Şimdi Ara

i7 6700’den Ryzen’e geçiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Hâlihazırda 6800 XT ekran kartı ve i7 6700 işlemci kullanıyorum. 2K monitör sahibiyim.

    Ryzen 3800x ve 5800x arasında kaldım. 2K için 3800x yeterli midir?

    Bonus soru: Sahibinden’de ‘GAMER CENTRAL’ isimli bir satıcı 3600 liraya 3800x, 4500 liraya 5800x satıyor. Bu fiyatlar uygun mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omara -- 7 Şubat 2022; 23:17:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar , ekran kartınız gayet güçlü güncel bir kart, benim gibi 2k monitör kullandığınız için oyunlarda ilk önce ekran kartının ne olduğu ön planda oluyor. İşlemci biraz daha 2. planda kalıyor. Ama bu tabi şu demek değil ekran kartı üst seviye olsun , işlemci çok düşük bir şey olsun değil. Sizin düşündüğünüz işlemciler 2k da birbirine yakın performans veren işlemciler aslında, ikisi de bana göre üst sınıf işlemci, bir tanesi daha önce çıkmış olmasına rağmen. Oyunlarda birbirine 2k da çok yakın sonuçlar almışlar çoğu karşılaştırma da , birkaç nadir oyunda 5800 biraz önde ama 10 tane karşılaştırma yapılmışsa 8 i 9 u birbirine çok yakın. Bütçe varsa 5800 için pazarlık yapılıp çok az daha uygun fiyata veriliyorsa 5800 olabilir veya öteki 3800 o fiyata veya biraz daha uyguna alınabiliyorsa oda fazlasıyla işinizi görecektir. Ben 3600 ile 2k da 3070 i sorunsuz kullanıyorum performans düşüklüğü ve sıkıntı hissetmeden. Sizin almayı düşündüğünüz işlemciler benim kullandığımdan daha kaliteli zaten. Son olarak istenilen fiyatalar sıfır fiyatlarına göre uygun duruyor tabi son karar sizin.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. satıcıyla ilgili yorum pek olmayınca sıfır ürün almaya karar verdim. fiyatları birbiribe yakın diye 5800x alacağım sanırım hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Omara hocam rica ederim , aynen öyle fiyatlar birbirine yakın ise sıfır da üst modeli almak mantıklı. Satıcı ile ilgili bir şey demedim ilk mesajda şunun için, ikinci el satışta satıcı mutlaka referans ve yorum olarak incelenmeli bence de. Yoksa sıkıntılı olabilir . ( Belki de dürüsttür tabi herkes dolandırıcı olacak diye bir şey yok ) . Ben sizin belki tanıdığınız falandır diye satıcı hakkında bir şey demedim pot kırmamak için :) . Hayırlı olsun 5800 x hocam. 6800 xt ile güçlü bir ikili olurlar.  

  • Omara kullanıcısına yanıt

    i7 6700 ile ne gibi sorun yasiyorsun hocam? 2K da is görmesi lazimdi sanki... Hani suan biraz gereksiz gibi geldi, neden diye soracak olursan 5800x yerine bir sonraki seriyede gecilebilir, am5 li gelecek ryzen 7000 lere... 5800x in fiyati da pahali zaten. Gectim, bahar gibi 5800X3D cikacagi konusuluyor. Intel 12.nesile rakip olmaya niyetli. Parasal bir sorun yoksa, paranin degerini kaybettirmeden bekletebilirsen, ben olsam yenisine gecerdim. Tercih senin tabi ki, ben sadece fikir yürüttüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    hocam darboğaz yaşamaz mıyım bahsettiğim ikili ile?

    itx kasa kullanıyorum ve x570-i strix anakartı 1500 liraya almıştım hocam incehesaptan. o yüzden yeni nesile geçmek benim için çok daha masraflı olabilir.

    5800x3d’yi de duymuştum ancak fiyatı yine çok fazla olursa diye çekiniyorum hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt

    Hocam hali hazirda kullaniyormussun, sistem degistirmek istemenin sebebini merak ettim. Yetip yetmedigini senin söylemen lazimdi. Ama senin itx projen var anladigim kadariyla... Hangi kasa ve sogutucu ile 5800x i sogutmayi düsünüyorsun? Anakartin varsa madem am4 islemci de alarak projeni tamamlayabilirsin. Ramlerin hizi ve gecikme süresi nasil? 2133/2400/2666 mhz falan yaramaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    hocam kullanıyorum yazdım ancak kullanmaya fırsatım olmadı hiç. eski nr200p kasamdaki kartı satıp 6800xt almıştım. meshlicious kasaya taşıyacağım bilgisayarı. z63 soğutucu kullanıyorum. redditte herkes darboğaz yapacağını yazmış ama kendim henüz hiç kullanmadım bilgisayarı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt

    şuan amd işlemcilere yatırım yapmak biraz "sacmalık".


    fiyatları absürt seviyelerde.



    cok fazla bir darboğaz gormezsınız. eldeki sistem varken ılla degıstırecem demezdım yerınızde olsam.

  • Omara kullanıcısına yanıt

    Sistem 5800x e müsait olacak gibi duruyor, sogutucu is görür, kasa iyi, anakartta iyi.. ama Acura07 nin de dedigi gibi, amd islemciye yatirim suan? Hani elde i7 6700 var ve monitör de 2K iken...


    Sen biraz test et, oyunlar yükle benchmarklar yap, eger yetersiz gelirse düsünürsün, tekrar gelirsin bu konuya yazarsin. Ama ben itx seklinde yapayin ciksin aklimdan diyorsan, yapmalisin. Kafana takilacaksa, hic düsünmene gerek yok, yap gec... Ama ben olsam i7 6700 lü sistemin tadini cikarmaya calisirdim, %10-20 darbogaz yapsa bile, oynadigim oyunlar akiciysa eger, rekabetci oyunlarda beni geride birakmiyorsa degisiklik yapmazdim. Ekrankartinin amd olmasi da bi noktada iyi, nvidia olsa i7 6700 ile daha fazla darbogaz yapacakti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam selamlar. aslında sadece amd değil intel fiyatları da saçmalık. 5800x karşılığı olan işlemcilerin fiyatları da eminim ki ederinden fazladır.

    burada şöyle bir durum var; elimdeki i7 6700’ün yetmeyeceğini düşündüğümden upgrade yapmak istiyordum. x570-i strix anakartı incehesaptan 1500 liraya alınca amd sistem toplayayım demiştim. yani intel anakartım olsa intel alırdım. anakarttaki fiyat farkı beni amd’ye itti

    dediğiniz gibi kasamı taşımadan önce denemelerimi yapacağım. çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.