Şimdi Ara

i5 661. 105℃ ye ulasip kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İ5 661 li sistem var bilgisayarcidaydi bugün geldi. Pc ye programları kuruyordum . Corel programını kurarken çat diye gitti pc hata falan vermedi . Bende suphelendim açtım 2. Kez denerken görev yöneticisi ve speed fani açıp yük/ sıcaklık kontrolü yaptım yüklenirken . Yüklemenin bir kisminda işlemci kullanımı %10-30 arasında ve 60℃ de calisyordu. Sonlara doğru kullanım %80-90 larda seyretti ve 105℃ye ulaşıp kapandı yine. fanları kontrol ettim hepsi çalışıyor . Stok fan oc falanda yok. Ben termal macundan olduğunu düşünüyorum. Ama bilgisayarciyi aradığımda termal macunun söylendiği kadar etkisi yok , anakarttandir. gelip tekrar bakıma alalım dedi.

Sizce neden olmuş olabilir ? Bilgisayarciya vermeli miyim tekrar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bugatti1907 kullanıcısına yanıt
    Acaba stok fanı tam oturtmamış olabilirler mi?Bir kontrol edin bence.
  • Nasıl termal macunun etkisi olmaz ya?hocam bilgisayarcı sizi dürtüklemeye çalışıyor pentium d li sistemim 115 dereceye çıkıp kapanıyordu gittim 45 tl ye fan aldım içindeki gümüş tozlu termal macunu sürdüm o günden beri 65 dereceyi geçmedi.gidin iyisinden bir termal macun alın düşüşü görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Acaba stok fanı tam oturtmamış olabilirler mi?Bir kontrol edin bence.

Olabilir hocam hiç aklıma gelmemişti sağolun. Yarın sabah denerim bi.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanenes3

Nasıl termal macunun etkisi olmaz ya?hocam bilgisayarcı sizi dürtüklemeye çalışıyor pentium d li sistemim 115 dereceye çıkıp kapanıyordu gittim 45 tl ye fan aldım içindeki gümüş tozlu termal macunu sürdüm o günden beri 65 dereceyi geçmedi.gidin iyisinden bir termal macun alın düşüşü görün.

Bana da öyle geliyor. Bilgisayarcilara ne kadar guvenmesemde uğraşmak istemediğinden mecbur veriyorum. Dediğiniz gibi termal macun diye düşünüyorum . Ya termal macun ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tam oturmama bence. En iyisi gümüş tozlu macun mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: bugatti1907

quote:

Orijinalden alıntı: osmanenes3

Nasıl termal macunun etkisi olmaz ya?hocam bilgisayarcı sizi dürtüklemeye çalışıyor pentium d li sistemim 115 dereceye çıkıp kapanıyordu gittim 45 tl ye fan aldım içindeki gümüş tozlu termal macunu sürdüm o günden beri 65 dereceyi geçmedi.gidin iyisinden bir termal macun alın düşüşü görün.

Bana da öyle geliyor. Bilgisayarcilara ne kadar guvenmesemde uğraşmak istemediğinden mecbur veriyorum. Dediğiniz gibi termal macun diye düşünüyorum . Ya termal macun ya da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tam oturmama bence. En iyisi gümüş tozlu macun mu?

Termal macunları karşılaştıran bir inceleme vardı overclock ve soğutma bölümünde oraya bakın bi hocam.bilgisayarcıya vereceksiniz diyeceği şey senin anakart uçmuş yenisini takmak lazım diyecek.sonra kendi elindeki anakart ı satacak.zamanında bilgisayarcı mağduru olmuş biri olarak yazıyorum bu yorumu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.