Şimdi Ara

I7 4790 K BF4 oynarken 90 dereceye çıkıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha dün oynamaya başladım.Bugün işlemcinin sıcaklığına bakayım dedim.90 derecede olduğunu gördüm ve kapattım.Normalde hiç birşey yapmadığımda ise 40 derece oluyor.Böyle oynamaya devam edersem işlemciyi yakabilir miyim acaba?Sanırım soğutucu almam gerekiyor sanırım.Hangi soğutucuları tavsiye edersiniz bütçem 200-300 lira.Şimdiden herkese teşekkürler.

• Xaerk kullanıcısına yanıt
    Soğutucu almanızı tavsiye ederim.Şu olabilir:CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H75 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Soğutucu almanızı tavsiye ederim.Şu olabilir:CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H75 SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

Hocam peki bu sıvı soğutma sisteminin riski var mı?Yani bakımı falan kaç günde bir yapmalıyız?Yada borulardan su sızdırır mı?En çok korktuğum şey bunlar sanırım.
    Riski yok denecek kadar az.Çünkü fabrikasyon çıkışında bir hata yoksa hiçbir problem yaşamazsın.Bakımı yok.Sadece 2-3 ayda bir radyatördeki tozları elektrik süpergesiye alırsan daha iyi olur.Borular sıvı sızdırsa bile içindeki sıvı özel olduğu için elektiriği iletmiyor.Böylece sen hemen kurutup pc'ni kullanmaya devam edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Riski yok denecek kadar az.Çünkü fabrikasyon çıkışında bir hata yoksa hiçbir problem yaşamazsın.Bakımı yok.Sadece 2-3 ayda bir radyatördeki tozları elektrik süpergesiye alırsan daha iyi olur.Borular sıvı sızdırsa bile içindeki sıvı özel olduğu için elektiriği iletmiyor.Böylece sen hemen kurutup pc'ni kullanmaya devam edersin.

Vatandan baktım ürüne maalesef stokta yok.Montajı vatandan yaptırmayı düşünüyorum.Kolay olsa kendim yapardım aslında ama zor bence...

@nothingtodeclare
    Sessiz çalışmasına şaşırdım gerçekten ama çok büyük...

• 200 liraya amazondan h100i getirt illa turkiyeden alırım dersen h100i 105 falan çok pahalı 400 lira civarı nh d14 250 lira civarı nerdeyse aynı performansı veriyor ramler ve kasa ile uyumlu ise nh d14 alabilirsin 90 derecede işkence çekmesin işlemci.Ama sıcaklık fazla görunuyor montajı doğru yaptıysan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

200 liraya amazondan h100i getirt illa turkiyeden alırım dersen h100i 105 falan çok pahalı 400 lira civarı nh d14 250 lira civarı nerdeyse aynı performansı veriyor ramler ve kasa ile uyumlu ise nh d14 alabilirsin 90 derecede işkence çekmesin işlemci.Ama sıcaklık fazla görunuyor montajı doğru yaptıysan

Kasanın montajı vatanda yapıldı.Kasanın ön taraftaki fan çalışmıyor nedense diğerleri çalışıyor.Nedenini bende bilmiyorum.Kablosunun bağlı olamadığını düşünüyorum.Bu arada hocam amazondan gümrüğe takılır diye korkuyorum aceleyle almam lazım.Malum boş boş bakmak istemiyorum kasaya.Birde soğutucuyu takmak kolay bir iş değil sanırım.Yine de videolardan izlerim her türlü öğrenirim herhalde.NH D14 o kadar büyük bir soğutucuyu şahsen istemem.

h100i takılmaz gumruğe 89 dolar olması lazım son dolar artışından sonra ne oldu bilmiyorum.Bende getirtecektim ama önceliği ekran kartına verdim çunku stok fan boşta 22 derecede oyunlarda 40 45 derecede çalıştırıyor çok aciliyet görmedim işlemci 4690k.H100i'nin montajı kolay videoları izleyerek rahat rahat monte edersin.Burda bir sorun ortaya çıkıyor.Sıvı soğutma ne kadar guvenilir bilmiyorum pompa arıza verebilir kaçak olur cart olur curt olur diye insanın kafası karışıyor.Hava soğutmada risk yok fan bozulmadıkça akmaz kokmaz.Onda da anakarta yukleniyor ağır olduğu için deniyor.Karar burda sana kalmaz fiyat hala 89 dolar ise amazondan getirt kaçırmadan.

Fanı bağlamamışlardır vatanın montajına guvenilmez kendin kontrol et boşta kablo varmı diye.
  • Anakartin pinlerini flan kirmasinlar kontrol edin bence anakartin uzerindeki fan pinlerini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stock fanla çalışıyorsanız en azından biostan turbo boostu kapatarak yeni bir soğutucu alana kadar çok yüksek dereceleri engelleyebilirsiniz. işlemci 90 derece görüyorsa VRM sıcaklığınıda kontrol edin genelde işlemciden daha fazla ısınırlar. ama stok fan oc siz i7 yi her halukarda soğutması gerekir sanki hava akışını engelleyen bir şeyler var kasanızda. ya da fan düzgün çalışmıyor.
    overclock yaptınızmı ? kasa içinde iç dış sirkülasyon sağlayan kaç adet fan var ? 90 derece oyun için bana çok yüksek geldide
  • Yeni nesil işlemcileri o.c yapsanız bile yakamazsınız.O eskidendi artık şehir efsanesi.Çok ısınırsa kendini kapatır.

Soğutucu alabilirsiniz kısa vadede sıcaklığı düşürmek için turbo boostu kapatın

• 1000₺ lik işlemciye 150-200₺ para verip soğutucu almalısınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Fatih211
    O zaman H100i almakta fayda var.Burada o soğutucuya 400 lira vereceğime amazona 200 lira veririm daha iyi.Kendim montajlarsam iyi olur.Birşeyler öğrenirim en azından.Kasanın içine baktım 4 pinlik büyük yuvarlak girişler var.Anakartta fan pinlerine baktım ve hiç biride uyumlu değildi..Sanırım uyumlu olmadığı için takmadılar...Teşekkür ederim hocam.

@Baran18
    Fan pinlerin hepsi sağlam hocam kontrol ettim.

@ancakveancak
    Dediğiniz gibi Turbo boost'u kapattım ve sonunda 70 derece gösteriyor.Teşekkür ederim hocam. Çok mutlu oldum şimdi. Şahsen işlemci soğutucu alana kadar O.C yapmayı düşünmüyorum. Ev sıcak olduğu için olabilir mi, acaba?Zaten masanın yanında doğalgaz peteği var.Soğuk bir odaya taşımamı tavsiye eder misiniz?

@xmxksk
    Yanlış bilmiyorsam hocam 4 tane var.Üst tarafta, alt tarafta, önde ve arka tarafta.Dördünden birisi çalışmıyor.İşlemcinin ise stok fanı var.Turbo boost'u kapatarak olay çözüldü 70 derece şuan..

@Simplyfor
    Valla hocam oradan buradan duyuyorum işte işlemci 100 dereceyse alev gibi yanar falan diyorlar.Fazla bilgim olmadığı için bayağı korktum.Oyun oynarken gözlerim sürekli işlemcide.

@UltravioleTT
    Evet haklısınız vatandaki elemanlarda tavsiye etmişlerdi.Bir ile üç ay içerisinde soğutucu alınması lazım diye.

hocam soğuk odada sen donarsın şimdi kasa fanları muhtemelen bir ayrım noktası vardır ide bağlantısının önünde orda 4 ya da 3 pinlik kısmı ayırıp anakartda ki chasis fan soketlerine tak bir de petekten uzak tut kasayı sıcak hava çeker içine. bunları yap sıkıntının kalcağını düşünmüyorum.
  • Noctua nh-u12s.

Bu soğutucu o kadar büyük değil.Kesinlikle tam size göre.
    Anladığım kadarıyla stok soğutucu ile kullanıyorsunuz işlemcinizi ki Bu işlemcinin kendi stok soğutucusunun yeterli gelmediğini duydum Bu işlemci soğutucusu işinizi görecektir bence ve aldığınız yere de rica ederseniz belki montajını yapabilir ve güvenilirdir kefilim kendilerinehttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5967
  • Thermaltake frio advanced HAVA sogutma kullanyom yuk altinda maksimum 55 derece oldu.
    Bosta 21 23 arasi.
    Sıvı sogutmaya bi türlu ısınamadım direkt altinda Gpu var olduda damlattı gitti güzelim ekran kartı.

Ayrica Thermaltake frio advanced en az bi sivi sogutma kdar başarılıdır.

• Hocam merhabalar..
    Anakartınızın 4.4 için verdiği voltajı öğrenebilir miyim? Aynı anakartı kullanıyoruz 4.4 için bende 1.238 vermekte. 4.4 ile stok soğutucu kullanıyorsunuz varsayıyorum , bf4'te stok soğutucu ile bilgisayar korumaya geçmiyorsa açıkcası iyi gibi. Bendeki voltaj ile daha %15 yükte 40 dereceye geliyor sıcaklık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.