Şimdi Ara

<-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> |Akvaristler içeri...| (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.968
Cevap
26
Favori
399.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Helghast

quote:

Orijinalden alıntı: bekir_sahin_38

ekle hocam 85*50*40 ölçülerinde 170 lt. 9 kafalı yunus 2 cüce vatoz yavruları besliyorum şu anda iç filtre aramaktayım

170LT için 9 yunus fazla değilmi?

Saygılar.

fazlada daha bunlar yavru hepsi pire kadar
  • Arkadaşlar bende yeni akvaryum kuruyorum çevremde akvaryumcu yok size ilk sorum şu,şu suyu temizleyen filtre aynı zamanda suya havada püskürten motor komplemi suyun içinde durucak yani balıklar kazara elektrik akımına kapılmazlarmı veya onda kaçak sözkonusu olmazmı.

Orijinalden alıntı: Akyol1

Arkadaşlar bende yeni akvaryum kuruyorum çevremde akvaryumcu yok size ilk sorum şu,şu suyu temizleyen filtre aynı zamanda suya havada püskürten motor komplemi suyun içinde durucak yani balıklar kazara elektrik akımına kapılmazlarmı veya onda kaçak sözkonusu olmazmı.

İç filtreler tamamen suyun içinde olmalıdır .Motor kısımlarının su dışına çıktığı an yanma tehlikeleri vardır.
    Otomotiv Galeri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akyol1

Cevap için sağol dostum.

Rica ederim
  • Arkadaslar benim bir sorunum var.Baliklar(lepistes 3d+1e) geldiginden beri suyun ustundeler.Bircok yazi okudum bazilari bu baliklarin normal hali oldugunu soyluyor,bazilari da hastalik belirtisi olabileceginden bahsediyor( veya O2 yetersizligi diyorlar).Baliklara uzaktan baktigimda bazen asagi iniyorlar ama cok kisa sureli olarak. Bir de bolca bitki deniyor ama su an bu imkanim pek yok.Bu isi pratik bir sekilde nasil cozebilirim?

CO2 sistemleri, pH kontrolcüler ve diğer gerekli olabilecek her şey...

Orijinalden alıntı: spongebob55

Arkadaslar benim bir sorunum var.Baliklar(lepistes 3d+1e) geldiginden beri suyun ustundeler.Bircok yazi okudum bazilari bu baliklarin normal hali oldugunu soyluyor,bazilari da hastalik belirtisi olabileceginden bahsediyor( veya O2 yetersizligi diyorlar).Baliklara uzaktan baktigimda bazen asagi iniyorlar ama cok kisa sureli olarak. Bir de bolca bitki deniyor ama su an bu imkanim pek yok.Bu isi pratik bir sekilde nasil cozebilirim?

Işıklandırma açık mı? Işıklandırmayı kapayıp, balıkları gözlemlermisiniz?

Arkadaslar benim bir sorunum var.Baliklar(lepistes 3d+1e) geldiginden beri suyun ustundeler.Bircok yazi okudum bazilari bu baliklarin normal hali oldugunu soyluyor,bazilari da hastalik belirtisi olabileceginden bahsediyor( veya O2 yetersizligi diyorlar).Baliklara uzaktan baktigimda bazen asagi iniyorlar ama cok kisa sureli olarak. Bir de bolca bitki deniyor ama su an bu imkanim pek yok.Bu isi pratik bir sekilde nasil cozebilirim?

Balıkların su da kendilerine uygun olmayan bir durum mevcut olduğunda böyle durgunluklar yaşanabiliyor. Akvaryumunuz kaç litre başka canlılar varmı gibi cevapları bilemiyorum ancak 3 kere yüzde 10-15 lik su değişimi yapmanızı önerebilirim. Ancak su değişiminisi dinlenmiş su ve ışıklarınız kapalı iken yapın daha çok strese girmesinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revolutions

quote:

Balıkların su da kendilerine uygun olmayan bir durum mevcut olduğunda böyle durgunluklar yaşanabiliyor. Akvaryumunuz kaç litre başka canlılar varmı gibi cevapları bilemiyorum ancak 3 kere yüzde 10-15 lik su değişimi yapmanızı önerebilirim. Ancak su değişiminisi dinlenmiş su ve ışıklarınız kapalı iken yapın daha çok strese girmesinler.

Suyun 5te 1ini degistirdim bir de rafya koydum,aksam onda saklandilar.Bu sabah ise hepsi suyun asagisinda ve iyi durumdalar simdilik.

• Işıklandırmadan dolayı strese girebiliyorlar. Işıklandırmayı hava kararma üzeri açarsanız, balıklarınız alışmış olur.

Orijinalden alıntı: Helghast

Işıklandırmadan dolayı strese girebiliyorlar. Işıklandırmayı hava kararma üzeri açarsanız, balıklarınız alışmış olur.

Tavsiye icin tesekkurler.Deneyecegim
  • 1 erkek 4 dişi beyaz kuyruk ıceman in yanında 1 tanede ıcemanın diğer türünün dişisi var. Bunun zararı varmı? Çiftleşirmi? Kendi türündeki dişileri köşe bucak kovalıyor ama onu kovalarken görmedim.
  • Eklersen sevinirim...

• Arkadaşlar slm herkese. Forumda daha önce konusunu açmıştım 60 litre bitkili canlı doğuran akvaryumu kurmak istiyorum. Bazı konularda yardımlarınıza ihtiyacım var. Önce tamamladığım malzemelerden başlayayım. Sonra almayı düşündüklerimi yazayım. Yanlış ya da eksik birşeyler varsa, ona göre yönlendirirseniz sevinirim.

Elimde bulunan malzemeler:

- 60 litrelik (64.5x25x37.2 ölçülerinde) akvaryum.

- Akvaryum kapağında yaklaşık 50-55 cm.lik beyaz renkli 2x13 watt florasan lamba

- 300L/h kapasiteli iç filtre ( önceden 800 litre hacimli vardı ancak akvaryum içinde kasırgalar estirip ortalığı talan ettiği için bunda karar kıldım)

- 100 wattlık bir ısıtıcı

- Cama yapıştırılan, siyah şerit şeklinde olan derece

- Tabanda yaklaşık 3-4 cm. yüksekliğinde aquaclay bitki kumu. Üzerine yine 3-4 cm. yüksekliğinde siyah hagen kum

- 30 veya 40 cm.lik bir hava taşım ve hava motorum mevcut.

Şimdi gelelim eklemeyi düşündüklerime:

- Bitki olarak fazla bakım istemeyen ve hızlı büyüyen türler istiyorum. Saz, java moss, su marulu, tilki kuyruğu, zeytin, çınar tarzı bitkiler düşünüyorum. Bu bitkiler gübre ister mi? 37.2 cm yüksekliğinde akvaryumum. Bu bitkilere toplam 26 watt ışık yeterli mi? İlk defa canlı bitki besleyeceğim için yapmam ve özellikle yapmamam gerekenler nelerdir? Yavruların saklanabileceği ve kolay bulunabilen başka bitkiler var mıdır önereceğiniz?

- Balık olarak öncelikle lepistes ve plati düşünüyorum. 1 e 3 d şeklinde toplam 8 balık alacağım ilk etapta. Daha sonra da moli, velifera eklemeyi düşünüyorum.

- Yem olarak seranın pul yemlerini düşünüyorum ama tavsiye ettiğiniz memnun kaldığınız bir yem var mıdır?

Yazım uzun oldu ama bir de yaptığım kurulum işlerini anlatmak istiyorum. İlk önce aldığım kumları defalarda yıkadım iyice temiz su çıkarana kadar. Daha sonra aquaclay i tabana serip elimde düzleştirdim. Üzerine hageni ekleyip iyice düzelttim birbirine karıştırmadan. Daha sonra ısıtıcı ve ilk filtreyi taktım. Tabana bir tabak koyup yavaşça suyu bulandırmadan doldurdum (bu arada dinlenmiş su vardı ama su eski olduğu için plastik bidonda koku yapmış. Yosun vs. yoktu ama garanti olsun diye suyu değiştirdim bidondaki). Sonra ısıtıcı ve filtreyi fişe takıp çalıştırdım. Şu an 3 gündür boş çalışıyor akvaryum. Yaklaşık 1 hafta kadar boş çalışması gerektiğini okudum, ben de buna uyuyorum şu an. Kullanmam gereken bakteri kültürü, ilaç vs. su düzenleyici var mıdır? Forumlarda kimisi kullan yoksa aylar alır o bakterilerin üremesi diyor. Kimisi de sakın kullanma 1 hafta boyunca boş çalışan akvaryuma çok az miktarda yem at her gün balık yemler gibi diyor. Hangisi daha doğru olur? Bir de arkadaşlar ilk gün su inanılmaz berraktı. 2. gün kumda tümsekler olduğunu farkettim ve elimle düzelteyim dedim. Kumu karıştırdığım için midir bilmiyorum ama çok az bir bulanma var suda. Klor gibi çok az bir beyazlanma var renginde. Şu an sorun değil ama ilerleyen günlerde bu artarsa diye korkuyorum. Yemi çok çok az atıyorum dipte sadece 2-3 çok küçük parça duruyor, o da gün içinde eriyor zaten. Boş akvaryumu yemlediğim için beyazlanmış olabilir mi? Gerçi attığım 2-3 kum tanesi kadar yemin 60 litreyi bulandırabileceğini sanmıyorum ama... Bir de kullandığım yem çok eski. 1 yıl önce balık besliyordum, oradan kalma. Güneş görmüyor kapaklı dolapta duruyor ama yine de bozulmuş olabilir mi? Akvaryumun suyunu bozmuş mudur suyu komple değiştip kumları yıkamalı mıyım tekrar?

Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama bu işten çok dilim yandığı için sonradan balık ölümleri istemiyorum. Tekrar tekrar su değiştirmek istemiyorum. Sizlerin de yardımıyla en başta her şeyi doğru yapayım, tek seferde bitsin istiyorum. Herkese şimdiden teşekkürler...

• merhabalar herkese akvaryum hobisine gönül vermiş arkadaşlara

Bendede 40 litre canlı dogudan akvaryumu mevcut

bir adet sera daylight florasan kullanıyorum günde 4 + 4 olarak toplam 8 saat yakıyorum

içerisinde mango koku (suyu yumusatsın diye )

ve 4-5 çeşit canlı bitki mevcut

Canlı olarak 2d 1e damızlık lepistes

9 adet neon tetra

20-25 adet kiraz karides

ve 15 küsür lepistes yavrularım mevcut

bu sevdaya 6 ay önce basladım sürekli bişeyler kattım kendime bilmediklerimi öğrendim arastırdım surekli.

bildiklerimi sizlerle paylaşacagım bilmediklerimide mutlaka sorup ogreneceğim

sizlere butun hobicilere selamlar olsun şimdilik gorusmek dileğiyle.

(Bu arada benide Kulube yazın)
  • arkadaşlar yunuslar ne zaman kafa yapmaya başlar? şu anda elimde 9 tane kafalı yunus yavrusu var mecburen kafasız yunus yavruları ile aynı akvaryumu paylaşıyorlar zaman geçtikçe akvaryumum bu balıklara yetmeyecek ben bu kafalı yunusları diğer yunuslardan nasıl ayırt edebilirim bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir_sahin_38 -- 12 Eylül 2011; 16:21:17 >
  • öyle ikili yapanları duydum da ben çok sağlıklı olacağını sanmıyorum. bir de canlılara ev olacak sonuçta. riski göze almamak lazım. biraz para biriktirip paraya kyımak gerektiğini düşünüyorum. Mesela ben, evdekileri ikna ettim en sonunda. şimdi plan kısmına geçtim. 1 ay planlayacagım gelecek ay ya da ondan sonraki ay hazırlatıp kurmaya başlayacağım akvaryumu. 300-400 gibi bir bütçe ayırmayı planlıyorum akvaryum için en fazla. az mı gelir fazla mı bilmiyorum. piyasadan uzak kaldım son yıllarda. araştıracağız bakalım. daha önceki mesajımda da dediğim gibi faunustaki betayı ordan kurtaracagım ve beta akvaryumlarının derin olması gerektiği biraz da büyükçe olursa çabuk büyüdüklerini biliyorum. o yönde oluşturmayı düşünüyorum akvaryumu da. yeşillendirip bakterileri çoğaltıp betayı içine salacağım. biraz büyükçe olacak. ama o esnada araştırmam gereken birşey daha var ki. iki şey duydum betalar hakkında. 1. si başka balık türleriyle pek anlaşamıyorlar. hatta kendi türleriyle bile. o yüzden genelde tek bakılıyorlarmış. 2. duyduğum şey ise bazı kişiler bazı balık türleri ile betaları aynı akvaryumda yaşatıyormuş. yanlış hatırlamıyorsam farklı derinliklerde yaşayan balıklar tercih ediliyormuş. bol bitki yetiştirip bitkilere saklanmayı seven balık türleri de tercih ediliyormuş sanırım. biraz daha araştırıp mümkünatı varsa böyle bir akvaryum yapacağım kısmetse. bu konuda bilgili ve yardım etmek isteyen arkadaşlar önümüzdeki gün ve haftalar içinde uygun bi zamanda pm atarlarsa onların fikirlerinden de faydalanmak isterim. tabi bu konuyu da takip ediyorum bu konu üzerinden de olabilir.

Tavsiye istediğim başlıca konular:

1- Yukarıda bahsettiğim temada bir akvaryum oluşturma imkanım varsa. oluşşturdugumda balıklarım barış içinde olmasa da birbirlerine sataşmayacakları yeşillikli bir akvaryum fikri için akvaryum boyutları ve aksesuar önerileri.
    2- Beta ile yaşayabilecek diğer türler, ve betamın yanına kendi türünden arkadaş almamın riskleri veya iyi yönleri varsa.
    3- Beta ve varsa besleyebileceğim diğer türlerin sevdiği ve edinmem gereken bitki türleri,
    4- Bu tür balıkların yaşayacakları su sıcaklığı yine 26 derece mi?
    5- Bu büyüklükteki akvaryum için filtre tavsiyeleri. (dış ve sessiz olmasına önem vereceğim)
    6- akvaryum için sehpa önerileri. sehpanın materyali, örnek modeli, kendim mi yaptırayım hazırları mı satılır. bu tür tavsiyeler olursa sevinirim.

Çok soru sorduğumu biliyorum ama sonuçta hobi olduğu kadar ufak çapta da olsa kendi sistemimizi kuruyoruz bir nevi. o yüzden ince eleyip sık dokumak lazım ki başarılı olalım. bu yüzden de kendime 1 ay kadar bir süre ayırdım araştırma, karar verme ve hazırlık safhası için.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.