Şimdi Ara

İ7 4790 - GTX 1660 Super => Darboğaz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar valla bir bilgisayarı yükseltmek bu kadar keyif kaçırabileceğini tahmin etmezdim. Anlık fps düşüşleri yaşıyorum. Cod - warzone’da mesela 120-130’lardayken bir anda 70-80’e düşüyo ve ciddi ekranda hissediliyo. Ne yapmalıyım bilmiyorum artık makineyi satıp baştan sistem mi toplamalıydım demiyo değilim. Önerilerinize açığım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• çözünürlük full hd ise ben gtx 970 ile fps drop olmadan aynı işlemciyle oyunu çok rahat oynuyorum sizin ram ya 12 gb altı yada çözünürlük 2K i7 4790 nın yetmediği oyun yok şuan full hd de
  • dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt
    Yani özel bir ayar yapmadım hocam, nasıl kontrol edebilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mertsahins

Yani özel bir ayar yapmadım hocam, nasıl kontrol edebilirim ?
    monitör 2K mı hocam full hd mi bunu bilmiyorsan öğrenip yaz yardımcı olayım hocam iftara kadar
    FHD hocam, asus vg278qf var

• mertsahins M kullanıcısına yanıt
    Ayni sikintiyi bir arkadasim yasiyordu. 2x8gb ram - I7 4770 ile RTX 2060 alip kullanmaya baslamisti, islemci anlik olarak fazla yuk altinda kaliyor ve teklemelere sebep oluyor. Gecen ay Ryzen 5 2600'e gecis yapti, 2x8gb 3200Mhz kit ile birlikte, su an sifir sikinti, en ufak bir tekleme yok. Inanilmaz memnunum diyor. Degistirmeye sebep olan takilmalar PUBG - Warzone'da yasaniyordu, CS-Dota vs sikintisi yoktu.

Guncel oyunlar icin artik 4 cekirdek devri bitmistir. Kimse kusura bakmasin. Hazir islemci para ediyorken satin, butceniz dahilinde en az 6 cekirdek 12 thread bir islemciye gecis yapin.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Anakartım 1150 destekli. Şimdi işlemciyi satmakla da bitmicek, soket günceli desteklemiyo. Anakartı da değiştirmem gerekecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 2500k + gtx 1060 6gb
    5 yıl önce açıldı
    6700k gtx 1070 gigabyte gaming 7
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Dogru, anakart + islemci + RAM degistirmelisiniz.

Dilerseniz bekler LGA1200 soketi gorur karar verirsiniz, dilerseniz mevcut piyasada bulunan Ryzen islemcilere yoneilirsiniz. Dolarin 7.20 oldugunu dusunurseniz, mayis sonunda piyasaya cikacak islemcinin ilk partisi Turkiye'ye hangi kurdan, hangi fiyatla gelir degerlendirmesini size birakiyorum.

Dilerseniz ben simdiden B450 chipset anakart onermeye baslayayim
  • Ya bununla biraz idare etmek istiyorum, yani geneli iyi çünkü sadece droplar yiyorum. Bir de ekran kartı, ram ve monitör aldım. Açıkcası şuan çok harcama yapmak istemiyorum bilgisayaya. Onu çözebilirsem lga1200’ü bir sene daha bekleyebilirim :)

FPS yi 90 civarina sabitlemeyi deneyebilirsiniz Droplardan kurtulmak icin. Stabil 90FPS yi 120den 70e dusen FPS ye tercih ederim. Ne yazik ki her sonucta yaptiginiz yatirimin bir kismindan faydalanamayacaksiniz.

Yine de alternatif olarak su oneriyi degerlendirin;

Elinizdeki islemci - ram - anakart ne olursa olsun iyi bir fiyata satilacaktir. Sahibinden'de en ucuz modeli 900 liraya koyulmus ilana. Elinizdekileri paket olarak satip, belki hic ilave yapmaya gerek kalmadan, belki 150-200 lira ekleyip su sistemi alabilirsiniz rahatca;

Ryzen 5 1600 AF >800 TL
    B450 S2H anakart > 500 TL
    2x8gb 3000 Mhz Ram > 550 TL.

1 sene bu sekilde dropsuz oynayip sonra LGA1200 veya Ryzen upgrade artik ne isterseniz gecis yaparsiniz.
    Kısa vadede sanırım ikisini de denicem. Öncelikle ilan açıp satılana kadar o şekilde oynayabilirim. Dediğiniz gibi belki de o fiyatlara satıp direk üstüne ufak ilavelerle yenilerini alabilirim. Sağolun hocam valla, güzel fikir oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Ayni sikintiyi bir arkadasim yasiyordu. 2x8gb ram - I7 4770 ile RTX 2060 alip kullanmaya baslamisti, islemci anlik olarak fazla yuk altinda kaliyor ve teklemelere sebep oluyor. Gecen ay Ryzen 5 2600'e gecis yapti, 2x8gb 3200Mhz kit ile birlikte, su an sifir sikinti, en ufak bir tekleme yok. Inanilmaz memnunum diyor. Degistirmeye sebep olan takilmalar PUBG - Warzone'da yasaniyordu, CS-Dota vs sikintisi yoktu.

Guncel oyunlar icin artik 4 cekirdek devri bitmistir. Kimse kusura bakmasin. Hazir islemci para ediyorken satin, butceniz dahilinde en az 6 cekirdek 12 thread bir islemciye gecis yapin.
    aynı sıkıntıyı ben yaşamıyorum 1070 de kullandım full hd de yaşamadım sorunu 4 ghz 8 thread işlemci sonuçta çöp bir işlemci değil sorun sıcaklık yada ram yetersizliği yada psunun anlık güç verememesi yada anakartın giriş seviyesi olması olabilir

Açıkcası benimde anlamadığım şey bazen her şey çok iyiyken bazen fazla drop yiyorum. Yani displayport kablosundan tutun da cpu’da stok fanı değiştirmeye kadar birsürü şey düşündüm

• quote:

Orijinalden alıntı: dokuzkuyruklu-_-

aynı sıkıntıyı ben yaşamıyorum 1070 de kullandım full hd de yaşamadım sorunu 4 ghz 8 thread işlemci sonuçta çöp bir işlemci değil sorun sıcaklık yada ram yetersizliği yada psunun anlık güç verememesi yada anakartın giriş seviyesi olması olabilir

Alıntıları Göster
    Hangi oyunlar peki hocam? Arkadasim bu sikintilari Warzone ve PUBG de yasiyordu, catisma aninda birden FPS dusmesi, cok ufak teklemesi gibi durumlar. Bu oyunlarda deneme sansiniz var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Hangi oyunlar peki hocam? Arkadasim bu sikintilari Warzone ve PUBG de yasiyordu, catisma aninda birden FPS dusmesi, cok ufak teklemesi gibi durumlar. Bu oyunlarda deneme sansiniz var mi?

Alıntıları Göster
    sürekli oynadığım oyunlar hocam ben onmline oyunları ultra yada high ayarlar yerine low medium arası ayarlarda oynarım standart TR neti yüzünden ve hiç başıma gelmedi ama 4670k kullanırken çok yaşadım
    fps yi sınırlayın 120 yerine 100 cekin o ozel anlardaki drop daha az olucak
    fpsyi dusurmek işlemciye azda olsa bosluk bırakıyor gerekirse 80 e kadar dusun o zaman oyunda buyuk ihtimal drop olmayacak
    umarım oyunda konsol komutu yada seceneklerden istediginiz fpsyi secme secenegi vardır
  • Dediğiniz gibi yaptım, fps’yi çekince düşüşler ciddi oranda azaldı. Hatta hissetmedim genelde. Şuan fena değil gibi ama fifada 60 fps’ye kitlememe rağmen kamera hareketlerinde drop yapıyo. İlginç geldi açıkcası onda böyle birşey olması

fps yi sabitlersen input laga takılırsın rekabetci oyunlarda tavsiye edilmez.
  • Benim durumum galiba aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık

• Karantina dönemi bilgisayarı taşıyamadığım için sadece rx 5700 ekran kartımı söküp götürdüm memlekete. e3 1230 v3 ile işlemci bağımlısı oyunlarda hiç kullanamıyorum neredeyse doğru düzgün :) Çoktan öldü bu işlemciler online oyun için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.