Şimdi Ara

<-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> |Akvaristler içeri...| (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.968
Cevap
26
Favori
396.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar oncelıkle slm elımde metrelık akvaryum ve atman dıs motor ve ısıtıc var işlerım yogun oldugndan dolayı ılgılenmıyorum ve satmayı dusunuyorum ne kadar eder tahmını yardımcı olursnız sevınırım.tam ebatları aklımda degıl dıger evde duruyor.

NoT:Ankaradayım isteyen arkaşlar pm atsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaTTeReRi_06 -- 10 Ekim 2006; 21:02:45 >

kum + kayalar ile güzel ve sağlıklı bir görüntü elde edebilirsin...

yavru almak istiyorsan benim fikrim çok fazla çeşit olmasın ve 1 erkek 3-4 dişi olarak cins seçimi yap

baba bunlar nee yaa
    walla süpermiş
    Orjinalden alıntı: arif_icke

Orjinalden alıntı: ömerözkan

Çiklitler Ailesi (Cichlidae) - Diskus (Symphsodon discus)

<-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> |Akvaristler içeri...|

teşekkürler ömerözkan.

mükemmel bunlar ya sanki oyuncak gibi. çok iyi bi çekim yapılmış.

Benide eklerseniz sevinirim Kardeş süper akvaryumun varmış nazar değmesin maşşallah sana bir şey soracağım bitkileri nasıl böyle güzel yetiştirdin CO2 takviyesi yaptın mı yoksa yapmadın mı bende akvaryum vardı bi sarsıntı oldu akvaryum basınçtan patladı Allahtan fark ettimde yüzümü çevirdim şimdi tekrardan kurmayı düşünüyorum bu sefer güvenliğe önem verceğim ve discus ile jiklet düşünüyorum fakat dediğm gibi balıktan zivade akvaryumun içini güzel yapmak istiyorum CO2 takviyesi için öneri bekliyorum seranın tabletlerinimi kullanayım yoksa CO2 tüplü sistem mi koyayım arkadaşlar yardımlarınız bekliyorum

• eyvallah
    quote:

Orjinalden alıntı: mrbezgin

@erkahn beslediğin balıklar bol kayalıkları sever ve saklanıcak yer isterler

kum + kayalar ile güzel ve sağlıklı bir görüntü elde edebilirsin...

yavru almak istiyorsan benim fikrim çok fazla çeşit olmasın ve 1 erkek 3-4 dişi olarak cins seçimi yap

Kapıları çalan benim kapıları birer birer.
    Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler.
    Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar.
    Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar.
    Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu.
    Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk.
    Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler.
  • 1 erkek 3 dişi ideal üreme sayısıdır.

AKVARYUM ÇOK İDEAL ÖLÇÜE YALNIZ ISITICIYI KENARA ALABİLİRSİN.
    KUMDA AZ GÖRÜNÜYYOR BİRAZ DAHA TAKVİYE YAPSAN DAHA İYİ OLUR.
    BALIKLAR İÇİNDE KAYA KOYSAN DAHA GÜZEL OLUR AKVARYUM BOŞ GÖZÜKÜYOR.

Akwaryumda sadece gorunuse onem verdigin hemen belli oluyor. Isıtıcı yı kenara alsin iyi tamam gusel. Bu baliklara istedigi su sicakligini nasil sagliyacaksin. ısıtıcı koymak icin en uygun yer akwaryumun orta bolgesidir. Boylelikle sicaklik heryere esit duzeyde dagilicaktir. Benim fikrimi sorarsan bitkilerini fazlalastir derim

• quote:

TAM OLARAK HANGİ CİNS BALIKLARI BESLEDİĞİNİ YAZARSAN ÇOK DAHA YARARLI YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAYIM.
    ÇİKLET BESLEDİĞİN İÇİN KAYALARI SEVERLER ÖZELLİKLE ARALARINDAN GEÇMEYİ
    GENEL OLARAK ÇİKLET BALIKLARI ÇİFTLEŞTİKTEN SONRA ANNE BALIK YUMURTAYI APZINA ALIR BELLİ BİR GÜN AĞZINDA TUTAR VE DAHA SONRA ÇIKARIR BU YAVRULARI AKVARYUM 150 CM OLDUĞU İÇİN ÇOK SORUN OLMAZ YALNIZ BOL SAKLANMA YERLERİ YAPMALSIN UFAK BALIKLAR İÇİN

Yine yanlis yorum chikled ler kayalari aralarindan gecmek icin sevmezler oyun icin belkiiiii. Bu baliklarda kayalari sewmelerinin asil amaci ureme donemlerinde anal yuzgeclerini kayalara surterler yani yapay sagim yontemini(bunu alabalik sagimi gordun mu bilmiyorum) kendileri icgudusel olarak yaparlar. Bu yontemle yawrularin anuse gelmesi ve anusten kolay cikmasi saglanir. Bu arada akwaryum yetistiriciligi dersini anlatan hocamiz bunu bize ustune basa basa bircok kez anlatti. Cogu yorumlara bakiyorumda birkac kisi haricinde cogu yanlis bilgi veriyo bazilari da bu isi uzun sure yaptigindan tecrubelerine dayanarak yorum yapiyo benim yeni ogrendigim konular var ve bu arada benide ekleyinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

• BENDE SARI PRENSES VE YUNUS VAR ONUN ÜZERİNE YAZDIM ÇOK BİLİYORSAN YAZ BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR

BENDE SARI PRENSES VE YUNUS VAR ONUN ÜZERİNE YAZDIM ÇOK BİLİYORSAN YAZ BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR

Cok biliyorum cunku su urunleri fakultesinde 3.senem.sarı prenses ve yunuslar icin yardım edim sana bu konuda da bilgin olmadigi kesin.

Orjinalden alıntı: muratcorpse

quote:

BENDE SARI PRENSES VE YUNUS VAR ONUN ÜZERİNE YAZDIM ÇOK BİLİYORSAN YAZ BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR

Cok biliyorum cunku su urunleri fakultesinde 3.senem.sarı prenses ve yunuslar icin yardım edim sana bu konuda da bilgin olmadigi kesin.

Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu.
    Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk.
    Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkahn

@muratcorpse
    bana ne öneriosun?
    quote:

quote:

erkahn sana soru sormasini ogrenmni oneririm. Ne hakkinda sana ne onerim onu soyle elimden geldigince yardimci olurum.

• quote:

benim akvaryumum 1,50 cm
    biraz büyük sayılır

Elimde bir tane green terror var 10-12 cm civarı İstanbuldaysanız vereyim salın akvaryumunuza ben bakamıcam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi Lark -- 12 Ekim 2006; 0:33:55 >
  • @erkahn dostum... tartışmaya girmeden ilk önce sadece ama sadece kendi deneyimlerimle sana yardımcı olmaya çalışıcam, tabiki bu işi akedemik olarak yapan yada eğitimi alan arkadaşlar tabiki en doğrusunu söyliycektir...

kendi akvaryumumda (yukarıda resimleri var) 6 X sarı prenses / 2 X sarı imparator / 2 X yunus ve 2 X ahli var en son 2 adet ters yüzen vatos aldım
    akvaryumumu Malawi Cichlidlerinden oluşturmak istedim...
    akvaryumumda kayalar (6 parça ortalama 20 kg) ekledim ve bunların delikli ve yerleştrirken boşluk bırakıcak ufak mağracıklar şeklinde dizayn ettim... aldığım ufak bir çömleği alıp kırdım yine akvaryuma balıkların içine giricek şekilde yerleştirdim...
    seyir açısından sarı prenseslerin kayaların içinde geçişi, kırık çömleğin içine saklanması ve arada sırada çıkmasını seyretmek çok keyifli...
    akvaryumun suyunun yumuşamaması için kütük yerine kaya tercih edilmeli
    sarı prensesleri çok olması kayalar ile çok uyumlu olması ve bütünleşmesi

akılma geldikçe yada gözlemledikçe yardımcı olmaya çalışırım...

özellikle altını çiziyorum bunlar sadece benim okuduğum ve deneyimlediğim şeyler, kesinlikle bunun akedemik olarak ilgilenen arkdaşlarımız çok daha profesyonel yardımcı olucaklardır ama forum - paylaşım sitesi olduğunu için bilgisaye saygı göstermeyi beklerken bilgisizliğide aynı saygı çercevesinde yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum...

• @mrbezgin
    sana çok teşekkürler okudugum mesajlarda bana en doru saygılı gelen mesaj buydu
    kimsenin akaemik karıyerı bılmemneyı onemlı deıl onemlı olan bilgiyi paylaşmak
    ama belli seviyede
    quote:

Orjinalden alıntı: mrbezgin

@erkahn dostum... tartışmaya girmeden ilk önce sadece ama sadece kendi deneyimlerimle sana yardımcı olmaya çalışıcam, tabiki bu işi akedemik olarak yapan yada eğitimi alan arkadaşlar tabiki en doğrusunu söyliycektir...

kendi akvaryumumda (yukarıda resimleri var) 6 X sarı prenses / 2 X sarı imparator / 2 X yunus ve 2 X ahli var en son 2 adet ters yüzen vatos aldım
    akvaryumumu Malawi Cichlidlerinden oluşturmak istedim...
    akvaryumumda kayalar (6 parça ortalama 20 kg) ekledim ve bunların delikli ve yerleştrirken boşluk bırakıcak ufak mağracıklar şeklinde dizayn ettim... aldığım ufak bir çömleği alıp kırdım yine akvaryuma balıkların içine giricek şekilde yerleştirdim...
    seyir açısından sarı prenseslerin kayaların içinde geçişi, kırık çömleğin içine saklanması ve arada sırada çıkmasını seyretmek çok keyifli...
    akvaryumun suyunun yumuşamaması için kütük yerine kaya tercih edilmeli
    sarı prensesleri çok olması kayalar ile çok uyumlu olması ve bütünleşmesi

akılma geldikçe yada gözlemledikçe yardımcı olmaya çalışırım...

özellikle altını çiziyorum bunlar sadece benim okuduğum ve deneyimlediğim şeyler, kesinlikle bunun akedemik olarak ilgilenen arkdaşlarımız çok daha profesyonel yardımcı olucaklardır ama forum - paylaşım sitesi olduğunu için bilgisaye saygı göstermeyi beklerken bilgisizliğide aynı saygı çercevesinde yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum...

quote:

quote:

benim akvaryumum 1,50 cm
    biraz büyük sayılır

Elimde bir tane green terror var 10-12 cm civarı İstanbuldaysanız vereyim salın akvaryumunuza ben bakamıcam..

ben manisadayım baba sorry ama çooook saol

quote:

quote:

@muratcorpse
    bana ne öneriosun?
    quote:

quote:

erkahn sana soru sormasini ogrenmni oneririm. Ne hakkinda sana ne onerim onu soyle elimden geldigince yardimci olurum.

bende birazcık daha saygı diorum yalnış anlama sanki soru sormayı yeni öneriorum gibi biraz kaba oldu gibi geldi de bana

@ömerözkan
    sende saol

• İyi günler arkadaşlar, 60*24*29 boyutlarında tanka sahibim içinde 6 adet yavru yunus, 4 ahli var. iki hafta önce aldığın tetra discus yemi kullanıyorum fakat iki gündür yemi attığımda su çok kötü bulanıyor anca 5-6 saatte normale dönüyor. Neden olabileceği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Orjinalden alıntı: Mythril

İyi günler arkadaşlar, 60*24*29 boyutlarında tanka sahibim içinde 6 adet yavru yunus, 4 ahli var. iki hafta önce aldığın tetra discus yemi kullanıyorum fakat iki gündür yemi attığımda su çok kötü bulanıyor anca 5-6 saatte normale dönüyor. Neden olabileceği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

bence yemi biraz fazla atıyorsun, söylediğin yem küçük kırmızı yemlerdense dibe düşmeden bitrsinler 2 dk sonra tekrar aynı şekilde at, günde 2 yada 3 kere yemlemen yeterli ama aynı yemle yemleme bence tetranın arada sırada otçul balıklar için olan pul yemlerinide dene çünkü hem et içerikli yem verirsen kabız olabilirler, haftada 1 iyi yıkadıktan sonra kurt veriyorum ben... bazı renk verici (hormon içerikli) yemlerin kısır yaptığını okududum son olarak tetra dan şaşma gerçekten çok kaliteli bir yem...

• tetra discus yemi bu turuncu ve mercimek boyutundaydı lepistesler için almıştım şimdi ise o yemi ben cikletlere veriyorum şu da var yavru lepisteslerin yemi rahat yemeleri için kahve gibi incelttim öğüttüm yemi boyları 2 cm ile 5 cm arasında 10 tane çiklete 1 çay kaşığının silmesi yarısı kadar kullanıyorum yanlışlık yemi öğütmekte olabilirmi
    birde balıkların ahli olanları mavi ama yunuslar siyah çizgileri bazen kaybolup metalik mavi oluşuyor bu neden ışık olarak normal florosan kullanıyorum onunla bir alakası varmı
    balıklara kullanmam gereken yem cinslerini yazabilirseniz sevinirim teşekkürler
    Nick : Blank81
    Server : Core
    Class : Aero Healer
    Level : 85
  • quote:

İyi günler arkadaşlar, 60*24*29 boyutlarında tanka sahibim içinde 6 adet yavru yunus, 4 ahli var. iki hafta önce aldığın tetra discus yemi kullanıyorum fakat iki gündür yemi attığımda su çok kötü bulanıyor anca 5-6 saatte normale dönüyor. Neden olabileceği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Suyun kirlenmesi normaldir. yemin icindekileri yazim sana neden bulandigini anlarsin Bassliyorum iyi dinle

Balik unu,yulaf,daphnia magna(su piresi)ogutulmus tabi,balik yagi,gammarus,baliklarin ilgisini cekmek icin boyalar kullaniyoruz en sonunda bunlari sikistirip palet yem yapiyoruz. Bide benim kendi akwaryumumda alabalik yemi kullaniyorum kalorisi cok yuksek hafif parcaliyorum havada kapiyolar. Yawrularima daphnia magna veriyorum.Bunuda sinifta tankin icine at ve inek diskisi atiyoruz orada kendileri acayip uruyolar ve yawrular icin mukemmel bir canli yem oluyorlar.

• quote:

quote:

Suyun kirlenmesi normaldir. yemin icindekileri yazim sana neden bulandigini anlarsin Bassliyorum iyi dinle

Balik unu,yulaf,daphnia magna(su piresi)ogutulmus tabi,balik yagi,gammarus,baliklarin ilgisini cekmek icin boyalar kullaniyoruz en sonunda bunlari sikistirip palet yem yapiyoruz. Bide benim kendi akwaryumumda alabalik yemi kullaniyorum kalorisi cok yuksek hafif parcaliyorum havada kapiyolar. Yawrularima daphnia magna veriyorum.Bunuda sinifta tankin icine at ve inek diskisi atiyoruz orada kendileri acayip uruyolar ve yawrular icin mukemmel bir canli yem oluyorlar.

@muratcorpse suyun bulanması normaldir yazmışsın, sen yem attığın zaman suyun normal berraklığı 5 saat demi geliyor ? lütfen yanlış bilgilendirmiyelim, arkadaşımız suyun bulanmasından şikayetçi...
    bu arada yem hazırlanışı ile ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.