Şimdi Ara

i5 10400f hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu arada 10. nesil İntel işlemci kullanacaksanız sakın stok fanla kullanmayın. Malesef 10. nesiller için stok fan hiçbir şekilde yeterli değil tecrübe ile sabittir. Uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Bu arada 10. nesil İntel işlemci kullanacaksanız sakın stok fanla kullanmayın. Malesef 10. nesiller için stok fan hiçbir şekilde yeterli değil tecrübe ile sabittir. Uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu alın.
    ben çok aşırı oyun oynayan biri değilim. yine de yetmez mi?
  • neyseneya kullanıcısına yanıt
    Çok aşırı oyun oynayan biri değilseniz stok fan da yeter hocam. Arada sırada oyun oynarım sıcaklığı çok fazla takmam derseniz kullanın tabiki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakuraiTomoki

Çok aşırı oyun oynayan biri değilseniz stok fan da yeter hocam. Arada sırada oyun oynarım sıcaklığı çok fazla takmam derseniz kullanın tabiki.
    eyw
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyseneya

bildiğim kadarıyla 3600xt de çok uygun fiyatlı olmayacak.

Alıntıları Göster
    Hocam bakın ben intel kullanıyorum size Ryzen öneriyorum ozaman 3600 alın , takın 3600mhz ramleri keyfinize bakın =)

i5 10400f hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konan17 -- 22 Haziran 2020; 21:43:49 >

• konan17 K kullanıcısına yanıt
    Okadar masraf edip oc li 1600af almak..

Olacak 10400 + 2666 ram kombinasyonları ekstra ayar timing kasılmazsa, kasılırsada 3600e yetişmek için uğraşılacak.. En iyisi i3 hariç z490 1200tl civarı satılan ucuz bordlardan ve en az 3200cl16 veya ucuz alternatif 3600cl18 almak.. Yoksa intelin anlamı kalmıyor.

Tabi gene ram oc vs kasacak olan micron e die , hynix c die veya samsung b die falan kovalayabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Haziran 2020; 22:7:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: konan17

Hocam bakın ben intel kullanıyorum size Ryzen öneriyorum ozaman 3600 alın , takın 3600mhz ramleri keyfinize bakın =)

Alıntıları Göster
    sağol kardeşim, ryzen düşünmüyorum.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Ben de çok yakın olmayan zamanda bir kasa toplamayı düşünüyorum ve aklımda 10700f+z490 mı yoksa 3700x+x570 mi ikilemi var.Sizce hangisi daha mantıklı yayın+oyun için ?
  • Red Down R kullanıcısına yanıt
    Yaptiginiz tercih ekran kartini etkilemeyecekse 10700f + Z490 ile devam edin. Mesela 10700f ile RTX 2060 super alacaksaniz ama 3700x ile 2070 Super alacaksaniz ekran kartina abanmayi tercih edin.
    10700f+z490

Uygun bulursan 3900x (fiyat yakın olursa 10700f ile fark 300-400tl bile olsa 3900x senin için daha iyi olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 22 Haziran 2020; 23:47:17 >
  • Teşekkür ederim.Ekran kartını etkilemeyecek o yüzden 10700f+z490 olur muhtemelen yani inşallah :) iyi geceler.

Edit:Hocam olabilir dediğiniz gibi ben alana kadar 3900x ucuzlarsa oraya da yönelebilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Down -- 22 Haziran 2020; 23:51:27 >
    10700F+z490 uzun vadeli bir yatırım olur. Turbo frekanslarını verimli kullanabilmek için orta kaliteli bir hava soğutma ihtiyacınız olacağını unutmayın. Bir kaç test izlemiştim stok soğutucu hakkını tam veremiyor ne yazık ki.

• konan17 K kullanıcısına yanıt
    Hocam arctic 34 esports duo yeterli olur diye düşünüyorum.Fiyat performans konusunda çok iyi bir konumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red Down

Hocam arctic 34 esports duo yeterli olur diye düşünüyorum.Fiyat performans konusunda çok iyi bir konumda.
    İşlemcinin işlem kapasitesi gerçekten çok fazla.Tam yük testlerinde ısıdan dolayı frekans kısacaktır büyük ihtimal fakat günümüz oyunlarında tam yükte kullanmanız imkansız zaten bu işlemciyi dolayısı ile tam performansını alarak oyun oynayabilirsiniz bahsettiğiniz soğutucu ile.

• Ryzen almak daha iyi. 10400f'nin tam gücünü görmen için z490 anakart lazım ama üst seviye anakarta bütçe odaklı işlemci takmak saçma geliyor. Bütçe odaklı B460 ve H410'a takarsan Ryzen 3300x'in bile gerisinde kalıyor oyun performansında. Çünkü düşük RAM hızı bu işlemcileri boğuyor, aynı Ryzen gibi. Ama B460 ve H410'da hız aşırtma yok yani RAM hızını yükselemiyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.