Şimdi Ara

i5 3570k CPU Hızı Sabit Değil? [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, işlemci hızım genellikle 1.6 GHz'de oluyor, bu durum normal midir ? Boşta olduğu için mi ? Sürekli sabit 3.4 GHz verebilir miyim yada oyunda kendisi artacak mıdır ? Birde i5 3570k'da Turbo modu nasıl çalıştırılıyor, voltaj değişmeden 3.9 GHz'a kadar çıktığını duymuştum. Bu konu da çok yeniyim, yardımcı olursanız sevinirim.

i5 3570k CPU Hızı Sabit Değil? [Çözüldü]

Birde şunu merak ediyorum yukarıdaki resimde i5'in logosu olması gerekirken "Intel Inside" logosu var ve Package kısmı boş. Neden böyle ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RainyDream -- 25 Eylül 2012; 2:26:02 >

• Kendim cevaplamışım gibi olacak ama şimdi AIDA64 programı ile sistem kararlılık testini uyguladım. Tüm çekirdeklerden 3.4 GHz tam verim aldım. Testi durdurduğumda hız tekrar 1.6 GHz'e indi. Tasarruf amaçlı böyle oluyor sanırım.

2. sorumla ilgili olarak, AIDA64 CPUID'de olması gerektiği gibi göründü. CPU-Z programında neden öyle görünüyor anlamadım.

Son olarak, turbo boost otomatik oluyormuş sanırım ancak bende olmadı. Bunun hakkında detaylı bilgisi olan var mı ? Overclock ile voltaj değerleriyle oynamadan az da olsa hızı arttırsam güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RainyDream

Kendim cevaplamışım gibi olacak ama şimdi AIDA64 programı ile sistem kararlılık testini uyguladım. Tüm çekirdeklerden 3.4 GHz tam verim aldım. Testi durdurduğumda hız tekrar 1.6 GHz'e indi. Tasarruf amaçlı böyle oluyor sanırım.

2. sorumla ilgili olarak, AIDA64 CPUID'de olması gerektiği gibi göründü. CPU-Z programında neden öyle görünüyor anlamadım.

Son olarak, turbo boost otomatik oluyormuş sanırım ancak bende olmadı. Bunun hakkında detaylı bilgisi olan var mı ? Overclock ile voltaj değerleriyle oynamadan az da olsa hızı arttırsam güzel olurdu.

http://www.scroll.com.tr/intel-sayfa/turbo-boost-nedir-nasil-calisir/

Şuna Bir Bak .

• quote:

Orijinalden alıntı: IQRI

quote:

Orijinalden alıntı: RainyDream

Kendim cevaplamışım gibi olacak ama şimdi AIDA64 programı ile sistem kararlılık testini uyguladım. Tüm çekirdeklerden 3.4 GHz tam verim aldım. Testi durdurduğumda hız tekrar 1.6 GHz'e indi. Tasarruf amaçlı böyle oluyor sanırım.

http://www.scroll.com.tr/intel-sayfa/turbo-boost-nedir-nasil-calisir/

Şuna Bir Bak .

Teşekkürler, yardımcı oldu. Şuan "Enerji Tasarrufu" yazıyor.

CPU-Z programının son sürümünü yükleyince bahsettiğim sorun da düzeldi. Başka sorunum kalmadı, iyi geceler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 tek çekirdek gözüküyor?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.