Şimdi Ara

..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
4.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    akşam bu konuya bodoslama geliyorum..bu mesajı gördüğüm okuduğum çok iyi oldu..elimde 360+480 rad'lar var ama delid yapmadan 4770k sıcaklıkları 1.225mv 4500mhz 'de p95 ile 92ye kadar çıkıyordu
  • Blaukatze kullanıcısına yanıt
    Hocam ben biostan 1.225v verdiğim zaman testte voltaj 1280 e çıkıyor?Bu nasıl düzelcek hep benim verdiğim voltajın üstüne çıkıyor..
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Eğer videodaki ayarları yaptıysan voltajın 1.280 e yükselmesi gayet normal, bende bazen 1.30 ı geçiyor. Sabit bir Volt vermek yerine Asus onu dalgalı bir şekilde gönderiyor.
    Performans açısından bir sıkıntı olmayacakdır, aksine ısınmayı minimum seviyelere indiriyor.

Eğer illaki manul olarak volt vericem dersen ki bu extreme overcloking dışında tavsiye edilmiyor o zaman bios dan offset olarak ayarlayarak volt değerini girmen lazım.
    Ama soğutma sistemin custom iyi bir soğutma değilse o şekilde kesinlikle performans alamayacaksın. H100i, Seidon 240M gibi hazır sıvı soğutucularla verim alamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blaukatze -- 28 Kasım 2013; 11:50:18 >
    Hocam biosta verdiğiniz değerleri yazarmısınız? Aynı değerleri girip test yapacağım.Bu arada 4.7 de 1.275v verdim tabi kendisi 1.360a kadar çıkıyor testte iken.Cinebench testleri yaptım aida 64 teki bellek okuma felan onları yaptım fakat stabilite testi yapmaya başladım işlemci 80 dereceye çıkınca zaten uğraşmak istemedim kapadım testi.Resimleri paylaşırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 28 Kasım 2013; 21:38:50 >
    Hocam mesajlarımı düzgün okumuyorsun sanırım, videodaki bios ayarlarının aynısını yaptım.
    ve kullandığım volt u da söyledim. resim paylaştım. istersen bios u upload ediyim.
    Merhaba,rica etsem aıda64 karşılaştırmalı testlerden son üçü olan FPU Julıa,mandel ve sinjulıa testlerini tekrarlayıp bunlar sırasındaki sıcaklıkları gösteren bir ss atabilir misiniz?Sadece üç test sonundaki sıcaklıklar olursa memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Merhaba,rica etsem aıda64 karşılaştırmalı testlerden son üçü olan FPU Julıa,mandel ve sinjulıa testlerini tekrarlayıp bunlar sırasındaki sıcaklıkları gösteren bir ss atabilir misiniz?Sadece üç test sonundaki sıcaklıklar olursa memnun olurum.

4.6mhz - 1.265vhttp://www.youtube.com/watch?v=yorWK-MA_kA
    4.5mhz - 1.200vhttp://www.youtube.com/watch?v=00Qoz0k6F6E

Buyur hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blaukatze -- 29 Kasım 2013; 2:23:48 >

Çok teşekkür ederim.FPU testlerinde sinjulıa ve diğerinde bendede sıcaklıklar 80 c üstüne çıkıyor 4.çekirdek hariç acaba sizdede aynı mı diye merak etmiştim.Hani aıda ile stress testi yaptığınızda sıcaklığın 70 c civarı seyrettiğini görünce diğerlerinde durum nedir görmek istemiştim.Demekki voltaj düşşe dahi sıcaklıklar pek değişmiyormuş.
  • Prime95 28.1 ile son durumunuz nedir hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 29 Kasım 2013; 4:12:41 >
  • Blaukatze hocamızın gösterdiği video üzerine prime testi yapmak gerekmiyor @Blaukatze @confuest
    Anladım hocam aida 64 teki stabil testini 1 saat yapsak olurmu?Sen 9 küsur saat yapmışsın.Benim okadar vaktim yok :)
  • bence test i biraz yap sıcaklıklardan memlun isen, kullanmaya başla.
    baktın 2 gün sonra crysis oynarken mavi ekran aldın 0,010 arttır devam et, taki ekran almayana dek. Mavi ekran almama ihtimalin daha yüksek :)
    Tamam hocam ozaman şimdilik 1.300v ile 4.7 de kalsın mavi ekran verene kadar ama sanmıyorum mavi ekran vereceğini.Mavi ekran vereceği zaman cinebench testinde veriyordu bu sefer cinebench testinde mavi ekran vermedi.Stabildir heralde.İLK SAYFADA AİDA 64 DEKİ TESTLER+CİNEBENCH 11.5 VE 15 TESTLERİ MEVCUT HOCAM BAKABİLİRSİNİZ...
    Aıda64 testleri sırasında güç tüketimi ve sıcaklık sonuçlarını gösteren cpuıd hardware monitörde ss lerde yer alsaydı daha iyi olacaktı.Mavi ekran alıp almadığını görmeniz için sistemde yüklüyse crysis 3 ilk iki bölümü oynayın.Özellikle welcome the jungle bölümünde işlemci sıcaklığınız tavan yapmaya başlayacaktır(tavan derken en yüksek bu bölümde ısınıyor işlemci stress testleri gibi değil tabi) bölüm sonuna kadar mavi vermezse çakılma olasılığı hemen hemen ortadan kalkar.
  • Bkalım ozaman crysis iso vardı yükleyeyim bari..
  • En son kaç Ghz de H80i stabil tutabiliyor ?
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    1.28v ile 4.7 stabil sorun yaşamadım..
    Bu hızda max sıcaklıklar kaç dereceye çıkıyor ?
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Hocam boşta 20-27 oyunda iken max 60-65
    Prime 95 stress testinde durum ne , önemli olan orası
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.