Şimdi Ara

i7 4. nesil güncelleme [Ps4 Pro Alındı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir kaç gün önce yeni sistem toplayacağım diyerek konu açmıştım fakat pahalı geldi durdum.
    Sizlere tekrar danışmam gerektiğini düşündüm.

750w psu
    i5 4460
    gtx 1050ti
    z97 pc mate
    16gb dual corsair ram
    ssd disk
    75hz 24" monitör

Bu sistemin işlemci ve ekran kartını i7 4790k ve gtx 1060 6gb versiyona çıkartayım 2-3 sene götürür diye düşündüm, sizler ne dersiniz mantıklı olur mu ? (4 adet sata sabit diskim mevcut depo olarak kullanıyorum)

Düzenleme: Arkadaşlar ps 4 pro aldım ve huzura erdim :) bir ekran kartı parasına iyi kurtardığımı düşünüyorum sistemi güncellemek falan gerçekten yorucu ve masraflı iş, eğer benim durumumda olup ve orijinal oyun alıyorsanız bir oyun konsolu en mantıklısı, fps de sıkıntı oluyor tabi geçiş süreci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paradise Lost -- 10 Haziran 2018; 2:40:13 >

• Ekran kartını gerek yok bence hemen almana.. sadece işlemci terfisi ile bile oyunlarda ve genel sistem performansında elde edeceğim değerler epey artacaktır kardeşim.. yanına da sağlam, güzel bir hava ya da sıvı soğutma eklersen dediğin gibi 3 sene daha arkana bakmadan kullanırsın.. :) tabi arada 2. elden ekran kartı terfisi de gerekecektir elbette..
  • şimdilik 4790k işlemci sonrasında yeni nesille birlikte gtx1080. beklemem diyorsan al geç hocam mis gibi kullanırsın sistemin iyi.
  • i7-4790k kendini ispatlamış i7-6700k'dan bile daha iyi bir işlemcidir. OC yapmadan bile rahat 4 yıl ömrü var. Uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Ekran kartıda bütçeniz varsa tabiki de 1060 almanız olacaktır. 1050 Ti ile aralarında 20 FPS varan bir fark mevcut.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim, işlemciyi araştırıyorum 1 saattir, bulmak parasını ödemekten daha zor olacak gibi :)
  • 4790K yeter de artar bile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paradise Lost

Cevaplarınız için teşekkür ederim, işlemciyi araştırıyorum 1 saattir, bulmak parasını ödemekten daha zor olacak gibi :)
    Ben buldum sahibinden sitesinde bir tane ama fiyatı 950 lria olunca eklemekten vazgeçtim kardeşim.. çok fazla bu miktar.. 800 liradan daha çok verme derim.. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Valla o fiyat iyi geldi ne yalan söyleyeyim, berbat bir piyasa varmış daha fiyatlara bakmadan düzgün performanslı uyumlu sistem derdindeyken karar verdi güzel bu sefer fiyatlar uçmuş etmez ki ya o kadar, amazondan getirteyim diyorum yine dolar vuruyor, çok kötü bir durum, ryzen bakacağım gibi bu gidişle.
  • Calıgula kullanıcısına yanıt
    Övmenin ***unu çıkarmayın. 6700k dan iyi? Kafanız mı güzel? Siz kahin misiniz OC suz 4 yıl gider diyecek özgüven nereden geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paradise Lost

Valla o fiyat iyi geldi ne yalan söyleyeyim, berbat bir piyasa varmış daha fiyatlara bakmadan düzgün performanslı uyumlu sistem derdindeyken karar verdi güzel bu sefer fiyatlar uçmuş etmez ki ya o kadar, amazondan getirteyim diyorum yine dolar vuruyor, çok kötü bir durum, ryzen bakacağım gibi bu gidişle.
    Sen bilirsin kardeşim.. ama 800 liraya bile bulamayabilirsin açıkçası.. ve Ryzen sisteme geçersen çok daha masraflı olacaktır senin için.. ileride tekrar güncellemek zorunda kalmamak için işlemci en az Ryzen 5 2600, anakart 450 - 500 liralık bir model, RAM 3000 MHz 8 GB, sıfır alacaksan ona da 530 - 550 civarı say.. nerden baksan en düşük 2000 liraya gelecek bu 3 parça sana..
  • Öncelikle tavrınız hiç hoş değil. Düzgün konuşacaksınız tartışalım. Yine söylüyorum 4790k f/p olarak 6700k'dan daha iyi.

4790k CPU Benchmarks

6700k CPU Benchmarks

Ayrıca yanına alınacak diğer parçaların fiyatlarına da bakılır. Şimdi bir ddr4 sistem mi kurmak daha ucuz olur yoksa ddr3 mü ?
    Konuyu açan arkadaş pahalı geldiğini için zaten bu konuyu açtı. F/P olarak tabiki de 4790k

• Calıgula kullanıcısına yanıt
    Siz aynı çekirdek yapısındaki yeni nesil işlemcinin eskisinden kötü olması gibi aşırı mantık dışı bir şey söylerseniz tabii ki sert cevap alırsınız. Bundan doğal bir şey yok. Bir kere zaten benchmark sitelerindeki puanlara göre işlemci değerlendirilmez. Hiç tutarlı sonuçlar çıkmıyor. Zaten ne şartlarda test edildiklerine dair hiçbir şey yok. Benim bir şey kanıtlamama gerek yok. İnternette gerek makale gerek video şeklinde zibilyon tane 4790k 6700k ne şartlarda ne metodlarla test edildiği gösterilmiş gerek oyun gerek yarı/tam profesyonel işler için kıyaslamaları mevcut. Bakıp hatanızı anlayabilirsiniz. Onun dışında hiçbir işlemci hatta hiçbir donanım için bu kadar uzun gelecekteki konumu hakkında kesin bir şey söyleyemezsiniz. Gelecekte herşeyin değişebileceği gerçeğini geçtim bir kere herkesin donanımdan beklentisi de farklı oluyor. Kimisi beni low ayarlarada 30 fps altına inenene kadar götürsün der kimisi 4k da veya ultrada 100 fps in altına inene kadar götürsün der. İster 8700k olsun ister g4560. 1-2 yılı tahmin edersiniz o olur ama ötesi muallaktır. Ha bu arada ben 4790k alınmasına karşı çıktığımı da söylemedim. Tersine kesinlikle alınmalı. Sadece abartmayın, uçmayın, hele bir ayaklarınız yere bassın dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 6 Haziran 2018; 16:46:52 >

• 4790K çok uzun bir süre idare edecektir. 4.7 GHZ'de her çözünürlükte 1080Ti ekran kartını rahat rahat besleyebiliyorum.
  • i7 4770 ve 4790 da düşünebilirsiniz.
  • güzelmiş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güzelmiş bence

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araştırın hatanızı görün diyorum adamın umrunda değil bir yerde fazla puan görmüş kafayı ona takmış. 6900k... Tövbe tövbe. Anlamaya niyetiniz olsa zaten benle tartışmaya gerek kalmadan anlardınız. Sizine mi uğraşacağım ben ne haliniz varsa görün. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 7 Haziran 2018; 18:37:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.