Şimdi Ara

i7 4790k 4.0 işlemci turbo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • işlemcinin biosdan turbo modunu kapattım.
    zaten overclock yapmamıştım.

    nedeni şu; oyun sırasındayken alt tab browsera girip youtube sayfası ya da sayfaları açtıgımda bilgisayar kilitlenip üzgünüz yeniden başlatıcaz diyordu.(genelde browserı 0dan açtığımda önceden yüklü sayfalar değil) her zaman yapmıyordu ama aşırı işlem yükü bindiğinde çoğunlukla bu durum oluyordu.çünkü o sırada fanların yoğun çalıştığı bi dönem oluyordu işlem yükü bindiğinde.
    ilk ramlerden sanıyordum bu durumu,ramleri azalttım aynı marka olmayanı takmadım vs.düzeldi dedim heralde sonra yine yapmaya başladı.o nedenle sorunun işlemci kaynaklı oldugunu düşündüm.
    turboyu kapattım.dünden beri deniyorum böyle birşey olmuyor.yoruyorum bilgisayarı eş zamanlı.

    sorum şu olucak; bu turboyu kapattıgımdan herhangi bir sorun yaratır mı ? yani başka bileşenleri etkiler mi sıcaklık açısından? farkı nedir sadece 4 çekirdeğin eş zamanlı çalışmasından artan hız değerini mi etkiliyor?
    ne olur ne olmaz onu öğrenmek istiyorum.







  • Turboyu kapatabilirsiniz sorun olmaz hatta anakartınız z serisi bir anakart ise 4.4ghz kendiniz overclock yaparak düşük voltajda çalıştırma imkanınız olabilir.
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    evet MSI Z97 PC Mate kullanıyorum.

    turbo modu aktifleştirince görev yöneticisinden baktıgımda 4.4-4.2 arasında görüyorum.
    belki de voltajdan olabilir yük binince takılıp donup restart atması.
    turboyu kapattıgımdan beri bu soruna rastlamadım.turbo ayarları hep auto.
    oc-genie kapalı.
  • rerea kullanıcısına yanıt
    tmm kendiniz 4.4ghz overclock yapın ve voltajı ayarlayın mesela 1.235v verebilirsiniz sonra aida64 ile stres testine koyun 15dk testte tutun hata olmazsa mavi ekran veya kitlenme donma gibi stabildir.Sıcaklık yüksek ise voltajı 10ar şekilde düşürün ve bu şekilde test edin 1.2v altına düşmenize gerek yok 1.2v da stabil ise her hangi bir sorun olmuyorsa stres testinde o şekilde bırakın öyle kullanın. Bu işte acemi iseniz nette araştırma yapın benzer videolar makaleler bulabilirsiniz ona göre yapabilirsiniz.Bu risk size aittir overclock her zaman risktir ve riske girmek size aittir.Ben sadece size öneri sunuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.