Şimdi Ara

i7 7700k + gtx 1060 sistem için anakart önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4-5 yıllık bilgisayarımı yavaş yavaş yeniliyorum. Ekran kartımı GTX 1060 6 GB'a yükselttim bir kaç ay önce, sıra işlemci ve anakartta.

Sistemde i5-3570K işlemci ile ASROCK Z77 Extreme4 Z77 LGA1155 DDR3 anakart mevcut. İşlemci i7 7700k almayı düşünüyorum ancak anakartı neye göre seçeceğimi bilmiyorum. ASUS'un geri ödeme kampanyası olduğundan ASUS bir anakart düşünüyorum, 300-350 TL gibi bir geri ödeme yapıyorlar, modele göre değişiyor.

Sizce hangi anakart alınmalı ve işlemci olarak i7 7700k'yı gönül rahatlığıyla almalı mıyım?

Bir de ek olarak, AKASA Venom Voodoo ( AM3+ FM1 LGA 1155 LGA 1366 LGA 2011) soğutucu şu an mevcut bilgisayarımda, yeterli midir? Yoksa soğutucuyu da yenilemem gerekir mi?

Herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zVech -- 12 Haziran 2017; 19:9:15 >

• 7700k çok sorunlu bir işlemci. Isınıyor, spike sorunu var... Hatta Intel OC yapmayın diye açıklama dahi yaptı. Ya Ryzen 1700 ile sistem toplamanızı ya da Intel'in Coffee Lake serisini beklemenizi tavsiye ederim hocam. Şu anda Intel'den i7 almak için yanlış zaman.
  • İ7 7700k yı kışın çok iyi kullanirsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 7600 ve B250 GAMİNG anakart alabilirsin bence i7ye gerek yok
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hocam yıktın beni bir anda, çok emindim 7700k'dan Biraz araştırmıştım, sorun olduğu pek gözüme çarpmamıştı. Başka işlemci bakacağım o zaman...
  • Öneri için teşekkürler, yalnız bu saatten sonra i5 almak ilerisi açısından mantıklı mı? B250 GAMING'i ilk defa duyuyorum, araştıracağım hocam teşekkür ederim tekrar.
  • zVech Z kullanıcısına yanıt
    Gerçekler maalesef böyle. Teknoloji işi biraz şans. Sorun yaşamayan arkadaşlar da var ancak, sorun yaşayan arkadaşlar da sürüyle. Sistemi en kötü 1-2 ay içerisinde toplama niyetindeyseniz Ryzen 1700+Asus X370 Prime Pro tavsiye ederim. Yok, yeni sistem çok da lazım değil derseniz, Zen 2 mimarili 2.nesil Ryzen'ler ya da Coffee Lake Inteller için 7-8 ay daha beklemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 12 Haziran 2017; 19:19:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Uyarı için tekrar teşekkürler. Açıkçası bahsettiğim parçaları bu hafta sonu toplamayı düşünüyorum. Asus'un cashback kampanyası Haziran sonuna kadar geçerli, nasılsa alacağım kaçırmayayım diyorum.

Ryzen 1700, uzun ömürlü kullanım için uygun mudur peki? Sistemi çok sık güncelleyemiyorum, i5-3570K gibi uzun süre sorunsuz kullanabileceğim, intel bir işlemci de önerebilirsen sevinirim dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zVech

Öneri için teşekkürler, yalnız bu saatten sonra i5 almak ilerisi açısından mantıklı mı? B250 GAMING'i ilk defa duyuyorum, araştıracağım hocam teşekkür ederim tekrar.

http://www.hepsiburada.com/msi-b250m-gaming-pro-intel-b250-2400mhz-ddr4-soket-1151-matx-anakart-p-HBV000003OMEY?magaza=laçinkırtasiye&wt_gl=cpc.tum.genel.pla&gclid=CKKAp9PeuNQCFVQo0wodY9wK_w

dediğim anakart bu, tabi hocam sen bilirsin işlemci kısmını kolay gelsin

Ryzen 1700 sizi en az 6-7 sene götürür hocam. Şu anda zaten %60 üzerinde kullanabilen oyun yok işlemciyi.
  • Bugün sistem kuracak olsam İ7 7700 veya r5 1600 düşünürdüm.

K serilerinde ekstradan soğutma anakart maliyeti işin içine giriyor ve çok gerekli değil bence oc merakınız yoksa ekstradan.

• Chillout C kullanıcısına yanıt
    7700k'yı çekirdek performansı ve OC sebebiyle tercih etmiştim zaten, 3570k'yi overclocklu kullanıyorum. Peki hocam yukarıdaki arkadaşların bahsettiği problemler hakkında ne düşünüyorsun? 7700 düz versiyonda aynı problemler yaşanmıyor mu, ya da K versiyonu alsam dahi problem yaşama riskim nedir sence? Açıkçası Intel'den memnunum, bugüne kadar hiç problem yaşamadım. AMD almak risk gibi geliyor biraz bana.

Şu anda sistemde AKASA Venom Voodoo soğutucu var, ileri derecede olmasada bir nevi OC'yi kaldırır diye düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zVech -- 12 Haziran 2017; 20:7:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zVech

7700k'yı çekirdek performansı ve OC sebebiyle tercih etmiştim zaten, 3570k'yi overclocklu kullanıyorum. Peki hocam yukarıdaki arkadaşların bahsettiği problemler hakkında ne düşünüyorsun? 7700 düz versiyonda aynı problemler yaşanmıyor mu, ya da K versiyonu alsam dahi problem yaşama riskim nedir sence? Açıkçası Intel'den memnunum, bugüne kadar hiç problem yaşamadım. AMD almak risk gibi geliyor biraz bana.

Şu anda sistemde AKASA Venom Voodoo soğutucu var, ileri derecede olmasada bir nevi OC'yi kaldırır diye düşünüyorum?

7700 zaten turbo olarak 4,2 ve yeterli sayılır. 5ghz olduğu zaman %5-10 arası gibi bir iyileştirme oluyor fpsde.

Elinizdeki soğutucu kule tipi çift 140mm fan sanırım. 1,25-30 vcore gibi orta derece oc de iş görücektir. Şahsen daha yukarıları için çift radyatör sıvı soğutma tercih ederdim.

Isınma spike sorunları ne derece yaygın bilmiyorum. Kendi kullandığım 7600k da böyle bir sıkıntı yok. Zaten fizik kurallarına aykırı bir durum ve sensör arızası sonucu istisnai olarak rapor edilmiş olabilir. İlgili bir konu vardı forumda, kullanıcılara da danışabilirsiniz oradan.

Edit: bu arada şunu ilave edeyim, elinizdeki işlemciyi bence değiştirmeyin. 2018 yılı dahil rahat sizi görürür o zaman bakarsınız yeni çıkan işlemcilere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chillout -- 12 Haziran 2017; 21:25:39 >

• Şuan yeni sistem almak için doğru zaman değil bence. Özellik ile yüksek bütçeli sistemler için.

Siz en iyisi; 2.elden sağlam, düzgün bir i7 3770K işlemci alın uygun fiyata ve eldeki sistem ile uzun süre daha devam edin. 2018 yılında piyasa biraz kaynayacak. Intel Coffeelake işlemciler çıkacak (i7 6/12 olacak), Zen2 işlemciler çıkacak(belki oyun performansları daha da iyi olacak). Ya da Skylake-X bakarsınız olmadı oyun performansına göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detaylı cevaplar için çok teşekkür ederim. Ancak pek bekleme taraftarı değilim. Zaten teknolojiyi yakalamak imkansız malum, bir de yeni çıkacak işlemciler büyük ihtimalle ateş pahası olacak, doların gidişatı da belli değil. Yani hali hazırda durumum varken yapabileceğim en iyi güncellemeyi yapmak istiyorum elimden geldiğince.

7700k'nın ısınma problemleri çok kafamı karıştırdı, yoksa çok kararlıydım ama şimdi ortada kaldım açıkçası. Ryzen 1700 ile 7700k arasında büyük fark var karşılaştırmalarda ve ikiside hemen hemen aynı fiyat. 7700k bir kenarda dururken, 1700 almak pek mantıklı gelmiyor ama 7700k alıp da ısınma problemi yaşamak da sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zVech -- 12 Haziran 2017; 22:2:41 >
  • 7700k nın sorunu kullanıma etki eden bir problem değil, bazı anakartlar auto olarak voltaj yuksek verdiği için ısı şikayetlwri vardi. Manuel olarak ayarlayınca ısı düşüyor .Forumda konusu vardı. Bir de son olarak gerek bu forumda gerek yabancı forumda aşırı bir intel düşmanlığı yada amd amd fanlığı var.Bundan hareketle her yorumu dikkate almayın derim.

• Oyumu R7 1700 yana kullanıyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Rica ederim, Isınma konusuna çok takılmayın ancak kaliteli bir z270 anakart tercih edin.

usta bişey sorcam son mesajları okumadım ama bende bu yaz bir sistem toplayacaktım ama asusun geri ödeme yaptığını yeni duydum bununla ilgili bir link varsa paylaşırmısın veya anlatabilirmisin nasıl oluyor o iş
  • svenreyiz S kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim kampanyanın linki buydu (https://www.asus-promotion.com/), şimdi tekrar girdim kontrol ettim kampanyayı erken bitirmişler. Zaten şüphelenmiştim, siteler ana sayfalarından kaldırmıştı bugün baktığımda.

Aynı kampanyayı MSI'da yapıyormuş, onu farkettim. Devam ediyor hala, aşağıdan bakabilirsin detaylara. Özetle belirli tarihler arasında listedeki ürünlerden alırsan, belirli bir miktarı geri ödüyorlar bir süre sonra.

https://msi-promotions.com/tr/tr/pages/springcashback/home
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.