Bildirim
İ7 4770 K İşlemcime U14S soğutma aldım ufak bir sorunum var,başlığa geliniz.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
U12S ile bende hata alıyorum, BIOS'dan hata iletisini kapatın.
Düşük RPM de döndüğü için ilk başta hata veriyor.
Stok fan ın başlangıç RPM i bundan daha hızlı, o yüzden vermez Stok fan ile.
Ben ASUS Fan Xpert ile kullanıcı profili oluşturdum sorun yok. Hataya aldırmayın yani :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 31 Aralık 2013; 18:06:03 > -
cpu fan kısmını biostan silent moda aldınız mı ?
500 rpm yapınca mı ne düzeliyordu düşük hızda çalışmasından kaynaklı bir sorun gibi algılıyor anakart da bunu.
u14s ile gelen fanı voltaj düşürücü aparatla taktıysanız pwm mod olarak 300-1200rpm oluyor eğer takmadıysanız 600-1500 arası dönüyor diye biliyorum biostan dediğim ayarı yapın olmazsa o ara kabloyu çıkarıp direkt olarak fanı anakarta takın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 31 Aralık 2013; 18:07:03 > -
quote:
Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_
U12S ile bende hata alıyorum, BIOS'dan hata iletisini kapatın.
Düşük RPM de döndüğü için ilk başta hata veriyor.
Stok fan ın başlangıç RPM i bundan daha hızlı, o yüzden vermez Stok fan ile.
rica etsem ss li anlatır mısın pek bilgi sahibi değilim ayarlar kısmından anlasam hemen yapacağım ama bilmediğimden yapamıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: _Tony Montana_
cpu fan kısmını biostan silent moda aldınız mı ?
500 rpm yapınca mı ne düzeliyordu.
u14s ile gelen fanı voltaj düşürücü aparatla taktıysanız pwm mod olarak 300-1200rpm oluyor eğer takmadıysanız 600-1500 arası dönüyor diye biliyorum biostan dediğim ayarı yapın olmazsa o ara kabloyu çıkarıp direkt olarak fanı anakarta takın.
fanı kendi kablosu ile pc öğretmeni arkadaşıma taktırdım herhangi bir aparat takarken kullanmadı,ss li olarak dediğiniz şeyi anlatırsanız yapabilirim yardımınız için teşekkürler. -
-
-
SS alacaktım da hata verdi anlamadım.
Wait For "F1" If Error kısmını Disable yapacakısınz BIOS'dan. -
-
quote:
ilk sıradaki cpu Q fan yazan kısmı low limit yerini 500 rpm olarak değiştirip kaydedip çıkar mısınız?
standart yazan kısmı da silent olarak ayarlayabilirsiniz veya varsa pwm olarak
çok teşekkür ederim arkadaşım seni akşam akşam yordum,ben her zaman diyorum dh aile gibidir diye hayırlı akşamlar :)
-
rica ederim , hayırlı olsun sisteminiz ve soğutucunuz :) hayırlı akşamlar. -
quote:
ilk sıradaki cpu Q fan yazan kısmı low limit yerini 500 rpm olarak değiştirip kaydedip çıkar mısınız?
standart yazan kısmı da silent olarak ayarlayabilirsiniz veya varsa pwm olarak
low kısmı 600 de idi 500 e aldım ama düzelmemiş , standart yazan kısmı da slient yaptım ama farkeden bişi olmadı.
-
cpu fan control- auto yazan yeri tıklayınca ne çıkıyor tam olarak? o auto ifadesini pwm yada başka bir moda çekemiyor musunuz? -
quote:
cpu fan control- auto yazan yeri tıklayınca ne çıkıyor tam olarak? o auto ifadesini pwm yada başka bir moda çekemiyor musunuz?
auto
slient
turbo
advantec mode var ( advantec moda alınca 4 tane ayar çıkıyor ) -
advanced mod ile 2. cpu Q fan optimal kısım açılıyor diye biliyorum.
2 tane cpu fan var keza biri cpu direkt diğeri de soğutucuya 2.fanı bağlama vb durum için aynı ayarlarla çalışan pin girişi.
aynı anakartı ile soğutucuyu kullanan bir arkadaşımda da vardı benzer sorun 500rpm ile modu ayarladıktan sonra sorun hallolmuştu diye hatırlıyorum.
http://support.asus.com/Search/KDetail.aspx?SLanguage=en&no=87623475-DF62-721C-8F37-19AD7464D6CB&t=2
quote:
he possible causes of system showing such error message includes:
1. Onboard CPU fan connector has not been connected to 3pin or 4pin CPU fan.
2. CPU fan speed at POST stage has gone below 600RPM for Intel motherboards, and 800RPM for AMD motherboards.
If your CPU fan has low speed, or CPU fan has only 2 pin, or you are not using CPU fan connector, you can bypass this error message by entering BIOS setup screen, and set 「CPU Fan Speed」option to 「Disabled」to bypass this error message at POST.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 31 Aralık 2013; 19:13:53 >
-
quote:
advanced mod ile 2. cpu Q fan optimal kısım açılıyor diye biliyorum.
2 tane cpu fan var keza biri cpu direkt diğeri de soğutucuya 2.fanı bağlama vb durum için aynı ayarlarla çalışan pin girişi.
aynı anakartı ile soğutucuyu kullanan bir arkadaşımda da vardı benzer sorun 500rpm ile modu ayarladıktan sonra sorun hallolmuştu diye hatırlıyorum.
o arkadaşı çağırayım halletsin benim yapabileceğim iş değil sanırım gene de çok teşekkür ederim ilgilendiğin için hayırlı geceler dilerim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X