Şimdi Ara

i5 gtx765m vs i7 gtx765m SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar i7 li den tabiki daha iyi performans alırım fakat. i5 beni üzermi. oyunlarda çok fazla fark yaratırmı ?
    200 tl gibi bir fark var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ssd+200 lira ise fark 500lira

şimdiki oyunlarda i5 sıkıntı yaratmaz(belkı 2-3fps etkiler ancak ısı yönünden i5ide unutmamak lazım)ama 1-2 sene sonra ne olur bilinmez.

benim tercihim i5den yana.
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    önümüzdeki 3-5 sene diyelim i5 götürürmü acaba ?

• sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Götürür benim makine imzamdaki 3 sene oldu halen i5 fazlasıyla iş yapıyor oyun konusunda diyorsan evet götürebilir ekran kartı ağır oyunlara düşük geliyor ama sırf tets için oynadım orta düşükte oynuyorum yüksekten oynayan biri değilim arada oynarım zaten işlemcide aşırı zorlanma ve ısınma yok normal oynatıyor,İ5 basit bir işlemci olarak görülmemeli yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Götürür benim makine imzamdaki 3 sene oldu halen i5 fazlasıyla iş yapıyor oyun konusunda diyorsan evet götürebilir ekran kartı ağır oyunlara düşük geliyor ama sırf tets için oynadım orta düşükte oynuyorum yüksekten oynayan biri değilim arada oynarım zaten işlemcide aşırı zorlanma ve ısınma yok normal oynatıyor,İ5 basit bir işlemci olarak görülmemeli yeterlidir.

hocam masaüstündeki i5 ile kıyaslamamk lazım notebooktaki işlemciler o kadarda güçlü değil

misal defender virüs taraması yaptıyorum işlemci kullanımı %80leri vuruyor.

bf5de işlemci darboğaz yapabilir.
    Ben kendi işlemcimden örnek verdim bu biraz oyunların gelişimine bağlı ama 3 sene gideri var en az kaldıki bazı oyunları denedim üstesinden geliyor.Defender virüs taraması virüs programlarının kullnımı herbirine göre değişir bende karspeysky kullanıyorum o şekilde kullnmıyor en fazla %20-25 çıkıyor iniyor virüs olduğunda aşırı zorlandığında biraz daha kullnır işlemciyi o kadar.İşlemciyi %100 kullanacak oyun şu anda yok bunu ağır oyun açarak deneyebilirsin Bunları benim işlemcime göre konuşuyorum bu 1. nesil,bahsettiğimiz 4. nesil i5.İ5 dediğin oyunda dar boğaz yapmaz geçen sene crysis2,bf3',sniper ghost warrior'un bende yapmadığı gibi bu aralar hitman'in son çıkanını oynuyorum bayağı gider arkadaşın bütçesi ona yetiyorsa i7'ye zorlamasına gerek yok kaldıki ilerde çok rahat kendi çipsetine uygun i7 bir işlemciyle gerek duyduğu taktirde değişir,arkadaş oyunları detayda oynayan biriyse ekran kartı işlemciden çabuk düşebilir bende olduğu gibi şimdi ağır oyunları orta ve düşükte oynuyorum yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 30 Ocak 2014; 23:05:43 >

• i5 ve ssd'li olsun.
    gerçekten bak hem gereksiz aşırı performansa ve fazla ısıya sahip olacaksın.
    gtx 675mx ekran kartı, i7 ve ssd var benim makinede.
    işlemci kullanımını oyun modunda % 5 yapıyorum ısı birazCIK düşüyor ama fps aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 200 lira çok bir rakam değil i7 farkı için ben olsam i7 alırdım,

malum işler ters gider satarken i7lisinin fiyatı daha yüksek olur.

+üst düzey bir makine alırken olanın en iyisini almak her zaman iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Ben kendi işlemcimden örnek verdim bu biraz oyunların gelişimine bağlı ama 3 sene gideri var en az kaldıki bazı oyunları denedim üstesinden geliyor.Defender virüs taraması virüs programlarının kullnımı herbirine göre değişir bende karspeysky kullanıyorum o şekilde kullnmıyor en fazla %20-25 çıkıyor iniyor virüs olduğunda aşırı zorlandığında biraz daha kullnır işlemciyi o kadar.İşlemciyi %100 kullanacak oyun şu anda yok bunu ağır oyun açarak deneyebilirsin Bunları benim işlemcime göre konuşuyorum bu 1. nesil,bahsettiğimiz 4. nesil i5.İ5 dediğin oyunda dar boğaz yapmaz geçen sene crysis2,bf3',sniper ghost warrior'un bende yapmadığı gibi bu aralar hitman'in son çıkanını oynuyorum bayağı gider arkadaşın bütçesi ona yetiyorsa i7'ye zorlamasına gerek yok kaldıki ilerde çok rahat kendi çipsetine uygun i7 bir işlemciyle gerek duyduğu taktirde değişir,arkadaş oyunları detayda oynayan biriyse ekran kartı işlemciden çabuk düşebilir bende olduğu gibi şimdi ağır oyunları orta ve düşükte oynuyorum yetiyor.

hocam zaten 2.mesajda dedim tercihim i5den yana diye ama ilerde i5in önü karanlık,ssd sonrada alınır ama işlemci değişmiyor bunun için iyice düşünmek lazım

• Sıkıntı yok bütçe arkadaşa bağlı i7 alabirse i7 alsın tabiki ilerde uğraşmaz
  • http://www.sanalmarketim.com/msi-ge60-2oe294xtr-core-i74700mq-8gb-1tb-gtx765m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_51359/

arkadaşlar çok teşekkürler. bunu almaya karar verdim fakat ssd konusunda kararsızım sonradan takabilirmiyim. ssd si nerdr satılır ? sanırım msata olacakmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezer1578

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge60-2oe294xtr-core-i74700mq-8gb-1tb-gtx765m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_51359/

arkadaşlar çok teşekkürler. bunu almaya karar verdim fakat ssd konusunda kararsızım sonradan takabilirmiyim. ssd si nerdr satılır ? sanırım msata olacakmış.

size bi tavsiye daha vereyim almışkenn 17inch alın,benim gibi pişman olmayın.

ssd yi msata olarak alırsaniz soket bos direk takarsınız
    yada
    sata3 ssd alırsınız hddnin yerine takarsınız,hdd yi cdromun yerine takarsınız tabi cdromu kullanıyorsaniz mecburen msata almanız lazım yada cdrom u usb yaparsınız bilemedim sımdı

• quote:

Orijinalden alıntı: sezer1578

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge60-2oe294xtr-core-i74700mq-8gb-1tb-gtx765m-2gb-156-full-hd-freedos-hediyeli/p_51359/

hayırlı olsun hocam

hocam fiyat farkida çıkıyor.http://www.pcdepo.com/msi-ge70-2oe-205xtr-notebook-urun10703.html

killer wireless bulamadım varmı acaba ?

• meter90 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

Msata ssd alın sata3 destekli ssdler kadar performans verir aslında ssdnin içinde de msata vardır hdd yatağına oturması için ayrıca kasa yapılmıştır.Msata alın hdd'yi yerinden hiç oynatmayın mesela:

http://www.akakce.com/diger-bilgisayar-urunu/en-ucuz-kingston-120-gb-ssd-now-sms200s3-120g-msata-masaustu-bilgisayar-harddisk-fiyati,1746271.html
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam böyle mantıklı gözüküyor.

metinTaşçının tavsiyesini gözardı etme. bilgisayarda çok oyun oynayacak çok film seyredecekssen (ki bu durumda asıl tavsiyem MASAÜSTÜ olurdu ama illa dizüstü alacaksan) 17inçi tavsiye ederim. kesinlikle kucakta yav bu da çok byük demezsin. benim gçebe bir yaşantım var ondan dizüstü aldım yoksa gönlüm her daim masaüstünde.
    ve ssd'nin faydalarını saymakla bitiremem sana. hdd'den vazgeç ama ssd'den vazgeçme.
    nasıl yapılacağını takılacağını bahsetmiş arkadaşlar.
  • kuyuduzu kullanıcısına yanıt
    17 inch de karar kıldım. ssd yi de sonra takarım artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.