Şimdi Ara

..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süre önce rog anakartımı satıp mini ıtx sistem kurma kararı almıştım.Maximus vı extreme anakartım ile i7 4770K sonuçlarını paylaşmıştım.Şimdi ıtx formatındaki Msı z87I anakartım ile oc testleri paylaşacağım.Öncelikle şunu söyleyeyim MSI gerçekten süper anakart yapmış.Stabilitesi süper.Oc potansiyeli gerçekten iyi sadece işlemciye 1.300v dan fazla voltaj veremiyorsunuz.Zaten sınırda kullanacağım bir voltaj gerek de yok zaten.Kasa olarak cooler master elite 130 aldım.İşlemciye fazla voltaj verememin nedeni kasa içinde iyi hava sirkülasyonu yok.O yüzden makul sıcaklıklarla tatmin edici hızlara çıktım.

Sistemimi incelemek isteyen olursa buyrun link:http://forum.donanimhaber.com/m_87341909/f_//tm.htm#87341909

Gelelim testlere;

Stress test görüntüsü;

..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ..

Cinebench 11,5 ve 15;

..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ.. ..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ..

Aida 64 Extreme Edition Karşılaştırmalı Testler;

..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ.. ..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ.. ..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ.. ..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ.. ..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ.. ..İ7 4770K+MSI Z87I ITX ANAKART @ 4.4 GHz(1.175v)+H80İ TESTLER GELDİ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 2 Şubat 2014; 13:45:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Herkese İyi Forumlar...

Dün işlemci almaya vatan gittim.Aslında yabancı forumlardan araştırdığım bilgiye göre Malazya L310 Kodu ile başlayan 4770K işlemcilerin oc performansının iyi olduğunu gördüm.Gopta oturduğum için bana en yakın şubeye VATAN GOP a gittim.Bazı arkadaşlar VATANA değilde İNVENTUS a gitmemi istediler fakat tembellik üşendim.Neyse gittim vatana Önüme 3 adet 4770K seçtiler.Baktım hiç birinin kodu L310 ile başlamıyor.Hepsi Costa Rica üretimi.Neyse o yorgunlukla başka biyere gidemeyeceğimden BESMELE çekip seçtik bitanesini.863 LİRA ödedikten sonra eve geldim."Endoplazmikredikulum" hocamdan bi kaç hafta önce almış olduğum ASUS MAXİMUS VI EXTREME anakartım ile birlikte "Endoplazmikredikulum" hocamın yanına gittim.

-Selamun Aleyküm

-Aleykümselam .....

Bu diyalogları geçtikten sonra İşlemci test edilmek üzere hazırlandı.İLK Önce hocam en dandik macunu sürdü.Sistemi 4.6 da 1.3v ile açtı.Sonra ratioyu 47 yaptık.Neyse dandik macunla prime 95 testine girince işlemci sıcaklığı 85-90 derecelerde geziyordu.Yani mavi ekran almadığım için(işlemcimin takoz olmadığını öğrendiğim için) içimde bi mutluluk vardı.Sonra bi KAVANOZ İçerisindeki yurt dışından getirdiği macunu sürdü.Tekrar aynı frekanslarla prime 95 testine giren işlemci ilk maximum sıcaklığını 65 gösterdi Sonra max 75 e kadar çıktı.Bu arada h80İ tek fan ile çalışıyor ve fan maximum ayarda değil.Yani anlayacağınız Bi macun değiştirerek 20C düşüş yaşandı.Mutluluktan uçtum.Kasayı hocamın dükkanına getirmediğim için anakart üstünde h80i ile eve gelmesi biraz zor oldu.Eve geldikten sonra ZALMAN Z11 PLUS kasama parçaları takmak beni çok yordu.Çünkü tek başımaydım.Yardım eden yoktu.Hatta h80i taktıktan sonra elektrikler gitti.Bekledim gelmediler,bende sabah kuruluma devam ettim.Herşey kurulu şuanda tek eksiğim ekran kartım.560Tİ idarelik kullanıyorum.Nasipse yılbaşında r9 290,290x,780 almayı düşünüyorum..Bu arada bu anakartın kumandası yani panelinin nasıl kullanıldığını bilen varsa lütfen yardım etsin.Hiç bişey anlamadım çünkü..

Neyse işlemciyi 1.344 ile 4.7 de 10dakka prime 95 testinde tuttum.Resimleri en kısa zamanda ekleyeceğim..

YARDIMLARINDAN DOLAYI "Endoplazmikredikulum" hocama ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..

Hayırlı olsun anakart+işlemci manyak olmuş o parçaları ancal %30 indirim yakalanırsa,

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-n780-lightning-gtx780-lightning-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=69652

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-n780-tf-3gd5oc-gtx780-twin-frozr-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=69653

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-gtx780-dc2oc-3gd5-gtx780-directcu-ii-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=68052

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-r9290x-g-4gd5-r9-290x-4gb-gddr5-512bit--amd-radeon-dx112-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=69183

bu ekran kartları paklar

• Konuya toplanma çağrısı mesajı @ @ask_olcer @Angelmax @KaGaNSaN @n1ghtr4v3n @B.M.W @BOZOK @kurunc @donanımcı123 @DH | equ* @_Tony Montana_ @J.Maharaja

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 14 Aralık 2014; 16:50:22 >

• Saolun hocam bi ekran kartı ve kasa kaldı..

r9 290 veya x modeli inş. özel versiyonu yılbaşına kadar gelirde kısmet.Hem vram yüksek hemde 780den performanslı...
  • quote:

Saolun hocam bi ekran kartı ve kasa kaldı..

r9 290 veya x modeli inş. özel versiyonu yılbaşına kadar gelirde kısmet.Hem vram yüksek hemde 780den performanslı...

Hemde 95 derecede temiz çalışıyordu galiba.

Şeklide çok gerçekten özel soğutmalı olanı çıkınca alırsınız anakartta uygun seneye cf yaparsınız.

• İnş. bakalım hocam kısmet...undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 24 Kasım 2013; 16:15:54 >
  • quote:

Bütçe açısından sıkıntı yoksa, diğer arkadaşın dediği gibi, o güçlü parçalara yine sağlam bir ekran kartı gerekir.. R9 290X 4 GB bellekli, özel soğutmalı modellerini bekle kardeşim sen..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Yılbaşına kadar çıktı çıktı hocam yoksa böyle anakarta yerleşmeyi unutsun o özel tasarımlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Bütçe açısından sıkıntı yoksa, diğer arkadaşın dediği gibi, o güçlü parçalara yine sağlam bir ekran kartı gerekir.. R9 290X 4 GB bellekli, özel soğutmalı modellerini bekle kardeşim sen..

Aralık ayı gibi geliyor galiba asusun özel soğutmalı modelleri.

• quote:

Yılbaşına kadar çıktı çıktı hocam yoksa böyle anakarta yerleşmeyi unutsun o özel tasarımlar

Yılbaşına kadar çıkar gibi geliyor bana kardeşim.. Daha 1 aydan fazla var yılbaşına.. R9 290X çıkmasa da, R9 290 mutlaka çıkacaktır.. Beklediğine de değecektir, emin olabilirsin..
  • Yılbaşına kadar beklemedeyim 560ti bu sürede inş. yeter.

Özel tasarımları heyecanla bekliyorum.. @Angelmax @Lightning_Warrior
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lightning_Warrior

Tamam, bu güzel haber işte.. Ama ASUS'un o modelleri uçuk fiyatıyla cep yakacak gibime geliyor..
  • quote:

Yılbaşına kadar beklemedeyim 560ti bu sürede inş. yeter.

Özel tasarımları heyecanla bekliyorum.. @Angelmax @Lightning_Warrior

Benim avatarım çok güzel
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ama 2 binliradan giren 780 en son min. 1356 liraya düştü.2 bin liraya alanlar pişman oldu.İNŞ. bana böyle bişey olmaz.Erken çıkar fiyat erken iner..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Tamam, bu güzel haber işte.. Ama ASUS'un o modelleri uçuk fiyatıyla cep yakacak gibime geliyor..

Şahsen alamam gibi tabi alanlar olursa ss isteriz

• Forever NVıdıA .Valla bende nvidia cıyım ama gözüm r9290x de
  • quote:

Forever NVıdıA .Valla bende nvidia cıyım ama gözüm r9290x de

Ben ne AMD ne nvidia taraftarıyım şahsen intel hd graphics 4600 akar
  • quote:

Evet hocam ama 2 binliradan giren 780 en son min. 1356 liraya düştü.2 bin liraya alanlar pişman oldu.İNŞ. bana böyle bişey olmaz.Erken çıkar fiyat erken iner..

Ben olsam 1250 liradan 1 kurş fazla vermem o ekran kartlarına..
  • Bnde öyle düşünüyorum inş. iyi fiyatlarla gelir ..

@Angelmax

560Tİ çıkarıp hd 4600 de test etmek lazım

@Lightning_Warrior
  • quote:

Şahsen alamam gibi tabi alanlar olursa ss isteriz

Ben de alamam, daha doğrusu kıyamam bir ekran kartı için 1500 lira para vermeye.. Alacağım en pahalı kart R9 270X DCU II TOP olacaktır.. O da belki..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.