Şimdi Ara

## İ3 330M ISI SONUCU FREKANS DÜŞÜŞÜ - ACER 5820tg (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • biz tüketici mahkemesine gidip karar çıkartmadıkça bizi ipleyeceklerini sanmıyorum. bu ne vurdumduymazlık anlamadım. bariz ortada bir sorun var ve hiçbir mantık ve açıklması yok.. rezillik....
  • Valla benim aldığım fiyata alsanız içim yanmayacak da biri 1300 öteki 1500 vermiş ya püü size
    İnşallah gerekli ilgiyi gösterirler ya. Pazartesi tekrar mail atıcam Acer ve Arenaya. Cuma henüz Arenaya ulaşmamıştı cihaz. bimeks önce merkezine gönderiyormuş da onlar arenaya mı artık acer a mı gönderiyor ben ikisine de mail atayım böyle böyle işlemcinin değiştirilmesi ilk talebimdir üst modelle diye. i370m olsa bari. Bu arada başka model i330m kullanan laptoplarda da aynı sorun var mı acaba ya. flash belleğimle gidip bimekste filan test etsem mi napsam wprime bi yanda coretemp bi yanda :D yanıyomuş laptop




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    quote:

    Orijinalden alıntı: jasonn123

    arkadaşım bimeksten exper bi makine aldı i3 işlemcili yarın gelecek kısmetse.ben onda bir deneyim bakiyim onda ısınınca frekans düşecek mi.yarın yazarım gene buraya.bir fikir edinmiş olursunuz


    Eyvallah, çok iyi olur teşekkürler. ama aynı modelse tabi işlemci. i330m olmalı.


    BİR RİCA
    Hatta forumda onlarca olduğunu tahmin ediyorum core i3 330m işlemcili laptop kullanan arkadaşlar, wprime95 programı ile 10dk kadar en fazla işlemciyi kastırıp , işlemci ısı ve frekansını core temp vb. programla kontrol edebilir mi ? Herhangi marka olabilir.





    i3 370m modeliymiş dedigim bilgisayar.yaklaşık 10-15 dk işlemci %100 de çalıştı.herhangi bi frekans düşüşü olmadı.zaten 85-86 dereceyi de bulamadı ne yaptıysamda.




  • arkadaşlar daha öncede yazdım belki diğer 5820 veya 4820 başlığına yazmışımdır. i3 lerin tamamında 85 limiyi var. i3 330m e has bi durum değil.

    2-3 ay öncesinde bu durumu farkettim ve 5820 ve 4820 başlıklarında paylaştım durumu. nasıl deneyeceklerini hangi yollarla daha kolay farkedeceklerini tarif ettim programlar önerdim. siz de deneyin dedim ama fazla ilgilenen olmadı. kendim bu konuyu açtım en sonunda ve gene fazla rağbet görmedi. aldığım cevaplarda bende sorun yok dendi farkettimki çoğu laptoplarını yeni almışlardı ve o üzden o konuları takiip ediyorlardı. şimdi gördümki kullandıkça o arkadaşlarda sorunu farketmiş anladığım kadarıyla.
    o zamanlar elimde tam bi ispat olmadığı için diğer kullanıcıların bu sorunu yaşayıp yaşamadığını bilmediğim için bi girişimde bulunamadım elimdeki laptop ı garantiye dahi yollamadım çünkü ilk sefer de sonuç alamayacağımı tahmin ediyordum zaman kaybı olacaktı. kendim mümkün olduğunca araştırma yaptım birebir denemeler yaptım ve tüm i3 lerde bu limitin olduğun görerek emin oldum. ancak bizdeki seri ince olduğu için daha kolay ısınıyor bunu gördüm. ve eğer ısınıp frekans düşüşü yaşanacaksa bu malın üretilmemesi gerekirdi. en azından bu 85 limiti gözönüne alınıp i3 işlemci kullanılmamalıydı bu serilerde.

    bu serilerin kitlesi genelde taşınabilirliği için alan kullanıcılardan oluştuğu için performansından bi haber çoğu kişi. ama ben hem taşınabilirliğine hem performansına bakarak aldığım bu laptop a, bu nitelikleri yüzünden fazla para verdiysem bunu kullanabilmem lazım. kaldıki benim için asıl önemli olan şey performansı. bu sorun yüzünden çok daha zayıf makinaların performansını elde edebiliyorum. bu çok kötü bir durum. çok daha ucuza çok daha performanslı laptop alabilirdim önemli olan da performansı benim için zaten.

    bu konuyla ilgili büyük bi mahkeme süreci bile yaşanabilir hatalarını kabul etmezlerse. çünkü elimizdeki makinalar arızalı değil, direk hatalı seri. i3 lü 5820 lerin 4820 lerin ve 3820 lerin tamamında bu sıkıntı var.
    ben önceleri elimdeki işlemcinin verimsiz bi çip olması sebebiyle bu kadar ısındığını sanmıştım çünkü diğer kullanıcılar 2-3 ay önce sorunumuz yok diyordu. ama deneme yapamamışlar sadece. yani sorun seri de ve yeterince soğutma sağlayamıyor ve 85 derece limitide düşük bi limit olduğu için sıkıntı yaşanıyor.
    yani diğer bi i3 330m taksalar bile ben aynı sorunu yaşayacağımı görüyorum. bu sorunu gidermeleri için serinin sorunlu olduğu kabul edip para iadesi yapmaları gerekli veya sorun yaşatmayacak şekilde işlemcilerimizin i5 serileriyle değiştirilmesi gerekli.

    bende konuyla ilgili mail attım. "konuyu araştırmanız ve sorunu giderebilmek adına teknik servisinizi bu konuda bilgilendirip garantiye gelen makinalara uygun göreceğiniz gerekli işlemi yapmaları gerektiğini yazdım" geri dönüş yapmalarınıda rica ettim. cuma günü yazmıştım henüz cevap alamadım hafta sonu olduğu içindir belki.
    bu sorunu inceleyip bi karar verirlerse bana bildirirler umarım ve mağduriyetimizi nasıl gidereceklerini yazarlar umarım. burada paylaşırım aldığım cevabı. herkese iyi forumlar arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 12 Aralık 2010; 18:23:16 >




  • bu arada gene diğer konulara yazmıştım buraya tekrar yazayım. bios güncellemesi önerisinde bulunmuşlar dediğinize göre ancak tam tersine makinayla gelen ilk bios yani 1.13 bios u ısı konusunda daha iyi.
    çünkü 1.13 de fan hızı daha kısa adımlarla hızlanıyor biraz daha ses fazla oluyor bu yüzden ama ısınması gecikiyor ama sorunu gidermekten çok uzak. gene 85 e rahatça çıkıyor. ve 1.13 biosunu kullandığınızda diğer çözümlenmiş sorunlara geri dönmüş oluyorsunuz.
  • multeci maillerden birşey çıkacağını sanmıyorum ben artık. şu konudaki herkez heryere bi iki mail yolladı zaten ama ipleyen olmadı.

    artık bundan sonra ya biri çıkacak tüketici mahkemesiyle uraşacak..(herkesinde laptopu lazımmış!!)
    ya işte efendime söleyeyim gidip toplu bir şekilde servisi basıcaz ses getircez artık her neyse...


    ya da kendi bir daha bi kazık yiyerek gidip i5 işlemci alıp takıcan.miden kaldırırsa artık o aleti kullanmaya birdaha tabi....


    bu arada multeci sana sormak istediğim birşey var...

    bu 85C limiti bios lamı alakalı(acer ın yazmış olduğunu anakart için) yoksa intelin ayarladığı birşey mi??

    yani acer tutupta yeni bios çıkartıp limiti 90+ yapsa sorunu çözemez mi?

    birde v.13 ile v.19 arasında ne fark var. lcd panetl ıvır zıvırzz bildiklerini paylaşır mısın..
  • 15dk kadar önce Penta yetkilisi ile görüştüm. Sağolsun bimeks, artık neyse ürün gönderim günleri mi varmış ne varmış , o günleri beklemek zorundaymış da bilmem ne de. Daha ürünü pentaya göndermemiş bimekste ürün genel merkezinde. Nereye güvenip ürün alacağımızı şaşırdık ya.
    Neyse telefonda görüştüm anlattım, acer yetkilisi, pentanın servisinde ürünü test ediyormuş sanırım, bakalım bekliyoruz ürün gitsin de bir. Perşembe gününe kadar gelirse perşembe günü test edilir dedi telefondaki beyefendi sağolsun ilgiliydi.
  • Ben de bugün kargoya verip servise gönderdim. Ama pek umutlu değilim. Bakalım ne olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılmaz123 -- 13 Aralık 2010; 18:50:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse

    15dk kadar önce Penta yetkilisi ile görüştüm. Sağolsun bimeks, artık neyse ürün gönderim günleri mi varmış ne varmış , o günleri beklemek zorundaymış da bilmem ne de. Daha ürünü pentaya göndermemiş bimekste ürün genel merkezinde. Nereye güvenip ürün alacağımızı şaşırdık ya.
    Neyse telefonda görüştüm anlattım, acer yetkilisi, pentanın servisinde ürünü test ediyormuş sanırım, bakalım bekliyoruz ürün gitsin de bir. Perşembe gününe kadar gelirse perşembe günü test edilir dedi telefondaki beyefendi sağolsun ilgiliydi.



    limit işlemcinin özelliği anakartla alakalı değil. çoğu donanımda bu tür limitler var masaüstü işlemcilerde ve ekran kartlarında da var ama hem limit daha yukarılarda hemde o ısıya çıkmaları zor.. limiti biosla artıramazlar büyük ihtimal.
    1.13 de boot biraz daha uzun sürüyordu. başka bi sıkıntısını pek bilmiyorum uzun süre kullanmadım 1.13 ile ama illaki farkına bile varamadığım sorunları vardır 1.13 ün. sonuçta laptop larda donanım güncelleme imkanı olmadığı için şu donanıma destek sağlandı felan gibisinden bios çıkarmıyorlar pek. genelde yeni bioslar fix ler içeriyor laptoplarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 13 Aralık 2010; 19:02:19 >




  • bu arada sivasa ilk gidişimde bende yollayacağım inşallah. ben sabit çalışmıyorum ve eve 2 ayda bir ancak gidebiliyorum. en son bayramda gittim ama fırsatım olmadı ve de hakem heyetine başvurup bu konuda tutanak almadan göndermek istemedim ama onada tatil sebebiyle imkanım olmadı. şuan yollayabilecek durumdayım aslında ama kutu ve belgeleri yanımda değil. ben açıkçası pek karamsar değilim en kötü ihtimalle uğraşırız gibime geliyor. ama açıkçası uğraşacağım kesinlikle. 3-4 aydır canımı sıkan bi alet var elimde. garantiye yollayıp sonuca bakmadan fazla sinir yapmak istemiyorum belkide kolayca hallolacaktır umudum o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 13 Aralık 2010; 19:01:10 >
  • yok mu bir gelişme?
  • Laptoplardaki bu olaylara, yeni bir teknoloji ile çözüm bulmaları gerekli bence, ısı belli bir seviyeye gelince fan soğutamadığı için frekansı düşüyor işlemcinin.
    Aksi durumda, daha güçlü bir fan kullanıldığında, frekans düşmüyor ama fan sesi rahatsız ediyor...
    Şuan Sony aldım i7 işlemcili, frekans düşüşü yok, ısınma yok ama fan sesi var, daha önce Asus alıp geri vermiştim onda da fan sesi vardı, arkadaşta var hp i7 işlemcili, başka bir arkadaşta acer var i7, hepsinde biraz az, biraz fazla fan sesi var. Normalde rahatsız etmiyor ama işlemciye max. yük bindiğinde ses artıyor.
    Yani bir yerlerden fedakarlık yapmak gerekiyor, faz hızını düşük tutsan bu seferde ısınma sorunu olacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mixenon

    Laptoplardaki bu olaylara, yeni bir teknoloji ile çözüm bulmaları gerekli bence, ısı belli bir seviyeye gelince fan soğutamadığı için frekansı düşüyor işlemcinin.
    Aksi durumda, daha güçlü bir fan kullanıldığında, frekans düşmüyor ama fan sesi rahatsız ediyor...
    Şuan Sony aldım i7 işlemcili, frekans düşüşü yok, ısınma yok ama fan sesi var, daha önce Asus alıp geri vermiştim onda da fan sesi vardı, arkadaşta var hp i7 işlemcili, başka bir arkadaşta acer var i7, hepsinde biraz az, biraz fazla fan sesi var. Normalde rahatsız etmiyor ama işlemciye max. yük bindiğinde ses artıyor.
    Yani bir yerlerden fedakarlık yapmak gerekiyor, faz hızını düşük tutsan bu seferde ısınma sorunu olacak...


    Hocam bahsettiğiniz olayla bunun ilgisi yok. Bunun da fanı var elbette. Fanı da haliyle ısınınca çalışıyor son hızda ama soğutamıyor, soğutsa da frekans bir şekilde düşüyor işte. Bakalım Perşembeye kadar daha kimseye mail atmıyorum yoruldum ya.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hiickimse


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mixenon

    Laptoplardaki bu olaylara, yeni bir teknoloji ile çözüm bulmaları gerekli bence, ısı belli bir seviyeye gelince fan soğutamadığı için frekansı düşüyor işlemcinin.
    Aksi durumda, daha güçlü bir fan kullanıldığında, frekans düşmüyor ama fan sesi rahatsız ediyor...
    Şuan Sony aldım i7 işlemcili, frekans düşüşü yok, ısınma yok ama fan sesi var, daha önce Asus alıp geri vermiştim onda da fan sesi vardı, arkadaşta var hp i7 işlemcili, başka bir arkadaşta acer var i7, hepsinde biraz az, biraz fazla fan sesi var. Normalde rahatsız etmiyor ama işlemciye max. yük bindiğinde ses artıyor.
    Yani bir yerlerden fedakarlık yapmak gerekiyor, faz hızını düşük tutsan bu seferde ısınma sorunu olacak...


    Hocam bahsettiğiniz olayla bunun ilgisi yok. Bunun da fanı var elbette. Fanı da haliyle ısınınca çalışıyor son hızda ama soğutamıyor, soğutsa da frekans bir şekilde düşüyor işte. Bakalım Perşembeye kadar daha kimseye mail atmıyorum yoruldum ya.


    Bahsettiğim olay, notebook ların tasarımları ile ilgili, hız düşüşü, frekans düşüşü soğutmanın yetersiz olması ile ilgili, soğutmada da fanlar önemli, hepsi bağlantılı yani birbiri ile...




  • yeni bios çıkmış. v1.22 hemen indirip deniyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemakbıyık

    yeni bios çıkmış. v1.22 hemen indirip deniyorum..

    maalesef yine 86 ya çıkıyor alet. sanki biraz daha geç çıkıyor ama yinede frekans düşüşü yaşanıyor..
  • yeni bios u benden başka deneyen yok sanırsam...koray multecii sizde bir deneyin isterseniz..
  • acer ın vurdumduymazlığına kızmamak gerek aslında. baksanıza kullanıcı bile kendi malının derdinde değil...
  • dostum bu olayla en çok ilgilenen uğraşan benim. çok araştırdım çok milleti dürtükledim. yapacağım tek şey kaldı o da ganatiye yollamak. ganatiye yollamaktan başka uğraşabileceğim bişey kalmadı. bu konuya arasıra bakıp garantiye yollayan oldumu ona bakabiliyorum. kendim yollayana kadar burda yollayanların aldığı sonuç bile bana bişey kazandırmayacak. o yüzden konuyla ilgisiz kaldım. yeni biosu bu akşam deneyip izlenimimi yazarım ama bi fark olacağını sanmıyorum. en iyi ihtimal fan hızı biraz daha erken artar ve gene çare olmaz ses de cabası.
  • bu aletin fanında bi ısı eşiği var. 86' dedi miydi biraz daha hızlanıyor, sonra 82'-84' ye kadar iniyor ısısı ama fan aynı hızda kalmıyor kademeli olarak azalıyor.aslında o hızda kalsa sorun olmayacak gibime geliyor ki bazen de bu yavaşlama olmuyor. dün mesela 1 saat boyunca prime95 acık kaldı ve frekans düşüşü olmadı.86'yi gördükten sonra 82'-84' derece arası gidip geldi. ben de en sonunda sıkılıp programı kapadım. bence bu sorun kücük bir bios güncellemesi ortadan kaldırılabilir. umarım yetkililer ilgilenirler. benim mailime de telefon numamrası yolladılar :) pc lazım oldugundan gönderemiyorum garantiye de...
    bu küçük bilgiyi vereyim dedim.
    ha bir de 80' bu i3 işlemci icin cok değil mi ya sözde ısınmayacaktı bu işlemciler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnd -- 17 Aralık 2010; 3:35:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.