Şimdi Ara

Hz. Adem ve Biz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sn. Arkadaşlar dün kız arkadaşımla sohbet ediyorduk. Elhamdülillah ikimizde müslümanız. Ona arkadaşı şöyle bir soru sormuş ;

Bizim soyumuz Hz. Adem'e dayanıyor yani biz bi yerde ondan üredik. Bu bilinen bir gerçek (İnananlar için). Ancak niçin bazılarımız Siyah bazılarımız çekik gözlü bazılarımız vs... ben bu konuda bi mantık yürütemedim çünkü bilgim az. Bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim. Birde şöyle bir şey varmış Hz. Adem'in ilk çoçukları ikiz olmuş ve bunlar diğer doğan ikiz çocuklarla evlenmiş gibi bir şey var bu konudada bilgi rica ederim. Saygılarımla

• genetik çaprazlama;

anne baba

Aa Bb Aa Bb

çocuklar

AA BB Aa Bb aa bb aa BB Aa bb

gibi farklı varyasyonlarda meydana gelebilirler.

cenlılarda dış görünüşler genlerle kontrol edildiğinden ve farklı iki genin çaprazlaması sonucunda farklı görünüşler elde edilir.

iki melez insandan siyah beyaz ve melez çocuklar doğabilir.

yukarıda verdiğim çaprazlama örneğinde olduğu gibi günümüz insanının bütün şekilleri Hz Adem ve Havva as nin genlerinde mevcuttu.

tıpkı 29 harfle binlerce kitap yazıldığı gibi genlerin farklı çaprazlanmaları neticesinde farklı görünüşte insanlar meydana geldi.
  • Sn. Hocam A-B ifadelerinin anlamlarını bilmiyorum ancak şöyle mi oluyor mesala ben SArışınım ve eşimde sarışın bizim çocuklarımızın zenci olma ihtimali var mı yani. Ben ten rengini göçlerle ilgili diye düşündüm ama şu çekik göze bir anlam veremedim. Biraz daha açarsanız konuyu sevinirim.
  • bu anlattığım mesele basit çaprazlamadır.

şöyle örneklendirebiliriz.

iki melez insan düşünelim.

çocuklar siyah beyaz ve melez doğabilir.

ama bu konu için biraz biyoloji bilgisi gerekli.

baskın ve çekinik karakterler var.

A: dediğim baskın karakter
    a: dediğim de çekinik karakter.

Aa olduğu zaman dış görünüş A gibi olur

aa olduğu zaman ise çekinik gibi olur.

dediğin gibi kahverengi ve sarışın bir anne ve babadan kahverengi, sarışın belki de kumral çocuklar doğabilir ..
  • Şimdi Sn. Hocam ben bunu inanmayan birine söylediğimde cevap şöyle olacak.

-Ne yani Hz. Adem İle Hz. Havva dan farklı tenlerde çocuklar mı doğdu. ve bunlar Anne Babasına hiç benzemiyor.
    Bu banada pek mantıklı gelmiyor. Yani benim çocuğumun zenci, çekik gözlü vs. benden çok farklı doğmasgünümüzde görmüş olduğum bişey değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hakan_ece

Şimdi Sn. Hocam ben bunu inanmayan birine söylediğimde cevap şöyle olacak.

-Ne yani Hz. Adem İle Hz. Havva dan farklı tenlerde çocuklar mı doğdu. ve bunlar Anne Babasına hiç benzemiyor.
    Bu banada pek mantıklı gelmiyor. Yani benim çocuğumun zenci, çekik gözlü vs. benden çok farklı doğmasgünümüzde görmüş olduğum bişey değil.

ilk çocuklarda neden görülmesin ...

iki düz saçlı bireyden kıvırcık saçlı doğar ...

iki kahverengi gözlüden yeşil gözlü doğar ...

eğer yeşil gözlü bireyler kendi aralarında çoğalırsa bütün fertler yeşil gözlü olur ...

bunu da gerçek hayata yansıtırsan ;

siyah doğan bireyler kendi aralarında çoğaldıkları için siyah ırk oldu ...

...

• Deep senin yazdığın gibi bu olay tamamen çaprazlama ile alakalı olsaydı. Zenci, çekik gözlü latin, sarışın vs. bunların her yerde yaklaşık eşit sayıda olmaları gerekiyodu. Yani her bölgede biraz zenci biraz çekik gözlü biraz sarışın vs. olurdu.

oysa afrikada yaşayanlar zenci, asyadakiler çekik gözlü, kuzeydekiler de sarışındır. Bu tamamen adaptasyon, evrimle alakalı bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 12 Eylül 2005, 10:47:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sn. Hocam imzanızdan baktım. Bi vesile oldu.

http://www.sorularlaislamiyet.com/moduller.php?modul=soru&op=1&id=581
    ilginize teşekkürler
  • Arkadaşlar,

Çaprazlama dediğiniz şey ellerinizdeki genler ile olur. Bir insanın genomuna bütün allelleri (gen çeşidini) koyamazsınız. Bir insanın içinde bütün göz, deri vs. renklerini içeren genleri yerleştiremezsiniz. Adem ve Havva'nın genlerini beraber düşündüğünüzde bile her bir lokus başına en fazla dört alel elde edebilirsiniz. Fakat tipik bir örnek vermek gerekirse, insan lökositi antigeni kompleksindeki genlerden biri olan HLA-DRBI-gen lokusu 59 farklı alele sahip. Bunu iki kişi ve çaprazlama ile açıklayamazsınız. Eğer dersiniz Allah Adem-Havva dan sonraki ilk nesillerin genleriyle oynamış oralara yerleştirmiş tamam ama sadece iki kişinin geniyle OLMAZ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Orjinalden alıntı: Hakan_ece

Şimdi Sn. Hocam ben bunu inanmayan birine söylediğimde cevap şöyle olacak.

ilk çocuklarda neden görülmesin ...

iki düz saçlı bireyden kıvırcık saçlı doğar ...

iki kahverengi gözlüden yeşil gözlü doğar ...

eğer yeşil gözlü bireyler kendi aralarında çoğalırsa bütün fertler yeşil gözlü olur ...

bunu da gerçek hayata yansıtırsan ;

siyah doğan bireyler kendi aralarında çoğaldıkları için siyah ırk oldu ...

...

iki yeşil gözlüden illede yeşil gözlü doğacak diye bir kaide yok başka renkte olabilir

• quote:

Deep senin yazdığın gibi bu olay tamamen çaprazlama ile alakalı olsaydı. Zenci, çekik gözlü latin, sarışın vs. bunların her yerde yaklaşık eşit sayıda olmaları gerekiyodu. Yani her bölgede biraz zenci biraz çekik gözlü biraz sarışın vs. olurdu.

yaklaşık eşit sayıda olması gerekmez ki ...

sen bir çinlininin üreme hususnda gösterdiği performansı bir iskandinav ülkesinden bekleyebilir misin?

ayrıca bu tipler bir gen havuzu oluşturmuşlar ve faklı kıtalara göç etmiş olabilirler ....

mesela siyahlar afrikaya çekik gözlüler asyaya vs. vs .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Deep senin yazdığın gibi bu olay tamamen çaprazlama ile alakalı olsaydı. Zenci, çekik gözlü latin, sarışın vs. bunların her yerde yaklaşık eşit sayıda olmaları gerekiyodu. Yani her bölgede biraz zenci biraz çekik gözlü biraz sarışın vs. olurdu.

yaklaşık eşit sayıda olması gerekmez ki ...

sen bir çinlininin üreme hususnda gösterdiği performansı bir iskandinav ülkesinden bekleyebilir misin?

ayrıca bu tipler bir gen havuzu oluşturmuşlar ve faklı kıtalara göç etmiş olabilirler ....

mesela siyahlar afrikaya çekik gözlüler asyaya vs. vs .

tabi çok güzel düşünmüşsün. zenciler toplanıp hadi afrikaya göç ediyoruz, sarışınlar biz de kuzeye gidiyoruz demişler çekik gözlülere de asya kalmış. ahaha. abi saol ya. aydınlattın bizi.

• evet arkadaş haklı çaprazlamalar her zaman tam beklendiği gibi çıkmaz yani faklı durumlar oluşabilir normalde iki yeşil gözlü insanı çaprazlayınca asla kahverengi göz çıkmaz sakın çekinik bulunuyodur demeyin kahverengi göz rengi yeşile baskındır o yüzden o şekilde değil ama bi şekilde oluyor
  • quote:

iki yeşil gözlüden illede yeşil gözlü doğacak diye bir kaide yok başka renkte olabilir

evet haklısın galiba ben izah edemedim ...

bir toplumda insanların yüzde 90 ı yeşil gözlü ise o toplum genel manada yeşil gözlü diye adlandırılabilir.

dediğin gibi illada yeşil gözlü olacak diye bir şart yok
  • aslında demek istediğim çaprazlama göz renklerinde tutmuyor oysa iki tane 0 kan gruplu bireyin asla 0 dan faklı kan gruplu çocuğu olmaz ama dediğim gibi iki yeşil gözlü biryeden kahverengi çocuk oluyor
  • yani şimdi hz.ademden yıllar sonra zenci populasyonu "madem biz zenciyiz neden sıcak iklimlere göç etmiyoruz" diyerekten afrikaya ekvatoral bölgelere falan göç etmişler. böyle mi ben böyle anladım çünkü. yani sonuçta hz.adem tüm genleri kendinde depolayıp çocuklarına bölüştürmüş.
  • ben bu soruyu orta okulda din hocama sormuştum
    düşünsene
    ademle havvanın 2 çocuğu oluyor mesela onlardan üreyenler akraba evliliği sakat olması lazım değilmi??
    kardeş kardeşle evleniyor.. doğacak insan ırkları....

din hocamın cevabı....
    allah onlara yol gösterdi...
    3gün yemek yememen gerek şunları ye 2 gün namz kıl falan....
    özel usulleri var demişti...
    yoksa gen çaprazlaması sonucunda bu kadar üstün ırk çıkamaz demişti..

selametle
  • akraba evl
    quote:

Orjinalden alıntı: unforego

ben bu soruyu orta okulda din hocama sormuştum
    düşünsene
    ademle havvanın 2 çocuğu oluyor mesela onlardan üreyenler akraba evliliği sakat olması lazım değilmi??

din hocamın cevabı....

selametle

akraba evlilikleri her zaman sakatlık doğurmaz eğer ailede sakatlık hastalık yoksa hiç bişey olmaz eh o zamanlar insan lar daha yeni çoğalmaya başladığından hastalık da yogun değil ama şimdiki akraba evliliklerinde geçmişi bilmek zor yani 7 göbek ötedeki hastalık bile çekebiliyor bu durumda da sakatlık oluyor aksi halde olmaz

• quote:

Orjinalden alıntı: METAL

akraba evl
    quote:

Orjinalden alıntı: unforego

ben bu soruyu orta okulda din hocama sormuştum
    düşünsene

din hocamın cevabı....

selametle

akraba evlilikleri her zaman sakatlık doğurmaz eğer ailede sakatlık hastalık yoksa hiç bişey olmaz eh o zamanlar insan lar daha yeni çoğalmaya başladığından hastalık da yogun değil ama şimdiki akraba evliliklerinde geçmişi bilmek zor yani 7 göbek ötedeki hastalık bile çekebiliyor bu durumda da sakatlık oluyor aksi halde olmaz

tartışmaya açık...
    gerçek bir bilgi mi??

• quote:

aslında demek istediğim çaprazlama göz renklerinde tutmuyor oysa iki tane 0 kan gruplu bireyin asla 0 dan faklı kan gruplu çocuğu olmaz ama dediğim gibi iki yeşil gözlü biryeden kahverengi çocuk oluyor

Bir noktayi ters görmüşüm o yüzden düzeltip tekrar yazıyım.
    Evet Yeşil çekinik Kahverengi baskın demekki
    Baba Anne yeşil ise

Baba
    yy

Anne yy

Çocuk
    Ky çıkıyorsa zaten buda mutasyon olduğunun göstergesidir. Bu olay başka ne ile açıklanabilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 12 Eylül 2005, 11:40:00 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.