i5 750+MSI P55A G55'i Kingston 4Gb (2*2) ram ile kullanıyorum fakat işlemcim yandığı için şuan serviste büyük ihtimal birebir iade ya da para iadesi alacağım.
İşlemcimin yanması sebebiyle anakartımı hiç kullanmadım iade edebilirim sanırım? (Alalı 1 haftayı geçti ama kullanılmadı? )
Bunların yerine önerebileceğiniz ne gibi bir sistem olabilir?
AMD hiç kullanmadım bu sisteme karşılık geçmelimiyim sizce?
i5 750,amd nin en iyi 4 cekirdeklisinden de iyi bir işlemci. AMD daha cok x6 işlemcilere desteği,usb3 sata 3 gibi destekleri daha ucuza mal etmek için yapılan bir tercih. x4 965 ile i5 750 arasında cok az fark var. AMD de x4 965 olur karsılıgı i5 750 nin.
quote:
Orijinalden alıntı: HiqhWoltage
i5 750,amd nin en iyi 4 cekirdeklisinden de iyi bir işlemci. AMD daha cok x6 işlemcilere desteği,usb3 sata 3 gibi destekleri daha ucuza mal etmek için yapılan bir tercih. x4 965 ile i5 750 arasında cok az fark var. AMD de x4 965 olur karsılıgı i5 750 nin.
Geçsenizde performansta farkedecek birşey yok diyorsunuz yani ?
Eğer para iadesi alırsan, i5 750+p55a ya yakın performansı amd de daha ucuza alabilirsin 100tl kadar. Bunun dısında oc ile uğraşıyorsanda i5 750 daha iyi oc olur. TDP si daha düşük.
Peki MSI ile ilerde bir i7 e geçmek istesem anakartım yetersiz kalır mı?
Geçebileceğin en iyi işlemci i7 860. 2.8ghz o da. Daha iyisi için x6 destekli anakart gerekir. Ama 4 cekirdekli bir işlemcinin normal bir kullanıcıya yakın zamanda yetmeyeceğini hiç sanmıyorum. Her ne kadar geleceğe yönelik yatırıma önem versekte zaten 4 cekirtekli işlemci almakla geleceğe yatırım yapmıs oluyoruz.
Neden i7 870 ve ya 875K gibi işlemciler tercih edemeyeceğim? Anakartımda tam verim alamayacağım için mi?
"http://resim.donanimhaber.com/m_42986028/mpage_1/f_/key_//tm.htm" ve "http://resim.donanimhaber.com/m_43001708/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43001708" önceden bahsetmiştim özet geçeyim;
Bilgisayarımın boştayken aniden kapanmasıyla garantiye gönderdim ilk olarak anakartın sorunlu olduğu tespiti ile servise gönderildi. Bekledik 2 ay yapılamadı, iadesiyle başka bir anakart aldım. Çalışmadı, test edildi sonuç: İşlemcim yanmış 2 ay önce farkedilemeyen bir olay yeni anakartın takılmasıyla belli oldu...
Onlarda aynı şeyi söylediler "Tebrik ediyoruz işlemcisi yanan ilk müşterimiz sizsiniz"
i7 870 falanda var dimi tabi onlarıda alabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme