Şimdi Ara

i7 2600k ve Ram Overclock Bilmecesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlemci ve ramlere beraber oc yapıyorum ama çözemdiğim bir sorun var yorumarınızı bekliyorum şimdiden teşşekkürler
    Kullandığım cpu başlıktada yazdığım gibi i7 2600k oc ile stabil şekilde şu ayarlarda kullnıyorum
    vcore=1.47
    BCLK/raito=102.4
    Multipler=47
    Frekans=4812Mhz

Tabi haliyle oc'yi BCLK/Ratio değiştirerek yaptığım için Ram leri de oc yapmış oluyorum ki zaten amacım da her ikisini yapmak. Ramler Gskill Sniper orjina ve oc'li değerleri de şöyle:
    Orjinal değerler= DDR3 1600Mhz 1.5v CL9 9-9-9-24 Command Rate=2T
    OC'li olarak= DDR3 1912Mhz 1.56v CL10 10-10-10-28 Command Rate=2T

Ayrıca VCCIO=1.1875-1.1200v arasında ayarladım

Buraya kadar herşey normal bu ayarlarda ulaşabildiğim en yüksek stabil ayarlar. Sorun ise burdan sonra mesela BCLK/Ratio'yu 102.6 yapıp cpu 4822mhz ve Ramler 1915mhz falan aynı voltaj değerlerinde Prime95 blend testinde en fazla 20 dk sonra pc kilitleniyor. RAM voltajını 1.6v ve üzeri yapsamda pc stabil olmuyor. VCCIO değerlerini 1.13v civarına getirdiğim zaman ise pc boot bile yapmıyor. Bunun sebebi ramlerden mi yoksa işlemci limittinin sınıra ulaştığım için olabilir mi ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

Arkadaşlar işlemci ve ramlere beraber oc yapıyorum ama çözemdiğim bir sorun var yorumarınızı bekliyorum şimdiden teşşekkürler
    Kullandığım cpu başlıktada yazdığım gibi i7 2600k oc ile stabil şekilde şu ayarlarda kullnıyorum
    vcore=1.47
    BCLK/raito=102.4
    Multipler=47
    Frekans=4812Mhz

Tabi haliyle oc'yi BCLK/Ratio değiştirerek yaptığım için Ram leri de oc yapmış oluyorum ki zaten amacım da her ikisini yapmak. Ramler Gskill Sniper orjina ve oc'li değerleri de şöyle:

Buraya kadar herşey normal bu ayarlarda ulaşabildiğim en yüksek stabil ayarlar. Sorun ise burdan sonra mesela BCLK/Ratio'yu 102.6 yapıp cpu 4822mhz ve Ramler 1915mhz falan aynı voltaj değerlerinde Prime95 blend testinde en fazla 20 dk sonra pc kilitleniyor. RAM voltajını 1.6v ve üzeri yapsamda pc stabil olmuyor. VCCIO değerlerini 1.13v civarına getirdiğim zaman ise pc boot bile yapmıyor. Bunun sebebi ramlerden mi yoksa işlemci limittinin sınıra ulaştığım için olabilir mi ?

Ramlari x.m.p moduna alın yaptığınız o.c den mhz etkilenmesin.

• ama x.m.p moduna alırsam bu sefer de ramler stadart hızında 1600mhz de kalmıyor mu ? ben cpu ile beraber ramlere de oc yapmak amacındayım
  • bildiğim kadarıyla i serilerinde ramlari oc yapmadan daha doğrusu BCLK/Ratio'yu değiştirmeden yapmak daha sağlıklı. Çünkü BCLK/Ratio bütün sistem stabiletesini etkiliyor dolayısı ile bu tarz bir sorunla karşılaşmanız normal. Aynı ramlerden bende de var ve ben x.m.p modunda kullanıyorum stabilite için.
  • Ramleri overclock etme isteğinin özel bir sebebi var mı? Günlük programlar & oyunlarda hız artışı asla hissetmezsin RAM'leri overclock edersen.
  • arkadaşlar biri i7 2700k işlemciye overlock yapsın,istanbulda olanlar yapıyorum olmuyor..extreme6 anakart var ve geil evo corsa 16gb 2133mhz ram mevcut..
  • BCLK tüm sistemi etkiler. RAM + PCI Express yani ekran kartının RAM frekansınıda etkiler.. Bende BCLK 105.05 ama daha fazla arttıramadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 760 işlemci, anakart ve ram
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5 ghzye kadar yol var
  • eski seri c2duo larda fsb frekansı daha toleranslıydı ancak yeni işlemcilerde bclk temelde aynı görevi yerine getirmesine rağmen bağzı faklılıklar mevcut bunun için frekans arttırımı eskisi kadar fazla yapılamıyor bclk çok daha duyarlı misal olarak ben 330 fsb de çalışan e8500 işlemcimi 490 a kadar çıkarabiliyordum ancak 100 temel frekansındaki bclk ancak 105-106 seviyelerine kadar izin veriyor oralarda bile stabilite sounu ortaya çıkıyor.Yani artık frekansa yüklenerek oc yapmak yerine xmp kullanmanız lazım ha yapamaz mısınız yaparsınız ancak çok fazla ilerleme beklemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

Arkadaşlar işlemci ve ramlere beraber oc yapıyorum ama çözemdiğim bir sorun var yorumarınızı bekliyorum şimdiden teşşekkürler
    vcore=1.47
    BCLK/raito=102.4
    Multipler=47
    Frekans=4812Mhz

x.m.p modunda kullanmalısınız stabilite isterseniz ama illede overclock sa amacınız o zaman stabilite korunmuyor çünkü overclock biraz fazla kaçmış gibi o ramlere

• Soğutucuya bağlı olarak , 1,4V de 2600/2700K lar sorunsuz 5 Ghz görüyor . 2700k da biraz daha basit . BCLK ya dokunmadan arkadaşlarında dediği gibi xmp moduna al ramleri . Benchmark haricinde 5 GHZ nin pek bir farkını görmezsin . CPU zaten en baba sandy lerden . Normal soğutucu ile 4,6 ghz nin üzerine çıkmanın bir anlamı yok

5 GHZ ( alıntı )

bu da kendi sistemimden :

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.