrar taktım, bu sefer sürdüğüm macunu iyice temizleyip kredi kartı yardımıyla ince bir tabaka şeklinde tamamen tekrar sürdüm çok az macun kullandım bu sefer,

fakat sonuç değişmedi, sorun yazılımsal mı , yoksa bu sıcaklık değerleri normal midir ?

işlemci 4.20ghz turboda 4.50 ghz diyor, bende 4.50 ghzde çalışıyor, acaba yazılımlar kendi kendine voltaj falan mı veriyor ?

Şuan forumda gezinirken, 47-60 arası geziniyor, derece sürekli bi düşüp bi yükseliyor oyunda 80 dereceleri görüyor

Ustalardan yardım bekliyorum teşekkürler.

İ7 7700K Sıcaklık Sorunu(Z270 M7+Hyper 212 evo)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 5 Şubat 2017; 19:32:15 >

• yeni bios var 1.1 msı ın sitesinden indir ve güncelle

tekrar kontrol et bendede var aynı anakart sıvı soğutma ile kullanıyorum sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SJess

yeni bios var 1.1 msı ın sitesinden indir ve güncelle

tekrar kontrol et bendede var aynı anakart sıvı soğutma ile kullanıyorum sıkıntı yok

Teşekkür ederim, msi live uptade ile kontrol ettiğimden bios güncellemesini görmemişim,

bios güncellemesinden sonra oyunda 60 dereceyi geçmemeye başladı, artık normaldir demi hocam ?

Edit: Sorun xmp ile alakali sanırım ramler 3000 mhz calisinca xmp acikken sıcaklık yüksek oluyor xmp off iken oyunda 60 derece civarı

Format atıp tekrar windows 10 yükleyip deneyeceğim birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 1 Şubat 2017; 0:52:29 >
  • sıcaklıkları normal seviyesine gelmiş. istersen oc yapılabilecek boşluk mevcut. ancak söz konusu gaming olduğunda 4.5ghz den sonra 5.2ghzi görsen bile fps artısı minimal düzeyde. bence böyle devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brokengineer

sıcaklıkları normal seviyesine gelmiş. istersen oc yapılabilecek boşluk mevcut. ancak söz konusu gaming olduğunda 4.5ghz den sonra 5.2ghzi görsen bile fps artısı minimal düzeyde. bence böyle devam et.

Hocam selam, biosu upgrade yapınca xmp kapalı olduğu için sıcaklık normal dereceye inmiş, şuan xmp off da kullanıyorum size yazarken 28-30 derece arası, xmp açıkken bu rakam 40-50 arası oluyor,anakartın m2 ssd hediyesi gelicek bu hafta, ona tekrar temiz bi kurulum yapıp bakacağım umarım çözerim sorunu 6700k da bir arkadaş format ile çözdüğünü yazmış sorunu
  • yeniden format atmanda fayda var m2 ssd şimdiden hayırlı olsun banada geldi kullanıyorum şuan gerçekten msı ayrıcalığı xmp sorununu yeni bios la çözeceklerdir mutlaka. sıcaklıkların şuan güzel görünüyor.
  • Hocam ssd için ne zaman basvurmustunuz acaba bende 18 ocakta basvurdum msi in sitesinde basvuru incelemesi tamamlandi gonderimi bekleyin yaziyor ama detayli olarak nerden ogrendiniz bu hafta kargo yapılacağını bilgi verirseniz sevinirim

iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başvuru yaptım 5 gün içinde geldi msı ın sitesinde tamamlandı gönderiyi bekleyin yazdıktan sonra.
  • bu hafta gelmesse haftaya gelir başvuruda sorun yoksa
  • Anladim hocam bir sorun yoktur o zaman gonderiyi bekleyin diyor bende de . Bu arada for honor oyun kampanyasi da var onada basvurabildiniz mi ?
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    ramleri yüksek frekansta kullanmanın avantajlı olduğu oyunlar mevcut. 2133mhz ile 3000mhz arasında ciddi artışlar olabiliyor witcher3 ve tomb raider tarzı oyunlarda. Ancak yerinde olsam anakarttan voltajı sabitlerdim. stok hızlarda xmp açık 1.20v dan başla stabiliteyi en kötü ihtimalle 1.30v da sağlarsın. eğer anakartın kendisine bırakırsan 1.40v ların üstüne çıkabiliyor.
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Bunu itiraz ya da muhalefet için değil bilgi amaçlı soruyorum.

RAM hızının fark yarattığı oyunlar neler acaba? Ben neredeyse elimdeki bir çok oyun ve benchmark ile denediğimde farklar %1'e bile ulaşmadı ki bunu da benchmark farkı olarak açıklayabilirim. Bir çok okuduğum incelemede de bir kaç oyun için toplam FPS'nin değişmediği yönünde. Hangi oyunların RAM hızından faydalandığını öğrenmek istiyorum açıkçası.

Bu arada 1.35V'un üzerine çıkmaması RAM'lerin selameti açısından iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Bunu itiraz ya da muhalefet için değil bilgi amaçlı soruyorum.

RAM hızının fark yarattığı oyunlar neler acaba? Ben neredeyse elimdeki bir çok oyun ve benchmark ile denediğimde farklar %1'e bile ulaşmadı ki bunu da benchmark farkı olarak açıklayabilirim. Bir çok okuduğum incelemede de bir kaç oyun için toplam FPS'nin değişmediği yönünde. Hangi oyunların RAM hızından faydalandığını öğrenmek istiyorum açıkçası.

Bu arada 1.35V'un üzerine çıkmaması RAM'lerin selameti açısından iyi olur

oynuyor musunuz bilmem ama dota 2'de baya etkili olabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 2 Şubat 2017; 15:42:27 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    estağfurullah hocam

https://www.youtube.com/shared?ci=5Z5ELPMM8zU

linkte benchmarklar mevcut.
    Hocam verdiğin linkte işlemciler ve hızları farklı. RAM, 4 setup için de hepsinde DDR4 3000MHz.
    Sabit işlemci hızıyla farklı RAM hızları için bir benchmark linki paylaşabilir misin varsa?
  • metaxa171 kullanıcısına yanıt
    Yok DOTA2 vs türevlerine bulaşmadım ama dediğim gibi RAM hızlarının etkisin gösteren, özellikle de etkileme şeklini yani arkadaki mantığı anlatan bir yazı varsa paylaşırsanız okumak isterim.
    https://www.youtube.com/shared?ci=5u8hkTdFbdQ

https://www.youtube.com/shared?ci=uNi5i36HtO4

pardon yanlış olmuş doğrusu bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 2 Şubat 2017; 20:32:29 >
    Eyvallah hocam. Keyifle izledim. Bana da mantıksız gelmesine rağmen daha önce gördüğüm tüm testlerde RAM hızının etkisi %1'in altında idi. O testler 6. nesil işlemcilerle olduğu için mi bilemiyorum. 7. nesile özel bir durum olabilir mi?

Ashes of Singularity'de %10 fark düşününce kabul edilebilir geldi. FPS oyunlarında ise fark %1-%2 civarında. Lakin Witcher 3'teki %20 fark dumura uğrattı. Ortalama olarak da %10 fark var gibi. Bunun sebebi işlemci ve ekran kartı darboğazının tamamen ortadan kaldırılması ile RAM'i son damlasına kadar kullanabilmesi mi acaba? Teknik bir açıklama varsa onu da okumak isterim. Şu an BIOS'a gidip RAM hızımı nasıl artırabilirim ona bakıyorum

Bu arada Richard Leadbetter nasıl bir safkan bir İngiliz ismidir. Bağırıyor long live the queen diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 2 Şubat 2017; 23:7:38 >

hocam o testler titan xp ile yapılıyor. tahminim eğer gtx1070 in altında bir gpu ile ram oc farkı daha da azalacaktır. ancak dediğim gibi w3 tomb radier ve ashes of singularity tarzı oyunlarda etkisini göstermiş. açıkçası arkasımdaki teknik sebebe hakim değilim. ancak z serisi mobo alan bi zahmet en azından 2800mhzlik ddr4leri de alsın. eksisini görmez.
  • Sevgili dostlar, İşlemci ile yaşadığım sıcaklık sorunu devam ediyor, CS GO da 78 derecelere çıkıyor işlemci kafayı yemek üzereyim.. M2 ssd henüz gelmediği için tekrar windows kurulumu yapmadım, XMP off durumda,

sizce sebebi ne olabilir tavsiyeniz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 3 Şubat 2017; 4:22:13 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.