Şimdi Ara

i7 3770 ile asus h61m pro anakartı kullanabilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar haftaya i7 3770 e geçiyorum.bütün parayı harcadıgım için kaliteli bir anakart ne yazikki suanlık alamıyacagım

aklımda ucuz olan asus h61m pro anakart geldi fakat aklımda bazı sorular var

1-duyduguma göre bu anakartda bios güncellemeden görüntü gelmiyor muş
    2-i7 3770 in performansını düşürür mü bu anakart ucuz olmasından dolayı(oyun için kullancagım sadece)
    3-anakartı vatandan alıcagım.eger bios güncellemek gerekirse eski bir işlemci takıp hallederler mi

eger uyumsuz olursa b75 anakartlara bakıcagım

Ama illa aklında soru işareti var ise bana DM den ulaş yardımcı olayım sana. Bios konusundada olurum problem olmyacaktır kardeşim.

Orijinalden alıntı: NahirasNavva

1. Böyle bir problem söz konusu değil.
    2. Performansın kaybın elbet olucaktır.
    3. Güzel bir dille rica edersen yaparlar. Tabi ellerinde işlemci varsa. (gerekeceğini sanmıyorum)

Ama illa aklında soru işareti var ise bana DM den ulaş yardımcı olayım sana. Bios konusundada olurum problem olmyacaktır kardeşim.

Performans acisindan nasil bir kaybim olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    http://forum.donanimhaber.com/m_94718313/f_//tm.htm#94718313

quote:

konuyu bu cevabı almak için açmıştım,

normal şartlar altında ne kadar az çekirdek kullanılırsa turbo hızına o kadar yaklaşılıyor, maksimum turbo hızında ancak 1 çekirdek çalışabiliyor. z serisi anakartlarda ise hiç overclock yapılmasa bile işlemciler direk maksimum turbo hızında tüm çekirdekler aktif halde çalışıyor (benim attığım ss.de görülüyor)

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

Bunun için konu açmıştım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_94718313/f_//tm.htm#94718313

quote:

konuyu bu cevabı almak için açmıştım,

normal şartlar altında ne kadar az çekirdek kullanılırsa turbo hızına o kadar yaklaşılıyor, maksimum turbo hızında ancak 1 çekirdek çalışabiliyor. z serisi anakartlarda ise hiç overclock yapılmasa bile işlemciler direk maksimum turbo hızında tüm çekirdekler aktif halde çalışıyor (benim attığım ss.de görülüyor)

Bu anakartda turbo calismiyormu yani

• Hayır çalışıyor, tam olarak turbo gibi çalışıyor. z serilerinde ise turbo hızına OC yapılmış gibi çalışıyor. 4 çekirdek kullanırken hiç OC yapmadan aralarında 200 MHz fark oluyor. Bir de Z anakartlar fazladan 2 çarpan daha artırma imkanı veriyor, yani OC de yapınca 400 MHz fark oluyor. Z serisi bir anakartla kilitli işlemciyi maksimum çarpana çıkarınca (3770 için 42) 4 çekirdek 4 GHz'de çalışır, 1-2 çekirdek kullanılırken hızı 4.2 GHz olur(turbo mantığı bu). BCLK'yı 105'e ayarlayınca 4 çekirdek 4.2 GHz rahatlıkla çalışabilir. Üstelik %99 ihtimalle bunları yapmak için hiç voltaj vermek gerekmez (bunu da yapınca h61-b75 ile aradaki fark 600 MHz olur)

Edit:
    Yazıyı okuyunca biraz saçmaladığımı gördüm
    İşlemci 1-2 çekirdek kullanılan durumlarda turbo hızında çalışıyor, 4 çekirdek kullanılırken ise turbo hızından 200 MHz daha yavaş çalışıyor. 3770 işlemci 3.4 GHz olmasına rağmen 1-2 çekirdek kullanılırken 3.8 GHz'e turbo oluyor, 4 çekirdek de aktifken 3.6 GHz'e turboluyor.

Gelelim Z serisi anakartlara,
    Bu anakartlar +4 çarpan daha fazla turbo imkanı veriyor. Yani 3770 işlemci ekstradan çarpan verince 1-2 çekirdek kullanırken 4.2 GHz, 4 çekirdek kullanırken 4 GHz çalışıyor. Fabrika çıkışında otomatik olarak turbo çarpanı 38 geldiği için bu hızda 4 çekirdek çalışıyor.
    Ayrıca bu anakartlarda BCLK ile +200 MHz daha fazla elde etmek mümkün.

Böyle daha anlaşılır oldu

Edit2:
    3770'in turbo hızını 3.8 zannediyordum, 3.9'muş. söylediğim değerlere 100 MHz daha ekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 9 Aralık 2014; 10:37:48 >

• quote:

Hayır çalışıyor, tam olarak turbo gibi çalışıyor. z serilerinde ise turbo hızına OC yapılmış gibi çalışıyor. 4 çekirdek kullanırken hiç OC yapmadan aralarında 200 MHz fark oluyor. Bir de Z anakartlar fazladan 2 çarpan daha artırma imkanı veriyor, yani OC de yapınca 400 MHz fark oluyor. Z serisi bir anakartla kilitli işlemciyi maksimum çarpana çıkarınca (3770 için 42) 4 çekirdek 4 GHz'de çalışır, 1-2 çekirdek kullanılırken hızı 4.2 GHz olur(turbo mantığı bu). BCLK'yı 105'e ayarlayınca 4 çekirdek 4.2 GHz rahatlıkla çalışabilir. Üstelik %99 ihtimalle bunları yapmak için hiç voltaj vermek gerekmez (bunu da yapınca h61-b75 ile aradaki fark 600 MHz olur)

Edit:
    Yazıyı okuyunca biraz saçmaladığımı gördüm
    İşlemci 1-2 çekirdek kullanılan durumlarda turbo hızında çalışıyor, 4 çekirdek kullanılırken ise turbo hızından 200 MHz daha yavaş çalışıyor. 3770 işlemci 3.4 GHz olmasına rağmen 1-2 çekirdek kullanılırken 3.8 GHz'e turbo oluyor, 4 çekirdek de aktifken 3.6 GHz'e turboluyor.

Gelelim Z serisi anakartlara,
    Bu anakartlar +4 çarpan daha fazla turbo imkanı veriyor. Yani 3770 işlemci ekstradan çarpan verince 1-2 çekirdek kullanırken 4.2 GHz, 4 çekirdek kullanırken 4 GHz çalışıyor. Fabrika çıkışında otomatik olarak turbo çarpanı 38 geldiği için bu hızda 4 çekirdek çalışıyor.
    Ayrıca bu anakartlarda BCLK ile +200 MHz daha fazla elde etmek mümkün.

Böyle daha anlaşılır oldu

Edit2:
    3770'in turbo hızını 3.8 zannediyordum, 3.9'muş. söylediğim değerlere 100 MHz daha ekle.

Hocam bu anakart oyunlarda bir problem cikarmaz dimi zaten overclock yapmiyacagim.sadece sorun olmasin yeter

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç problem olmaz, gtx 980 falan kullanmıyorsanız daha 4.2 GHz'e falan ihtiyacınız olmaz kolay kolay.

Hiç problem olmaz, gtx 980 falan kullanmıyorsanız daha 4.2 GHz'e falan ihtiyacınız olmaz kolay kolay.

770 kullaniyorum.bi hdmi sorunum olcak zaten onuda dvi girisinde kullaniyorum.sag olun cevaplar icin

Cpu-z'deki işlemci hızına bakın,

1 Thread

8 Thread

• quote:

Orijinalden alıntı: Faithful Blood Day

quote:

3. Güzel bir dille rica edersen yaparlar. Tabi ellerinde işlemci varsa. (gerekeceğini sanmıyorum)

Performans açısından arkadaşında dediği gibi farklar olur ama senin kullanacağın açıdan performans kaybın olmaz. ama bütçen varsa tabiki z seri bir kart alman daha mantıklı.. Ama 770 ile kullancaksan bir problem olmayacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Faithful Blood Day

quote:

Performans açısından arkadaşında dediği gibi farklar olur ama senin kullanacağın açıdan performans kaybın olmaz. ama bütçen varsa tabiki z seri bir kart alman daha mantıklı.. Ama 770 ile kullancaksan bir problem olmayacaktır.

Hocam yazin 970 alcam ozaman z ye gecerim

• Arkadaşlar elimde q6600 işlemci var ASUS H61M-PRO ANAKART. İle uyumlumudur önerirmisiniz ?

-Asus Maxımus VI Formula -İntel İ7 4770K -Asus GTX 770 DirectCU II Oc -Kingstone Hyper X 1600 Mhz 12 GB-Corsair 60 GB SSD -WD Black 1 TB*2 adet HDD-Cooler Master Haf 942 -Enermax 750 80 PSU-Custom sıvı sogutma (xspc rezev.xspc raystorm cpu blok 360 radyator swiftech pump.)
  • Kullanırsın.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.