Şimdi Ara

i7 3820 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Hocam sadece çarpan ile ya da 125bclk*36 çarpan ile de 4.625 altı görülebiliyor. Sadece çarpan ile 4.3ghz oluyor turbo ile tek çekirdek aktif
    125MHz, 166MHz ve 250MHz diye gitmesi bclknın sıkıntı tabi..

36 çarpan ben de olmuyordu en düşük 37 oluyordu
    125 blck nin üstünde stabilite sağlanamıyor o yüzden o değerlerin anlamı yok
    en azından ben oc yapmaya çalışırken öyleydi şimdi nasıl bilemeyeceğim
  • BIOS'tan belki de bilmiyorum 3408 ile ve üzeriyle en azından bi 4.3ghz kullanılabildiğini görebilirsin, deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

BIOS'tan belki de bilmiyorum 3408 ile ve üzeriyle en azından bi 4.3ghz kullanılabildiğini görebilirsin, deneyebilirsiniz.

4.3ghz olayı çekirdekleri kapattığından denememiştim
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Peki bu yeni gelecek i7 4820K, Overclock konusunda daha iyi olur mu acaba ?

Mesela 1155 soketteki gibi çarpanla daha rahat/kolay O.C. falan olabilir mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Temmuz 2013; 9:46:47 >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    overclock konusunda daha iyi olması şansa bakar ancak daha kolay overclock olacağı kesin.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Daha kolay olsun, diğer konu pek mühim değil.

En kötü 4.5 Ghz bile iş görür zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Daha kolay olsun, diğer konu pek mühim değil.

En kötü 4.5 Ghz bile iş görür zaten.

k olmasının avantajı 100mhz şeklinde oc yapabilecek olmanız bu da size büyük esneklik kazandıracaktır
  • Çarpan'dan yapılamayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Çarpan'dan yapılamayacak mı?

4820k ile sadece çarpanı ayarlayacak oc yapıyorsunuz
    3820 de ise blck değerlerini 100 den farklı olarak ayarlayarak(125 ideali) yapıyorsunuz
    3820 de bu sizin çekirdeklerden fedakarlık etmeden oc yapmak istiyorsanız 4.6ghz den başlatıyor yani elde ettiğiniz değer 37x125= 4.625ghz oluyor
    isterseniz 37 değerini artırabilirsiniz
    4820k ile blck değerine dokunmadan yani 46x100=4.6ghz gibi değerlere ulaşmanızı sağlar
    4820k ile 3820 deki gibi 37 nin altında değer verememe gibi esneklik sorununuz yok isterseniz 40x100 isterseniz 43x100 yapın değer size kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 4 Temmuz 2013; 20:52:15 >
  • O zaman gayet iyi, teşekkürler
  • Beyler şu an yeni bir sistem topluyorum. Z87 ve i5 4670k aklımdaydı fakat i7 3820'nin fiyatını gördükten sonra aklımı çeldi. i7 3820'li bir sistem kurmamı tavsiye eder misiniz?

@-erna-@_Dominic_Toretto_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 5 Temmuz 2013; 16:58:14 >
  • ocean-x O kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan sistem topluyorsanız LGA 2011 alınabilir. İlerde 6 çekirdeğe geçmek gibi bir şansınız da olur.

3820-671 Lira
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=93313

X79-521 Lira
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5181

Toplam: 1.192 Lira

4670K- 588 Lira
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-bx80646i54670k-core-i5-4670k-soket-1150-34ghz-6mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=66045

1150- 400 Lira
    Düzgün bir anakart da 400 Lira desek
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5952

Toplam: 988 Lira

200 Lira fark var ama bence değer.

Ama isterseniz Eylül de çıkacak olan 4820K yı da bekleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocean-x

Beyler şu an yeni bir sistem topluyorum. Z87 ve i5 4670k aklımdaydı fakat i7 3820'nin fiyatını gördükten sonra aklımı çeldi. i7 3820'li bir sistem kurmamı tavsiye eder misiniz?

ileride 4930k gibi bir cpu ya geçmeyecekseniz bence haswell alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

quote:

Beyler şu an yeni bir sistem topluyorum. Z87 ve i5 4670k aklımdaydı fakat i7 3820'nin fiyatını gördükten sonra aklımı çeldi. i7 3820'li bir sistem kurmamı tavsiye eder misiniz?

Neden böyle dediğinizi açıklayabilir misiniz?
  • quote:

quote:

quote:

Neden böyle dediğinizi açıklayabilir misiniz?

3820 yani x79 u alınabilir yapan şey ivy bridge-e yi destekliyor olması
    onun dışında haswell daha yeni bir cpudur ve anakart da daha yenidir
    ama ben ileride 6 çekirdekli cpuları almak isterim derseniz o zaman z87 anakartlarda bu istediğinizi bulamazsınız
    sadece x79 anakartların 6çekirdek destekli cpuları vardır

• ben 3820 işlemcimi 4.7 ghzde calıştırıyorum ve sıkıntı yaşamadım şu zamana kadar...daha yüksek oc için sağlam sıvı soğutma lazım....5 ghz bile görenler var ... nereye doğru voltaj vereceğinizi iyi bilmeniz lazım yoksa anakartında stabilitesini bozarsınız...
  • quote:

quote:

ben oyun amaçlı bir pc almayı düşünüyorum ve yeni pcyi sonbaharda kesin toplaycam x89 anakart ne zaman çıkar birde şuan oyunlarda 4 çekirde ile 6 çekirdek arasındaki farkı göremiyoruz ileride bu farkı görebilir miyiz 2011 sokete sıcak bakıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wisla

quote:

quote:

ben oyun amaçlı bir pc almayı düşünüyorum ve yeni pcyi sonbaharda kesin toplaycam x89 anakart ne zaman çıkar birde şuan oyunlarda 4 çekirde ile 6 çekirdek arasındaki farkı göremiyoruz ileride bu farkı görebilir miyiz 2011 sokete sıcak bakıyorum.

Görürsün.

Görülmeye başlandı bile.(Oyun için.)

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

quote:

quote:

Görürsün.

hocam birde yeni pcyi 4 ay sonra alıcağım ve benim ekran kartım yandi eskisini kullanıyorum. core 2 quadlı sistemim var pci express 2.0 destekli bir anakartim. 3.0lı ekran kartı alsam sorun olur mu uyum sorunu yaşar mıyım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

quote:

quote:

Görürsün.

hocam birde yeni pcyi 4 ay sonra alıcağım ve benim ekran kartım yandi eskisini kullanıyorum. core 2 quadlı sistemim var pci express 2.0 destekli bir anakartim. 3.0lı ekran kartı alsam sorun olur mu uyum sorunu yaşar mıyım

Sorun olmaz herhalde.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.