Şimdi Ara

i5 2500k vs i5 3570k ~ gtx 560 vs. 7850

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi hangisi neden iyi farkları neler burada son verelim. ekstra olarak anakart asrock asus msı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PiToN- -- 30 Mayıs 2012; 18:44:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3570k 7850 anakart olarakta asrock
  • direk söylersek bende onu söylerim maliyet önemli

• kardeşim sen maaliyet belirtmemişsinki direk parçaları vermişsin o zaman 2500k+gtx560
  • HD 7850 tabikide daha iyi.
    HD 7850 vs 560 TI

İşlemci konusunda ikiside olur fark etmez oyunda alacağın performans aynı olacak 2500K alabilirsin

• aslında detay istedim neden bu parça arada ne kadar fark var gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: -PiToN-

aslında detay istedim neden bu parça arada ne kadar fark var gibi...

Verdiğim test aslında en açıklayıcısı performans farkı ortada arada ortalama 70 TL fark var değermi dersen değer.
    Daha yeni daha az güç tüketiyor 28 nm

HD 7850 vs 560 TI (Tıkla)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 30 Mayıs 2012; 19:30:28 >

• @Ali277 Verdiğin sonuçlar açıklayıcı işlemci için ne düşünüyorsun ve anakart karşılaştırmalı ekran kartına benzer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PiToN- -- 30 Mayıs 2012; 19:40:10 >
  • Makul derecede overclok yapacaksan Asrock Z77 Pro 3 veya extreme 4 alabilirsin bu kartlar gayet iyi.

İşlemci konusunda oyun bakımından çok etkilemez işlemci bir yere kadar performans artışı sağlıyor.
    2500K ile 3570K arasında oyunlarda farkı anlamazsın hissetmezsin bile fps proğramlarına bakmadan.

Şu testleri incele yine ama 3570k yok abisi 3770k var

http://www.anandtech.com/show/5626/ivy-bridge-preview-core-i7-3770k/9

Bunlar stock hızlar zaten oc proğramları ile tek düğme ile 4-4.2 ghz gibi değerlerde zorlamadan kullanırsın işlemciyi o testtekilerin hepsini geçersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 30 Mayıs 2012; 19:49:12 >

• MSI Z77A-G43
    İ5 2500K
    7850

Ben zaten bunları alacağım sence iyi seçim mi
  • Gayet iyi ve yerinde .
    Çok inceleme kafanı karıştırma seçtiğin parçaları bende düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ali277

quote:

aslında detay istedim neden bu parça arada ne kadar fark var gibi...

Verdiğim test aslında en açıklayıcısı performans farkı ortada arada ortalama 70 TL fark var değermi dersen değer.
    Daha yeni daha az güç tüketiyor 28 nm

HD 7850 vs 560 TI (Tıkla)

teste göre Battlefield 3 oynayacaksan GTX alırsın gerisi için 7850 nedeni belirsiz

fiyat önemsiz olsaydı Kepler'li GTX6** serisi derdim. Radeon daha önce kullanmadığım için bilemeyeceğim ama nVidia driver'larını sık sık yeniliyor ve performans çok artıyor. ona göre düşün.

i5 3*** serisi tek geçerim. Ivy Bridge muhteşem. O.c.siz bile daha hızlı ama biraz fazla ısınıyor diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali277

Makul derecede overclok yapacaksan Asrock Z77 Pro 3 veya extreme 4 alabilirsin bu kartlar gayet iyi.

İşlemci konusunda oyun bakımından çok etkilemez işlemci bir yere kadar performans artışı sağlıyor.
    2500K ile 3570K arasında oyunlarda farkı anlamazsın hissetmezsin bile fps proğramlarına bakmadan.

Şu testleri incele yine ama 3570k yok abisi 3770k var

http://www.anandtech.com/show/5626/ivy-bridge-preview-core-i7-3770k/9

Bunlar stock hızlar zaten oc proğramları ile tek düğme ile 4-4.2 ghz gibi değerlerde zorlamadan kullanırsın işlemciyi o testtekilerin hepsini geçersin

Abi ben 3770 in k sız modelini alcam o nasıl

• Overclok yapmayacaksan al sorun olmaz ama oyun için 3570k ve 2500k üstüne çıkma
  • quote:

MSI Z77A-G43
    İ5 2500K
    7850

Ben zaten bunları alacağım sence iyi seçim mi

2500k alacaksan z68 al. z77 alacaksan 3. nesil bi işlemci al. z77'lerdeki çoğu fonsiyon işlemciler tarafından sağlanır. usb3 lü ve mümkünse gen3 lü bir z68 alırsan yeterli olur. ayrıca 2. nesil 3. nesile göre daha az ısınıyor. bence ivy bridge sadece çeşitlilik açısından ve dahili gpu açısından faydalı oldu.
  • 3570K + HD 7850
  • Aslında i5 3570k alacaktım hem ısı sorunu hemde arada fark yok biraz daha pahalı ben o işlemciye göre seçmiştim overlock yapmam

• beyler ben 3000 lira (biraz üstü weya altı olabilir) oyun için pc alcam ne önerirsiniz
  • merhaba,yeni kasa topluorum gelecek ay alacağım.overclock yapacağım bende.
    2500K ile 3570K arasında karasızdım ama ısı sorunu ve o/c konusunda başarısız olduğu için ivy den vazgeçtim.2500k alacağım.

ekran kartı konusunda amd mı yoksa nvdia mı alsam kararsızdım.ama hd 78xx serisi ağır basıyordu.F/p olarakta üzerine yok.
    sanırım hd 7870 alacağım saphire o/c versiyonu çok iyi.teknobiyotik te var.
    http://www.teknobiyotik.com/sapphire-ati-hd7870-ghz-oc-edition-2gb-ddr5-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti-11199-03-40g.html
    o/c olmuş hali ile safkan 7950 performansı sunuyor.

Anakart olarak sanırım ASRock alacağım bende.Fatal1ty Z77 Professional olanı gözüme kestirdim.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5188

ssd ve sağlam bir full tower kasa ve tabi iyi bir bellek ile alın size yeni nesil canavar oyun pc si :)

• Maliyetini söyleseydin çok kolay öyle yapmak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.