Şimdi Ara

I-Doser HAYATINIZ DEĞİŞECEK | 35 farklı Doz + Türkçe Açıklama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
11
Favori
66.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ** DH: YETISEN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

Beyler şimdi altta attığım linki açıyorsunuz. Kulaklığınızı takıyorsunuz. Sonra donda bir ıslaklık...

İleri aldım, 5 saniye dinledim acayip enerji verdi uyutmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

Beyler şimdi altta attığım linki açıyorsunuz. Kulaklığınızı takıyorsunuz. Sonra donda bir ıslaklık...

İleri aldım, 5 saniye dinledim acayip enerji verdi uyutmuyor.

sen ne diyorsun hocam ya uyumayı unuttum bi dinledim mi 5 gün uykusuz gidiyor rahat bende keyfime bakıyorum herkes uyurken ben 5 gün uyumuyorum.

• Bunlardan bi tanesini denedim youtube dan bulmuştum idoser marihuana diye. İlk başta olmadı fakat sese iyice konsantre olduktan sonra baya etkisini gördüm. Yataktan kalktım gülmem tuttu annem de ne oluyo bu çocuğa diyip duruyordu

Ama Quick Happy, Ecstasy dinlediğimde etkisini hiç görmedim.

Eğer hiç olmuyorsa iyisimi nefes alıp verin daha sonra nefesinizi tutup boynunuza baskı uygulayın alın size güzel kafa

Ayrıca alternatif olarak Redmp3.ru sitesinden de indirebilirsiniz orjinal albümleri içinde

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.