Şimdi Ara

i5 10400f RTX 3060 FPS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam herkese iyi günler dilerim. Sorunum şu 16 GB RAM i5 10400F RTX 3060'lı PC'm var LoL ve Valorant oynarken düşük FPS almaya başladım. Örneğin; Valorant oynarken 150-200 FPS alıyorum düşük ayarda. Fakat aynı oyunu oynarken RTX 2060'ı olan arkadaşım 250 ila 280 arası aldığını söyledi. İşlemcisi de i7 6700K olması lazım. LoL'de ise durum daha saçma ben gene 200 150 arası FPS alırken abimin GTX 950 Ryzen 5 3600'lu PC'si daha yüksek FPS veriyor. benim PC'den oynarken Görev Yöneticisini açıp baktım ekran kartı kullanımı yüzde 34 35 civarı iken işlemci kullanımı 68 70 küsürlerde oluyor ekran görüntüsünü de ekleyeceğim. Sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar? Çift monitör kullanıyorum o yüzden de oluyor olabilir mi?

i5 10400f RTX 3060 FPS SORUNU

• Benzer sorunu ben de pubg ve satisfactoryde yaşıyorum. Çift monitör var bende de biri 1440p diğeri 1080p.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı işlemciyi gtx 760 ekran kartıyla kullanıyorum. Orta ayarlarda dota2 140-150fps, csgo 150-200 arası fps veriyor. Monitörüm 75hz uyumlu ama genelde 60hz kullandığım için fpsmax 60 sabitleyip oynuyorum.
    Geçen vatan indirimlerinden yeni ekran kartı alsam bu sorunu yaşar mıyım diyordum senin konun ile yaşayacağımı anlamış oldum

• sanırım darboğaz sorunu yaşıyorum ondan böyle yapıyor oyunun grafiğini orta ayardan en yükseğe aldım fps arttı :D https://pc-builds.com/bottleneck-calculator sitesinden de ekipmanları girip test ettim işlemci ekran kartı için zayıf diye geri dönüş verdi yüksek ihtimal darboğaz oluyor dediğim gibi

• O Cpu ve Gpu ile darboğaz oluşmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.