Şimdi Ara

i7 7700K İçin Soğutma Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bir süredir PC toplama gibi bir düşüncem var ve bir çok parçayı satın aldım. Toplamayı düşündüğüm sistem ve parçalar aşağıdaki gibidir.Geçenlerde de çoğu yerde 250 TL civarına satılan linkteki ürünü Vatan da ki indirimden dolayı 175 TL'ye Vatan'dan satın aldım. Parçalarımın hepsi daha tamamlanmadığından dolayı ürünün kurulumunu yapmadım. Kenarda kutusunda duruyor. Alalı da 2-3 gün oldu. Bu ürünün yanına da aşağı linkini koyduğum Akasa Fanlar'dan 2 adet almayı planlıyordum. Ancak sonradan düşündüm. Soğutucu 175 TL+120 TL de Fanlar, Toplam da 295 TL tutuyor. Sonra bir baktım 300 TL civarına Sıvı Soğutma sistemleri mevcut. Şuan bu aldığım ürünü iade edip yerine sıvı soğutma almayı düşünmeye başladım. Ancak bir sürü ürün ve farklı farklı marka var. Hangisini seçip alacağım bir türlü karar veremedim. Çünkü her ürün ile alakalı iyi yorumlarda var kötü yorumlarda var. Aslında sıvı soğutma düşünmüyordum sebebi de içerisinde sıvı var. Bir yerden sızar bir şey olur. Ondan sonra diğer parçaları veya sistemi mahveder düşüncesiydi. Ancak ufak ufak fikrim değişmeye başladı. Daha doğrusu fikir değişmesi de demeyelim de hala ne yapacağıma karar vermiş değilim. Bazen uğraşmayım yanına 2 fanı da alıp kullanayım diyorum bazende sıvı soğutma var bu fiyata niye hava soğutma kullanayım diyorum. Bu karmaşadan dolayı sizlerden yardım bekliyorum.

    Öncelikle bütçe olarak kafamda 300 TL gibi bir rakam vardı. Ancak "İkinci El" bölümünde dolaşırken Amazon'dan alınma Sıfır Kapalı Kutu Corsair H100i V2'leri 400 TL'ye satan bir kaç arkadaş gördüm. Bu üründe aslında baya aklıma yattı. Yani 400 TL kıyıp bu ürünü mü alsam yada daha uygun fiyatlara hava veya sıvı soğutma mı alsam karar veremedim. Eğer bu ürünü almazsam da illa 300 TL'yi harcayacağım diye bir durum yok. Yani mantıklı gelen daha uygun soğutucularda tabi ki olabilir. Performanstan ödün vermeden ne kadar düşük bir meblağ harcasam benim için tabi ki o kadar iyidir.

    Overclock konusunda da çok ekstrem overclock falan düşünmüyorum. Zaten bu işlerden pek de anlamıyorum. Açıkçası muhtemelen yapacağım overclock anakartın BİOS'un da bulunan Otomatik Overclock kısımlarıyla olacaktır.

    Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi sıvı soğutma tercih ettim diyelim. İlerleyen zamanlarda herhangi bir sıvı sızması olur mu ? Olursa da bu sıvı parçalara zarar verir mi ?

    Bazı çok büyük ve ağır hava soğutma ürünlerinde de sağda solda zamanla anakartı eğer, büker gibi şeyler okudum. Bu ne derece doğrudur ?


    Aldığım Soğutucu :http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-ultra-sessiz-77511555613662011am2am2-am3am3-fm1-islemci-sogutucu.html

    Almayı Düşündüğüm Fanlar :http://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/akasa-viper-r-12cm-yuva-icin-14cm-s-flow-performansli-sessiz-fan-P12714327


    İşlemci : i7 7700K (Alındı.)
    Anakart : MSI Z270 Gaming Pro Carbon (Alındı.)
    RAM : Kingston HyperX Fury 2400 MHz 16 GB (2x8) CL15 (Alındı. Ancak bu RAM'leri satıp Corsair Vengeance 3000 veya 3200 MHz almayı planlıyorum.)
    Ekran Kartı : MSI veya Asus RX480 düşünüyorum. Ancak ekran kartını 1-1,5 ay sonra alacağım. O zamana kadar çıkmış olursa RX500 serisi de alabilirim. Henüz net değil. (Henüz almadım.)
    SSD : Samsung 850 EVO 250 GB (Alındı.)
    HDD : WD Blue 1 TB (Alındı.)
    İşlemci Soğutucu : Zalman CNPS14X (Aldım ama tavsiyeleriniz ile değişiklik olabilir.)
    Kasa : Dark N10 (Henüz almadım.)
    Monitör : Viewsonic VX2757-MHD 27" 1ms (Alındı.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerdoan -- 31 Mart 2017; 18:32:54 >







  • sıvı soğutmadan yana bi sıkıntın olmasın, al rahat rahat kullan, aldığın üründe iyi yalnız montajı, kasa içinde fazla yer kaplaması, zamanla anakartı yamultma gibi sorunlarla karşılaşmaman için linktedi ürünlere bakabilirsin



    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek/sivi-sogutma/
  • Comaa kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bilgi için teşekkür ederim. Dün gece forumda İkinci el bölümünde bir kişiyle Sıfır Corsair H100i v2 için 380 TL'den anlaştık. Fiyat olarak bana piyasaya göre uyguna gelmiş olacak. Elimdeki Zalman'ı Pazartesi günü Vatan'a iade edip bu sıvı soğutmayı sistemde kullanacağım.
  • canerdoan kullanıcısına yanıt
    fiyat limitin olduğu için xigmatek önermiştim, aldığın ürün daha iyi, güle güle kullan
  • Comaa kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Valla dediğiniz gibi bütçeyi baya bir aştım aslında ama ne yapalım oldu mu da daha iyisi olsun sonra bir daha uğraşmayayım dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 7700k ile enermax liqmax ii 240 kullanıyorum, Amazondan 300 TL ye mevcut ve h105 den daha iyi. Tavsiye ederim tam f/p ürünü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beadlock2247 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim bilgi için ancak Corsair H100i v2 satın aldığımdan dolayı değişiklik düşünmüyorum. Ürün şuan kargoda yarın elimde olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canerdoan

    Hocam teşekkür ederim bilgi için ancak Corsair H100i v2 satın aldığımdan dolayı değişiklik düşünmüyorum. Ürün şuan kargoda yarın elimde olacak.

    O da üzmez zaten,hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beadlock2247

    Ben 7700k ile enermax liqmax ii 240 kullanıyorum, Amazondan 300 TL ye mevcut ve h105 den daha iyi. Tavsiye ederim tam f/p ürünü

    Bende enermax liqmax 2, arctic liquid freezer 240 vecryorig a40 arasında kaldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.