Şimdi Ara

<-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> |Akvaristler içeri...| (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.968
Cevap
26
Favori
391.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Küçük bir akvaryumda 14 tane malawi yavrusu besliyorum 6 tane sarı prenses 4 tane mavi prenses 4 tane iceman.

200 litrelik akvaryumum cumartesi geliyor inşallah. Yarıya kadar "damacana suyla" doldurup iç filtreyi 1 gün çalıştırıp balıkları eklemeyi düşünüyorum.

Balıkların biran evvel rahat bir ortama geçmelerini istediğim için damacana suyu kullanmayı düşündüm saçma bir düşünce mi olmuş? Yarıya kadar doldurma düşüncem de yine bu nedenle ve de yemlemede sorun olmaması için.

Balıklar henüz çok küçük oldukları için kum kaya vs. de düşünmüyorum kumların arasına kaçan yemleri falan toplayamazlar diye düşündüm.
  • 110 Litrelik akvaryumum Cumartesi elimde olacak.Ne bakmam gerektiği konusunda kararsızım.
  • byaz benektem kurtuldum garipleşen balıklarım kendine geldi kilo almaya başladılar yüzgeçlerindeki yırtıklar %90 düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir_sahin_38

byaz benektem kurtuldum garipleşen balıklarım kendine geldi kilo almaya başladılar yüzgeçlerindeki yırtıklar %90 düzeldi

Geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan

quote:

byaz benektem kurtuldum garipleşen balıklarım kendine geldi kilo almaya başladılar yüzgeçlerindeki yırtıklar %90 düzeldi

Geçmiş olsun..

sağolasın hocam

• Benide ekle hocam.
    180 litrelik bir akvaryum aldım.Daha balık almadım.Doğurganlığı fazla olan ciklet türlerinden alıcam.Sarı prenses ve zebra gözüküyor bu şartlarda.Başka tavsiyeleriniz var mı?
  • Şeker pembe alabilirsin bendeki 20 günde bir kez yumurta alıyor:)Her seferinde enaz 30 adet yavru veriyor ..
  • geceleri iç filtreyi çalıştırıyor musunuz arkadaşlar? eskiden hep çalıştırırdım balıklar stress e girerlerdi şimdi çalıştırmıyorum geceleri rahat uyusunlar diye balıklar yavru ( 30-40 adet kafalı kafasız karışık yunus yavruları) akvaryum büyük (170 lt) filtrenin debisi yüksek (1500 lt/saat)

mesela geceleri filtre yi kapattığım için suyun ısısı düşüyor ısıtıcı kendi çevresini ısıtıp kapanıyor. çalıştırdığım zaman sirkülasyon olduğu için ısı düzeliyor bu durum için tavsiyeniz varmı? elimde küçük 10-15 lt lik akvaryumlar için (yavru tankı içinde kullanılabiliyor) iç filtre var onu geceleri çalıştırsam nasıl olur?
  • Akvaryumlardaki filitreler yararlı bakterilerin ölmemesi ve döngünün sağlanması için sürekli açık kalmalıdır.

Küçük iç filitre veya pipo filitre takabilirsiniz...
  • Arkadaşlar filtreleriniz (iç filtre ya da dış filtre farketmez) gece gündüz daima açık olmalı yani hiçbir zaman kapatmamanız gerekiyor.İçinde yaşayan yararlı bakterilerin ölmemesi için ve böylece suyunuz da cam gibi berrak olur.
  • güneş ışığı aldı su yemyeşil oldu dış filtre olmamasının zararlarını çekiyorum şu anda.

siz siz olun 100 lt denbüyük akvaryumunuz varsa dış filtre işini hemen ayarlayın
  • quote:

güneş ışığı aldı su yemyeşil oldu dış filtre olmamasının zararlarını çekiyorum şu anda.

siz siz olun 100 lt denbüyük akvaryumunuz varsa dış filtre işini hemen ayarlayın

100 litre üstü için kesinlikle dış filitre gerekli. 60 litre akvaryumumda dış filitre kullanıyorum. Dış filitre ile iç filitre arasında büyük fark var.

• 30*25*18 akvaryum içine de japon balığı düşünüyorum ve yeni başlayacağım . Yardımcı olabilecek bir hayırsever varmı ? :D
  • @CocaCoaLa

Hacim japon balığı için yetersiz. Betta beslemenizi tavsiye ederim.
  • Lepistesin doğurcağı zamanı nasıl anlayabiliriz.Karnı siyah hamile ama tam doğurcağı zaman nasıl belli olur ona göre doğumhaneye alim?Şimdiden teşekkür ederim.
  • KÜÇÜK BİR AKVARYUM KURMAK İSTİYORUM. 40 CM OLABİLİR. İÇİNE GÖZE GÜZEL GÖRÜNEN FAZLA ÜREMEYEN, KARİDES VE ISTAKOZLA YAŞAYABİLECEK HANGİ TÜR BALIK KOYABİLİRM. AKVARYUM ACEMİSİYİM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
  • @Edin Dzeko

Filitrenin altında veya üstünde duruyorsa, hareketleri büyük ölçüde yavaşladı ise doğuma 3-4 gün var demektir. Ayrıca, sıcaklığı 28 derece yapmanız doğum süresini kısaltır.

@chllngr57

40cm akvaryumun hacmi pek fazla olmaz. 1 japon balığı veya 1 erkek betta beslenebilir. Fakat karidesler yem olacaktır.
  • tavsiyen için sağol belki akvaryumu büyük bişeyde alabilirm peki göze hoş görünen balık tavsiye edermisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: chllngr57

tavsiyen için sağol belki akvaryumu büyük bişeyde alabilirm peki göze hoş görünen balık tavsiye edermisin

Japon balığı, canlı doğuran türleri olabilir. Tabi, göze hoş gelme olayı kişiden kişiye değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan

@Edin Dzeko

Filitrenin altında veya üstünde duruyorsa, hareketleri büyük ölçüde yavaşladı ise doğuma 3-4 gün var demektir. Ayrıca, sıcaklığı 28 derece yapmanız doğum süresini kısaltır.

@chllngr57

40cm akvaryumun hacmi pek fazla olmaz. 1 japon balığı veya 1 erkek betta beslenebilir. Fakat karidesler yem olacaktır.

Hocam bi ara devamlı duruyordu ama bana karnı şiş değilmiş gibi geldi ama dediniz gibi durgunluk var.Alsam mı acaba?Sıkıntıya giriyor diyorlar doğruluk payı varmıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iddaameydani -- 18 Ekim 2011; 21:02:32 >
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.