i3 8100 + gtx 1050 TI ya da gtx 1060 3gb (henüz hangisi gelecegi belli degil)için sistem önerisi alabilir miyim arkadaşlar. Bütçem kısıtlı olduğu için fiyat/performans maximum düzeyde tutarsanız sevinirim.
Bir de, laptopumda 1TB sata var.Bunu masaustu icin kullanmak istesem bana kaca mal olur?Sanırım dönüştürücü gerekiyor. Satalar 200tl den baslıyor.Donusturucu almama değer mi?Yoksa SSD alıp ona sistemi kurup laptop hdd sini harici hard disk olarak mı kullanayım?
Mümkün olursa anakart ve işlemciyi aynı siteden alıp montajlı almak istiyorum.Bu konuda vatan iyi midir?
- 1tb hdd için şu ürünü alıp kasaya takabilirsin diye düşünüyorum. videoları incele istersen emin değilim.. ssd alabiliyorsan daha iyi olur elbet. bütçene bağlı..
www.hepsiburada.com
LogiLink AD0011 2.5" - 3.5" HDD Kasa Montaj Kiti Fiyatı
-monitörü 1080p çok rahat kaldırırsın ben yakında 4k tv bağlayacağım 1050ti sisteme. bütçene bağlı olarak ekran paneline(TN veya IPS) Hz değerine ve ms değerlerine bak. kullanıcı yorumları da önemli bu konuda.
Merhaba.Tavsiye ettiğiniz kartın 1151 pin i var mıdır?Yazmamışlar yolladığınız linkte.i3 8100 takılır mı?Bir de RAM in soğutuculu olması ne kadar iyi birşeydir?Soğutucusuz daha düşük fiyata ramler de var.Linkler için teşekkürler
torkema61
kullanıcısına yanıt
SSD ye bütçem ucu ucuna yetiyor.Ama 120gb SSD HDD olmadan bana yetersiz gelir o yüzden bir şekilde HDD işini halletmem gerekiyor.Videolara bakacağım teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: fightclubtr
Merhaba.Tavsiye ettiğiniz kartın 1151 pin i var mıdır?Yazmamışlar yolladığınız linkte.i3 8100 takılır mı?Bir de RAM in soğutuculu olması ne kadar iyi birşeydir?Soğutucusuz daha düşük fiyata ramler de var.Linkler için teşekkürler
Alıntıları Göster
Merhaba kardeşim.. linkteki anakart direk 8. nesil işlemciler için zaten.. 6. ve 7. nesil işlemci istesen de takamazsın.. çünkü desteklemiyor.. :) evet, i3 8100 işlemci takabilirsn bu anakarta.. RAM'in soğutuculu olması iyi bir şeydir.. rahatça O.C. da yapabilirsin.. ısınmaz, serin çalışır, mavi ekran vermez ısınmadan dolayı.. tavsiye ederim yani.. evet, var.. ancak onlar hem performans, hem kalite bakımından biraz daha düşüktür.. ayrıca soğutuculu RAM'lerin avantajlarına sahip değildirler.. fazla para vermek istemiyorsan RAM'e, 2. elden (forumdan değil) 350 - 380 lira arası gayet güzel soğutuculu, fatura ve garantili RAM'ler de bulabilirsin..
Merhaba kardeşim.. linkteki anakart direk 8. nesil işlemciler için zaten.. 6. ve 7. nesil işlemci istesen de takamazsın.. çünkü desteklemiyor.. :) evet, i3 8100 işlemci takabilirsn bu anakarta.. RAM'in soğutuculu olması iyi bir şeydir.. rahatça O.C. da yapabilirsin.. ısınmaz, serin çalışır, mavi ekran vermez ısınmadan dolayı.. tavsiye ederim yani.. evet, var.. ancak onlar hem performans, hem kalite bakımından biraz daha düşüktür.. ayrıca soğutuculu RAM'lerin avantajlarına sahip değildirler.. fazla para vermek istemiyorsan RAM'e, 2. elden (forumdan değil) 350 - 380 lira arası gayet güzel soğutuculu, fatura ve garantili RAM'ler de bulabilirsin..
Ramlere oc hakkında: i3 8100 2400 mhz ye kadar ram desteklediği yazıyor.Ramları overclocklamanın bir faydası oluyor mu?
Alıntıları Göster
Evet, kısmen faydası olacaktır kardeşim.. uygulamalar daha çabuk tepki verecektir.. daha hızlı açılıp kapanacaktır.. ayrıca soğutucu olursa, O.C. da yapsan fazla ısınmaz, staibl çalışmaya devam eder..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme