Şimdi Ara

i5 4210H seçerek hatamı ettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yıl Ocak ayında Acer V nitro 17,3 inç model bir notebook aldım. Dolar o sırada 3 sularında gezdiğinden bütçemide sonuna kadar zorlayarak biraz eski kalan donanımlı olarak bu modeli tercih ettim.

Malesef bazı konularda hiç memnun kalamasam da (gördüğüm en kötü 5400rpm disk ile geldi ) en büyük dert işlemci oldu.

2016-17 de notebook da olsa çift çekirdekli bir model seçerek hata yaptığımı düşünüyorum. Oyunlar da donma, takılma ve düşük fps'e kitlenmeler, Adobe ürünlerin de bildiğin kasım kasım kasılmalar (PS,Premier) , render yaparken de kol saatime bakmaktan gına geldi.

Bir diğer sorun ise 47W TDP değerine sahip. Gördüğüm en yüksek notebook TDP değerinin sahip olduğum makina da olması da can sıkıcı. Alırken tamamen oyun oynayacağımdan tek çekirdek performansına bakmıştım. GTX860M (maxwell olan) ile iyi bir ikili olacağını düşünüyordum.

Gel gelelim daha aldığım ilk günlerde bile sıcaklık 82-85 dereceleri görüyordu. Şu sıralar 97-98 bandına kadar çıktı.

CPU 90 dereceyi geçince 1,8 ghz ye kadar frekansı düşürüyor. Bu da oyunlarda darboğaz yaratıyor. Render alırkende tahmini süre giderek uzuyor haliyle. Bu hafta iyi bir termal macun ile bu meseleyi kısmen çözmek istiyorum.

Yine de 4xxx serisinden olması, 47W TDP ye sahip olması, buna rağmen çift çekirdekli olması hep içimde bir pişmanlık hissi yaratıyor. Acaba gerçekten hatamı ettim?

Konu biraz içimi dökmek gibi oldu, gece gece saçmaladıysam affınıza sığınırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Her sene daha iyisi çıkıyor. Geçen sene alınan bu sene yeterli gelmiyor bazen. Laptopların çoğunda oyun oynarken ısınma problemi oluyor. Güzel bir temizlik ve mazun yenileme ısınmayı eazaltır. Birde notebook soğutucu ile kullanmanı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.