Şimdi Ara

i7 3820

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu işlemci hakkında detaylı bilgi sahibi olan varmı ? Overclock rahatlıkla yapılar mi . Kafamı kurcalayan fiyatı ve 'k' harfinin bulunmaması. Malum 2011 soketli anakartlar ileriye dönük olduğu için 2011 soket işlemci şimdilik iyi olur . 3930k ya para vermektense bunu alıp 1 1.5 sene sonra değiştirmek mantıklı olur mu . Sıcaklık ve Overclock yönünden nasıldır ?

• 2011 soket bıttı extrem ıslemcıyemı gececeksın ılerde 1150 cıktı hem carpanı kılıtlı ıslemcı oc de yapamazsın olü yatırım olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

2011 soket bıttı extrem ıslemcıyemı gececeksın ılerde 1150 cıktı hem carpanı kılıtlı ıslemcı oc de yapamazsın olü yatırım olur

Yeni gelecek ivy bridge-e işlemciler 2011 soket olmayacak mı? Benim bildiğim kadarıyla böyle eğer böyle olursa 2011 soket nasıl ölü yatırım olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhanpac -- 30 Haziran 2013; 18:08:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhanpac

Beyler bu işlemci hakkında detaylı bilgi sahibi olan varmı ? Overclock rahatlıkla yapılar mi . Kafamı kurcalayan fiyatı ve 'k' harfinin bulunmaması. Malum 2011 soketli anakartlar ileriye dönük olduğu için 2011 soket işlemci şimdilik iyi olur . 3930k ya para vermektense bunu alıp 1 1.5 sene sonra değiştirmek mantıklı olur mu . Sıcaklık ve Overclock yönünden nasıldır ?

3820 Overclock olabilen bir işlemci, ve kötü de değil.

Eylül gibi güncellenmiş sürümü çıkacak bu işlemcinin. Ivy Bridge E 2011 İşlemciler yani. 3820 kötü bir işlemci değil 4 core 8 threads.

Ama şuan alınmaz, LGA 2011 uzun vadeli bir yatırım. Çünkü seneye 6/8 çekirdek Haswell E işlemciler de bu sokete çıkacak.

Alacaksanız yeni Ivy Bridge E deki muadilini alın derim.

Eylül'de çıkacak olan i7-4820K.
    http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-4820K.html

• 3 tane ıslemcı cıkacak onlarda senın ıslemcıne oyle baırz fark atacak ıslemcı degıl 2011 soket olabılır ama suankı anakartlar desteklemeyebılır nm farkı vs var
  • pegasus1881 kullanıcısına yanıt
    2011 Soket mi bitti :)

Bitenler 1155 / 1150 Soketlerdir. LGA 2011 ile devam edecek Intel. Bu sene Eylül'de Ivy Bridge E işlemciler, seneye ise 6/8 core Haswell E işlemciler çıkacak.

1150 yeni çıkmış olabilir, ama geleceği yok. Güncel yeni teknolojiler eklenmiş X79 X89 çipset gelecek olsa da şuanki X79 lar da destekleyecektir Uvy Bride E işlemcilerini.

Seneye çıkacak Haswell E leri için birşey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 30 Haziran 2013; 18:07:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

Beyler bu işlemci hakkında detaylı bilgi sahibi olan varmı ? Overclock rahatlıkla yapılar mi . Kafamı kurcalayan fiyatı ve 'k' harfinin bulunmaması. Malum 2011 soketli anakartlar ileriye dönük olduğu için 2011 soket işlemci şimdilik iyi olur . 3930k ya para vermektense bunu alıp 1 1.5 sene sonra değiştirmek mantıklı olur mu . Sıcaklık ve Overclock yönünden nasıldır ?

3820 Overclock olabilen bir işlemci, ve kötü de değil.

Eylül gibi güncellenmiş sürümü çıkacak bu işlemcinin. Ivy Bridge E 2011 İşlemciler yani. 3820 kötü bir işlemci değil 4 core 8 threads.

Ama şuan alınmaz, LGA 2011 uzun vadeli bir yatırım. Çünkü seneye 6/8 çekirdek Haswell E işlemciler de bu sokete çıkacak.

Alacaksanız yeni Ivy Bridge E deki muadilini alın derim.

Eylül'de çıkacak olan i7-4820K.
    http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-4820K.html

anladım 2011 soket olayını doğru bildiğim için rahatladım. hazır şuan fiyatlar ucuzlamışken yurtdışında dolarda düşüşteyken rampage iv extreme ve ya formula ile uzun süre idare edilebilir. Merak ettiğim birşey daha fiyat aralıkları belirli mi? 4770k ve 3770k gibi yakın mı olacak yoksa fazla bir fark bekleniyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 2500k + gtx 1060 6gb
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • serhanpac kullanıcısına yanıt
    4770K dan pahalı olmaz.

350 Dolar Amerikada 4770K.

2600K 300 lüsür dolarken 3820 ondan daha ucuzdu.
  • quote:

2011 Soket mi bitti :)

Bitenler 1155 / 1150 Soketlerdir. LGA 2011 ile devam edecek Intel. Bu sene Eylül'de Ivy Bridge E işlemciler, seneye ise 6/8 core Haswell E işlemciler çıkacak.

1150 yeni çıkmış olabilir, ama geleceği yok. Güncel yeni teknolojiler eklenmiş X79 X89 çipset gelecek olsa da şuanki X79 lar da destekleyecektir Uvy Bride E işlemcilerini.

Seneye çıkacak Haswell E leri için birşey diyemem.

Güncel yeni teknolojiler derken ? ne gibi farklılık yaratabilirler ki ?
  • Forumda da paylaşıılmıştı, X89 çipsetten falan bahsediliyor, Sata Express falan gelebilir. Yani Sata biriminin daha hızlı olanı.
  • quote:

Forumda da paylaşıılmıştı, X89 çipsetten falan bahsediliyor, Sata Express falan gelebilir. Yani Sata biriminin daha hızlı olanı.

Konuyu gördüm Sanırım SSD kullanıcılarını etkileyecek bir durum yanlış anlamadıysam. Hızın yaklaşık 2 katına çıkması güzel birşey. Fakat ssdler yeterince hızlı gibi? veri depolamak ve geri kalan program oyun vb. şeyleri hdd lere yaptığımız için tek fark bu olacaksa pek birşey etkilemez sanırım
    Sata Express olmazsa olmaz birşey olmaz bence de. En azından ilk başlarda, daha sonra zaten o da gelişir. O bğalantıyı kullanan cihazlar ucuzlar vs vs.
  • 3820 yi ben kullanıyorum ve iyi ki almışım diyorum
    intelin aynı cpuları ufaltıp ufaltıp yeni soket anakartlarda çıkarması işinden kurtulmuş oldum
    ivy bridge-e de geliyor ve oradaki 4820k ile isterseniz 100mhz+- hızlarla oc yapabileceksiniz
    3820 nin dezavantajı oc ye 4.625 ile başlıyor olması daha düşük olmuyor ama daha üste çarpanı artırarak çıkabilirsiniz
    4.6ghz de çalışıyor h100i ile prime 95 de bu sıcak havalarda sıcaklık 72c civarına ulaştı
    sata express olsun thunderbolt olsun bu tarz teknolojiler çok geç kullanılmaya başlanıyor bakınız usb3
    bunlarda da aynı olur diye düşünüyorum
    bu arada bildiğim kadarıyla haswell-e işlemciler x89 anakartlara çıkacaklar
    ivy bridge-e nin bile hala gelmediğini düşünürsek onlara daha var gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 30 Haziran 2013; 20:01:35 >
  • quote:

i7 3820 kullanıcısıyım...Oc denemedim ihtiyaç hissetmedim henüz..ama araştırmalarım neticesinde OC potansiyeli sınırlıdır, 2600k-3770k-4770k gibi işlemcilere ayarında bir OC beklemeyin, ama 4,5ghz sınırlarında stabil kullanılabiliyor...performans olarak ise kesinlikle iş görür, iş amaçlı felan kullanacaksanız piyasada ki F/P yönünden en başarılı işlemcilerdendir, soket 2011 platform olarak zaten intelin üst seviye serisidir ve en azında 2 nesil işlemci güncelleştirmesi yaptığınızda sistemi komple değiştirmenize gerek kalmayacak...3930 ve onaun halefi işlemciler ticari zorunluluk ve takıntı yoksa ev kullanıcısı için fantezi olduğu kanatindeyim...şu an için yazılımsal desteğin olmaması veya az olması sebebi ile 4 kanal ram desteğinde ki fark hissedilir düzeyde değil ama avantajıda yok değil, ben 16gb ram takılı olarak kullanıyorum pc de en ufak zorlanma hissettirecek bir uygulama rastlamadım, amatör olarak photoshop felan uğaraşıyorum video dönüştürüyorum ve işim son derece başarılı şekilde görüyor, en az 5 sene yolu var diye düşünüyorum..

Dediğim gibi piyasanın en üst seviyesi LGA 2011 soket işlemciler ve ankartlar, bunlar ile aşık atacak henüz kendi içinde (intel) ve rakibinde (amd) bir akranı yok,ama dediğim gibi uygulamaların kısıtlaması nedeni ile malesef aradaki fark bazen aleyhde bile gözükebiliyor, genelde oyun film müzik gibi uygulamalarda salt işlemci hızına göre tepki vermesi sebebiyle fark hissedilemiyor..hatta testlerde baktığınızda 3970 Extreme bile geride kalabiliyor...

Toparlayacak olursam;

piyasadaki en iyi işlemcilerden birisidir
    LGA 2011 yeni işlemci güncellemeleri ile ileriye dönük performans artışı vaad etmeye devam etmektedir
    F/P olarak ölü doğmuş 1155 - 1150 işlemciler ile eşit performans vermekdedir
    OC kapasitesi vardır ama çok fazla beklenti içersinde olmayın..
    ucuz bir anakart ile birlik de alındığında F/P olarak 1155 -1150 lerden daha iyi bir yatırımdır..

Şiddetle tavsiye ederim..
     i7 3820 i7 3820

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 30 Haziran 2013; 20:22:22 >

• TURK-ŞAD kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 14:15:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

dominic doğru söylüyor ölen soket yapısı 1150 ve 1155tir . pegasus olaylara çok körü körüne bakıyorsun 1150 ve 1155 soketlerde en alınası işlemciler 4470 ve 3770 k serileridir bunlardan öteye işlemci yok ama 2011 sokette şimdi 3820 alınır ilerde isterse extreme yada xeon işlemci alınır. ben olsam x89 çipseti beklerim

Chipset evet beklenebilir ama fiyat olayı var söyle ki üniversite son sınıf olacak bu sene ve en gec eylül sonu pc yi almam gerek. Suanki laptop cizim tasarım programlarında yeterince sorun çıkardi bana. Ve fiyat yüksek gelirse boşuna yurtdışından gelecek parçalardan olmak istemem. Suan 1150 soket maximus vi hero 880 tl olduğunu varsayarsak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hams

dominic doğru söylüyor ölen soket yapısı 1150 ve 1155tir . pegasus olaylara çok körü körüne bakıyorsun 1150 ve 1155 soketlerde en alınası işlemciler 4470 ve 3770 k serileridir bunlardan öteye işlemci yok ama 2011 sokette şimdi 3820 alınır ilerde isterse extreme yada xeon işlemci alınır. ben olsam x89 çipseti beklerim

Chipset evet beklenebilir ama fiyat olayı var söyle ki üniversite son sınıf olacak bu sene ve en gec eylül sonu pc yi almam gerek. Suanki laptop cizim tasarım programlarında yeterince sorun çıkardi bana. Ve fiyat yüksek gelirse boşuna yurtdışından gelecek parçalardan olmak istemem. Suan 1150 soket maximus vi hero 880 tl olduğunu varsayarsak

Alıntıları Göster
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 14:15:41 >

• Sockete bakmadan , su an düsünmeden alinabilecek 4 ( eski ) cpu var , 2600k/2700k , 3820 , 39xxk . Yeni sürümleri 3-5-10% daha hizli olabilir. Ama bu cpu lar uzun bir süre daha üst seviye olacak ve sahibini üzmeyecek .

#dirensandy :D
  • Açıkçası şu an 2600/2700k veya 3770k gibi işlemcilerin ölü soket olsa bile yetersiz kalacağı bir uygulama veya oyun göremiyorum.Kaldıki 2011 soket işlemciler üst sınıfa dahil oldukları için uzun süre sahiplerini yüzüstü bırakmazlar.İşlemci değişimini bu kadar tetikleyen en önemli faktör pazarlama hilesi başka birşey değil.

Neticede 1150 nin 1155 kadar kalacağı bile muamma,ara geçiş soketlerinden birisi olacak gibi görünüyor.
  • Hocam sadece çarpan ile ya da 125bclk*36 çarpan ile de 4.625 altı görülebiliyor. Sadece çarpan ile 4.3ghz oluyor turbo ile tek çekirdek aktif
    125MHz, 166MHz ve 250MHz diye gitmesi bclknın sıkıntı tabi..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.