Şimdi Ara

i5 4670k ve Asus Dual 1070 Darboğaz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle konu açmak hep saçmalık gelirdi ama nette yeterli kaynak bulamadığım için açmak durumunda kaldım. Peşinen özür dilerim.

Şuradaki: https://forum.donanimhaber.com/gtx1070-rx580-sorunsali--126352232
    konu neticesinde, 1070 almaya karar verdim. @Vjoldin adlı arkadaşın hatırlatması üzerine de bu konuyu açma gereği duydum.

Anakart: Gigabyte Z87X-UD3H
    İşlemci: i5 4670k
    Ram: Vengeance 16GB CL9 1600 mhz
    Soğutucu: Custom Sıvı soğutma

İşlemci ve Anakarta hiç OC yapmadım. İşlemcim veya anakartım Asus Dual 1070 için darboğaz oluşturur mu ? Oluşturursa bu sorunu nasıl çözerim? OC yapsam durumu kurtarır mı ? Yoksa işlemci ve ana kart değiştirmem mi gereklidir ?
    Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.

• İ5-4690K ile 1080 kullanan vardı darboğaz yapmadan tabi O.C halde. Ona göre bir tahmin yürütebilirsin. Forumdan biriydi hatırlarsam bulabilirsem konusunu pm atarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Londias -- 22 Mayıs 2017; 20:27:21 >
  • Hocam o konuda fikrimi belirtmiştim ancak hatırlatma olarak yeniden yazayım.
    quote:

1080p için çok pahalı kart almaya gerek yok.1000 serisi ile gelen kartlar gerçekten çok güçlü.Gtx 1060 veya dengi bir kart alın olsun bitsin.Benim Gtx 660 bile hala canavar gibi oyun oynatıyor.

İyi bir işlemciniz var ancak yine de ben olsam 1070 gibi bir kartı o işlemciye takmazdım.Oc yapmanız gerekecek.Ki normalde çoğunlukla tam yük altında çalışacak işlemciniz iyice ısınacak.Ses çıkarmasını önleyerek soğutmak da ayrı dert.Tercih sizin.Ha illa takacam diyorsanız çok performans kaybı yaşamazsınız.Çoğu oyunda hissedilir fark olmaz.Çünkü zaten 60 FPS üstü alacaksınız.Bazı oyunlarda nispeten daha düşük fps alacaksınız ama yine kuvvetle muhtemel 60 fps üstü olacak.
    Şöyle de bir komiklik var.Siz şimdi 1070'i takacaksınız sisteme.Her şey güzel zaten 60 fps üstü alacaksınız her oyunda.Bir kaç sene sonra işlemci ve ekran kartına daha çok yüklenen oyunlar çıkacak.Siz "ilerde detay kısmam ehehe" diyerek şimdiden aldığınız kartı limitte performans veren bir işlemciye taktığınız için darboğaz var ise ilerde iyice artacak, şimdi yok ise bile ilerde oluşacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Londias

İ5-4690K ile 1080 kullanan vardı darboğaz yapmadan tabi O.C halde. Ona göre bir tahmin yürütebilirsin. Forumdan biriydi hatırlarsam bulabilirsem konusunu pm atarım.

Bende OC yapsam 1070 için yeterli olur o zaman. Hatırlayınca söylerseniz sevinirim bende iletişime geçerim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Hocam o konuda fikrimi belirtmiştim ancak hatırlatma olarak yeniden yazayım.
    quote:

1080p için çok pahalı kart almaya gerek yok.1000 serisi ile gelen kartlar gerçekten çok güçlü.Gtx 1060 veya dengi bir kart alın olsun bitsin.Benim Gtx 660 bile hala canavar gibi oyun oynatıyor.

İyi bir işlemciniz var ancak yine de ben olsam 1070 gibi bir kartı o işlemciye takmazdım.Oc yapmanız gerekecek.Ki normalde çoğunlukla tam yük altında çalışacak işlemciniz iyice ısınacak.Ses çıkarmasını önleyerek soğutmak da ayrı dert.Tercih sizin.Ha illa takacam diyorsanız çok performans kaybı yaşamazsınız.Çoğu oyunda hissedilir fark olmaz.Çünkü zaten 60 FPS üstü alacaksınız.Bazı oyunlarda nispeten daha düşük fps alacaksınız ama yine kuvvetle muhtemel 60 fps üstü olacak.
    Şöyle de bir komiklik var.Siz şimdi 1070'i takacaksınız sisteme.Her şey güzel zaten 60 fps üstü alacaksınız her oyunda.Bir kaç sene sonra işlemci ve ekran kartına daha çok yüklenen oyunlar çıkacak.Siz "ilerde detay kısmam ehehe" diyerek şimdiden aldığınız kartı limitte performans veren bir işlemciye taktığınız için darboğaz var ise ilerde iyice artacak, şimdi yok ise bile ilerde oluşacak

1070 alma isteğim sadece (büyük ihtimal son sistem update'im) olacak o yüzden. Yani bu ekran kartından sonra pc yi güncelleyemeyeceğim. O yüzden 1070 uzun süre idare eder (gittiği yere kadar artık)
    İşlemcinin soğutmasını düşünmüyorum 240mm radyatörlü sıvı soğutma var pek problem teşkil etmez diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
    60fps sabit oynasam yeter çünkü ötesini göremeyeceğim, çünkü monitör 60hz.
    İlerisi içinde ne diyeyim nasip artık, şuan bütçem sadece ekran kartı almaya yetecek kadar var o da zorlayarak. Gönül isterdi ki bir de işlemciyi yükselt ama nerdeeee...

• 240mm radyatörle soğutabilirsiniz

Eğer dediğiniz gibi yaparsanız benchmark sonuçlarını merakla bekliyorum.Önemli bir test olacak bizim için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

240mm radyatörle soğutabilirsiniz

Eğer dediğiniz gibi yaparsanız benchmark sonuçlarını merakla bekliyorum.Önemli bir test olacak bizim için.

Sistemi hallettiğim zaman onuda paylaşırım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6700k gtx 1070 gigabyte gaming 7
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar gtx1070 darboğaz yapıyormu i5 4670k'ya ? Almayı düşünüyorum ama darboğaz konusu kafamı karıştırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sly_Owl

Merhabalar gtx1070 darboğaz yapıyormu i5 4670k'ya ? Almayı düşünüyorum ama darboğaz konusu kafamı karıştırdı.

Merhaba,
    Stok halde çok nadir bir kaç güncel oyunda işlemci kullanımı %100 oluyordu (Battle 1, Rise Of Thomb Rider), arada bir takılıyordu falan. Şuan overclock ile 4 ghz'e çektim işlemciyi kullanımın %100 olduğu zamanlar oluyor ama takılma vs yok.
    Sıcaklıkta 60 olmadı hiç, 50-59 arası dolaşıyor. (Custom sıvı soğutma ile.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.