Şimdi Ara

i5 2500K @ 4.2GHz ile GTX1070 (980Upgrade)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anlık olarak i5 2500K ve GTX980 kullanıcısıyım 4.2 GHz de kart da OClu biçimde kullanıyorum ve en ufak bir darboğaz ile karşılaşmadan oynuyorum. Yakın zamanda çıkacak olan GTX1070 e geçiş yapacağım. 980 i beslediğim özellikler ile 1070 i de besleyebilir miyim?

1070, Titan X seviyesinde olacaksa işlemci değişimine veyhaut 5.0 GHz sınırlarını zorlamam gerekecek. Nedir düşünceleriniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence rahatlıkla yeticektir.
  • 980 den 1070 e geçmeni tavsiye etmem para israfı geleceksen 1080 e geç karıştırılan bir nokta var 1070 titan X den daha güçlü degil sadece daha hızlı herkes TITAN X ile 1070 aynı olacak sanıyor ama öyle birşey imkansız sadece daha hızlı araştırırsan ne demek istedigimi anlarsın

• 1070'e geçmek gereksiz bence ve işlemciyi daha fazla zorlama darboğaz yapmaz zaten.Ayrıyetten 980i besleyen psu 1070i de besler dert etme

• İşlemciye yapabildiğin kadar o.c yapman iyi olacaktır.

1070 / 980 veri tablosuna bakman yerinde olur;

i5 2500K @ 4.2GHz ile GTX1070 (980Upgrade)
  • Yaklaşık 2 TFLOP'luk bir upgrade bence pek gereksiz gibi değil. Şu tablonun bir sene sonraki versiyonunu da düşününce aslında bir - iki sene sonra 980'in yüzüne bakılacağını düşünmüyorum.
    En azından hala para ederken satıp 1070 upgrade yapmayı mantıklı bulmuştum. Belki de dediğiniz gibi beklemek en doğrusudur.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Tabloda da gösterilen değerlere bakılınca da zaten 980Ti-TitanX arası olacağı görülüyor. Ciddi bir sıçrama 970'ten sonra X7X serisinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RYZEN 5 4500U vs CORE İ5 1135G7
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski kartı bana versene
  • Çok saçma olur o upgrade. Paranıza yazık. Mesela hangi oyunda yetmiyorda elran kartınızı değiltirmek istiyorsunuz ? Gtx980 in yetmediği oyun yok henüz ultra ve 1080p de.onun yerine paranızı bir köşeye koyup volta felan bekleyin. 5-10 fps için ekstra 1000 tl vermek çok gereksiz

• House M.D. kullanıcısına yanıt
    Dostum 5-10 FPS lerden bahsetmiyoruz. Aradaki fark 2 TFLOPS. Bunu şöyle açıklayabilirim. PS4'ün toplam grafik gücü 1.84 TFLOPS. Yani aradaki fark ciddi ve kartın getirdiği yenilikler eskilerini maziye kazıyacak düzeyde. En azından hala para ederken satmak ve yenisine terfi etmek daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Bundan 2 Sene sonra GDDR5X teknolojisi 100 liralık kartta bile olunca insanlar GDDR5'li bir kart almaktan kaçınacaklar haliyle. Bunun 980'i, 970'i yok.
  • Değerini verdiğiniz sürece neden olmasın
  • Grafik İşlemci: Nvidia, Bellek: 2 GB, GDDR5, Bellek Arabirimi: 128 Bit, DVI, HDMI, Display Port, Yapı: PCI-Express
  • Gtx 970 fena cortladı ya , 1400 liralık kart 1070 ile çöp olucak resmen.. 970 ile 1070 arasındaki fark 970 ile 770 arasındaki farktan fazla olucak sanırım. Kartı alalı daha 1 sene oldu hemen çöp olmasına üzüldüm

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    Pascal Ve Polaris Alirken Mimariden Once Nm Cok Onemli Nvidia 3 Boyutlu Transistor Kullaniyor Ve AMD 3 Boyutlu Transistor Kullaniyor 1070 Almak istiyorsaniz Ondan Sonra Biraz Upgrade Yapmayin Degmez R9 490X Almak isteyenler icinde Gecerli Nvdia Olsun AMD Olsun Kendi Eski Modellerine Gore Performans Olarak Buyuk Fark Acicaklar Nm Sayesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 25 Mayıs 2016; 12:17:14 >
  • Redshift kullanıcısına yanıt
    Nasil cop oldu anlatir misiniz? Kart yeni cikan kartlari görünce tribe girip performansini mi dusurdu? Kart 100 fps verirken 80 mi vermeye basladi?
    Sizin kafada insalari boyle boyle öpüyor iste. Elinizdekini degersiz hissettirip gel bakalim daha iyisini yaptik gel al diyorlar.

Ayrica bu tablo sanki surprizmis gibi gorenler var. Teknolojinin kanunu bu zaten. Daha neyin tribini yasiyorsunuz ki?

• Gtx1070 çıktığında gtx970in nasıl çöpleştiridğini kendin seyredersin artık. Kartlık bi durum değil firmalık bi durum bu sen olayı yanlış anlamışın

- iki kart arasında performans farkı ne kadar fazla olursa o kadar eskiticekler kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 25 Mayıs 2016; 14:16:54 >
    Copunuze talibim oyleyse.

Her sene aynı muhabbet hemen eski seri kartlara ölücülük yapın ben bıktım artık yeni seri bir kart çıktı diye eski seri bir kart çöp olmaz habire atıp tutun
  • Tabi .. Hemen gönderiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

Dostum 5-10 FPS lerden bahsetmiyoruz. Aradaki fark 2 TFLOPS. Bunu şöyle açıklayabilirim. PS4'ün toplam grafik gücü 1.84 TFLOPS. Yani aradaki fark ciddi ve kartın getirdiği yenilikler eskilerini maziye kazıyacak düzeyde. En azından hala para ederken satmak ve yenisine terfi etmek daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Bundan 2 Sene sonra GDDR5X teknolojisi 100 liralık kartta bile olunca insanlar GDDR5'li bir kart almaktan kaçınacaklar haliyle. Bunun 980'i, 970'i yok.

Keşke dediğin gibi olsaydı da o kağıt üzerindeki performans pratiğe yansısaydı. Şöyle düşünebilirsiniz araba markalarının sitelerindeki yakıt tüketimi hiçbir zaman gerçek hayattakiyle uyuşmuyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.